Şimdi Ara

Elektrikli Ford Tourneo Custom'dan yeni ipucu videosu geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli Ford Tourneo Custom'dan yeni ipucu videosu geldi



    Ford, ticari taraftaki elektrik atılımında vites yükseltti. Şirket daha önce 2024 yılına kadar 5 yeni elektrikli ticari araç piyasaya süreceğini açıklamıştı. Ford Otosan'ın büyük rol oynadığı araçlardan E-Transit, geçtiğimiz dönemde ortaya çıktı. Şimdi sıra ikinci modelde.



    ABD merkezli üretici, tanıtacağı ikinci elektrikli ticari araçla ilgili yeni bir ipucu videosu paylaştı. Modelin adı açıklanmadı ancak ışık imzasından yeni Tourneo Custom olduğunu anlıyoruz çünkü paylaşılan ilk görsellerde modellerin isimleri yazıyordu. Verilen bilgiye göre Tourneo Custom'ın elektrikli versiyonu 9 Mayıs'ta ortaya çıkacak.



    Ford'un önümüzdeki süreçte piyasaya süreceği iki binek araç da Volkswagen'in MEB platformunu kullanacak. Ancak aynı durum elektrikli Tourneo Custom için geçerli değil. 2023 yılında Avrupa'da satışa sunulması planlanan model, içten yanmalı motorlu modellerin kullandığı platformun dönüştürülmüş bir versiyonu üzerine inşa edilecek. 



    Ayrıca Bkz.Tesla, Gigafactory Şanghay'da kapalı döngüye geçiyor: Çalışanlar, fabrikada kalacaklar



    Şimdilik elektrikli Tourneo Custom'ın teknik detaylarıyla alakalı bir bilgi yok. Tasarım olarak da sadece videoda yer alan karanlık silüeti, boydan boya uzanan ışık imzasını ve arkadaki dört parçadan oluşan dikey stopları görebiliyoruz. Tıpkı E-Transit gibi elektrikli Tourneo Custom da Ford Otosan tarafından üretilecek.



    E-Transit'in üretimi geçtiğimiz haftalarda başladı. Söz konusu model, tam dolu batarya ile 315 kilometre menzil sunuyor. AC şarj ile yaklaşık 8,2 saatte yüzde 100 şarj olabilirken 115 kW DC Hızlı şarj özelliği ile de 34 dakika içinde yüzde 15’ten yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor.











  • E-Transit için verilen değerler hangi şartları içeriyor keşke onlarda belirtilseydi. Sonuçta bu araç çoğunlukla yük taşımak için tutupta 700kg yük artı 75kg iki personelle 300km değilde 200km gidebilecekse alan kişilerin bunları bilmesi gerekir. 10-15 tane değişik senaryo için +-%10 sapmayla bu araç kaç km gider belirtilse daha doğru olurdu.

  • Gizem yapmaya gerek yoktu aslında :)


    Elektrikli Ford Tourneo Custom'dan yeni ipucu videosu geldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.