Şimdi Ara

Elektrikli Fluence 'ı korku sardı...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19542489.asp


    Fransa ile esen soğuk rüzgarlar renaultu korkuttu anlaşılan, bütün gazelere haber gibi gorunen reklamlarını yerleştimişler...
    Ayrıca fiyatı 60.000 tl olması da cabası, 30.000 lik arabaya 60.000 verip bu parayı 10 yılda amorti edecek olan çıkarmı acaba...
    Not: üstelik bataryasız satıp, bataryadan da aylık 100 Euro alacaklarmış :) şaka gibi valla...
    Lpg li arabalara devam bir on yıl daha....!



  • Batarya başına 180-160 km yol , çok düşük bir rakkam.Bu üzücü bir durum.Bunu yapanlar kesin 2 ya da 3 batarya'nın dönüşümlü olarak kullanıldığı bir tasarım yapmışlardır.(öyle 18 saat istanbul Ankara arası falan düşünmeyin. Öyle şey olmaz)
    Çünkü bir arabanın kontağını çalıştırdığınız anda en az 500 km yol yapabilmesi lazımdır.Arabalıktan çıkar yoksa.Kesin zaten bu arabada tek batarya ile çalıştırdığınızda bir uyarı sistemi vardır.
    "Dikkat ediniz tek bataryanız var.Biterse yolda kalırsınız" gibi bişeyler vardır.
    Max 135 km/s hız yapacak deniyor.Bu demektirki 120 km/s'e kesin ulaşacak !(Elektirkli araba bu !Mühendisim ulaşır).Hem kazayı önler hem de optimum bir hız olduğu için uygundur.
    Asıl benim canımı sıkan şu batarya abonmanlığı mı kirası mı her ne garın ağrısıysa o oldu.
    Ben zaten biliyodum böyle bi b.ku yiyeceklerini.Ama böyle değil de "bataryayı şarz etme işinde" gıcıklık çıkartırlar diye düşünüyordum.
    Yani arabanın bataryasını öyle "evden bildiğin prize takıp sana şarz ettirmezler" diye düşünüyordum. Üçüncü kişilere bu işin rantını açmaları lazım tabiiki.Benzinciler napacak di mi yoksa.
    Özel , mühürlü bir şarz sistemi olması lazımki birileri bu işten ekmek kazansın di mi
    Galiba akıllanmışlar artık , parayı peşin alıyorlar baksanıza.
    Çünkü artık bizim kahvedeki KörSatı abimiz bile biliyoki uzakdoğulu çekik gözlü çiçançon kardeşler bir şekilde bu bataryanın çakmasını üretecek ya da evdeki prizden doludurulmasını sağlayacak ekipmanı anında geliştirecekler !
    Herneyse ağır kapitalist bir devlet olan Türkiyede bu işin gelişmesi hemen olmayacak gibi görünüyor.
    Ha bu arada şunu da belirtmeden gitmeyeyim. Benzin ; arabanın deposunda 100 yıl boyunca kullanılmadan dursa bile azalmaz kaçak yoksa.Amma velhasıl kel-am aynı şey batarya için geçerli değil.Bekleyen araba'nın bırakın bataryasının içindeki elektriğini , sıfır batarya bile zamanla ölür !
    Ama korkmayın çinliler çakma , abonmanlığı olmayan , evdeki prizden dolan bataryalar üretirler.Hemen piyasası oluşur orda burda.Peşin tane tane ya da toptan alırsın 10 tane koyarsın bir kenara.Nokia batarya gibi düşünün.Bu sefer trafik polislerini devreye sokarlar kesin. Yok bataryan orjinal mi , çakma mı , yok ruhsata işli mi ..... Ohhooooğğğğooo yok çakma batarya kullanmanın cezası şu kadar falan.Yok araba trafikten men edilir falan.Ehliyetine şu kadar ceza puan gelir falan.Hehhey burası Türkiye !
    Aha aklıma geldi ; aslında "orjinal hp yazıcı kartuşunu doldur boşalt" gibi bir sistem de geliştirilebilir polisi kandırmak için.21 yüzyılın gözünü seveyim.Herşeyin korsanı yapılabilir.
    Bu devlet akıllanmaz abi.Devlet vatandaş için yok bu ülkede.Vatandaş devlet için var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 26 Aralık 2011; 20:47:09 >




  • bu arabanın o batarya kirasıyla tutunması zaten zor üstelik senede 10k km aşıldığında katlanıyo en fazla 5 tane satar türkiyede
  • renault yapıyosa bu arabayı kesin bi bokluk vardır niye bmw yada mercedes onca yıl yapmadı elektrikli arabayı
  • opel ampera var mesela amper den geliyor :)
    Işıklarda iken kendini şarj ediyormuş. Renault da madem büyük batarya koysun 500 km kadar götürsün
    Ki 60 bin nedir yahu otv bırak düşürmeyi 0 yapmalı bırak kdv yi faizsiz kredi vermeli millet niye alsın bunu zengin adamın zaten benzin alacak parası vardır bunun hedef kitlesi orta ve alt gelir grubu
  • Arabayı sesi için çalıştırıp dinleyenler var
  • Bu arabayı yapsalarda zaten yapıldıysa kimse almaz ya Lpg ye devam der yada dizelini alır bir hafta bir depo mazotla dolaşır adamlar.. Yani dizelle hemen hemen aynı fiyatta nerden bakarsanız şunun sırasında gene aynı kafaya geliyor ona büyük bir batarya koyulacakki 500 Km gibi uzun kilometre yol katletmesi lazım ki tutsun yoksa 180 Km bile çok az ancak işten eve evden işe şeklinde olursa o zaman olur.. Burdan kalkıp 250 Km ye yakın keşana bile gidemezsiniz.

    Yolda durdun başka yerlere gittin Tak.. batarya bitti zınk ortada kalırsınız E ortadada priz yok bişi yok Ne olacak ama illaki vardır mazot deposu aracın.
  • Elektrikli arabalar alan kullanıcılar zaten aylık bir miktar para ödüyorlar.
    Mesela Honda Fcx Clarity(hidrojenle çalışan ve egzozdan sadece su buharı çıkaran araba) aylık 600 dolar
     Elektrikli Fluence 'ı korku sardı...!
     Elektrikli Fluence 'ı korku sardı...!
    Fit için (ülkemizdeki adıyla Jazz) aylık 300 dolar
     Elektrikli Fluence 'ı korku sardı...!
    Ülkemizde şarj istasyonlarının az olması sebebiyle (bence hiç yok) fiyatı ucuz daha sonra fiyat artar.
    Fluence'in nasıl şarj edildiğini bilmiyorum ama Jazz 240 Volt gerilim ile 5 saatte şarj oluyor.Hızlı şarjla bu süre 30 dk iner.Hybrid Hidrojenle çalışan, elektrikle çalışan arabaları ilk honda üretsede avrupa pazarına önem vermedikleri için hep geri plandalar.Keşke renault'un çeyreği kadar ülkedeki otomotiv sektöründe yer alsalar.




  • araçların bataryaları 150 kg kadar.Ne yanında yedek taşıyabilirsin nede tek başına değiştirebilirsin.Madem çokça alıp makam aracı yapsınlarda bizde görelim.
  • elektrikli araba yanlış seçim teoride yeşil enerji olmasının dışında (sadece araçlarda kirliliğe neden olmaması) dışında bir avantajı yok zaten. kömürü doğal gazı yakıp elektrik üretiminde kullandıktan sonra artan ihtiyacın sağlanması sırasında maliyetler zaten yükselecek. elektrikli araba şu an için kocaman bir balon bunun fransiz malı olmasıda cabası.
  • bakanları milletvekillerini fılan fluence ile gezdirip makam aracı diye yutturmaları çok hoşuma gitti seneye clio alırlar heralde dizlerini katlayıpta otururlar ahahah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.