Şimdi Ara

Elektrikli ısıtıcı pad

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Linkteki ürünün içindeki malzemeleri kendim tedarik edip yapabilir miyim ayrıca power bank bağlamak istiyorum üzerimde serbest dolaştırmak için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Powerbank ile 1 saat zor çalışır. Bu tip bir ürün daha çok işini görür.


    Elektrikli ısıtıcı pad
  • Bağlayamazsın powerbank.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ürün 100Watt, ebatlarına ve amacına göre güçlü. Ama 10wattlık ufak birşey düşünülse, 3.7Volt gerilim veren bir powerbankten 1 amper çekmesi yeterli olacaktır. Bunun için 1 ohm direnç değerine isabet eden bir tel kullanılmalıdır. İnce bobinaj tellerine de bakılabilir rezistans tellerine de.


    Ancak daha önceden konularda geçmişti, ısıtıcı esnek yüzeyli unsurlar vardı. Cami halılarının altındaki ısıtıcıların daha minikleri felan. Tabii daha sağlam görünüyorlardı. İstenen gerilimde belki bulunur. Metal tipi parçalar da oluyor direk şebeke geriliminde ısınıyor kısmen.


    Isıtıcı bulmak zor olursa, taş direnç ve ya normal dirençlerle çalıştırılması düşünülebilir. Aşırı ısınmasının engellendiği bir kurulumla. Yani dirençler maksimum güçlerinin altında olmak zorunda.


    Mesela 1Wattlık taş dirençlerin 10 tanesi zaten 10 Watt yapar. Ama yarı güçte çalıştırsak; Yarım watt için; 3.7Voltta 0,12Amper civarı akım çeker ki direnç değerinin 30ohm civarı olması demektir.


    Bunlar sadece fikir. ETraflı araştırmak lazım.





  • Cevaplarınız için teşekkürler ederim aşağıdaki üründen aldım özelliklerini aşağı kopya yapıştır yaptım bunun için power bank tavsiye ne alabilirim



    Açıklama yepyeni ve kaliteli Küçük boy ve hafif, taşınabilir,Hızlı ısınma. Katlamak, ovmak, elde yıkama ürüne zarar vermez, ısıtma sıcaklığını etkilemez.


    Not: Sadece ısıtma kısmını yıkayınız anahtar kısmını yıkamayınız. Enerji tasarrufu ve düşük tüketim. Taşınabilir güç kaynağı (powerbank) ile kullanılabilir. Isıtmalı giyim, kafes hayvanları,evcil hayvanlar, vb. yerlerde kullanılabilir.


    Özellikler: Ayar anahtarlı: üç farklı sıcaklık ve üç farklı zaman ayarlı (15-30-60 dakika zaman ayar modları sürekli çalışma modu yoktur.) Renk: siyah Malzeme: karbon fiber ve yumuşak bez Sıcaklık: 40-50-60 derece Voltaj: 5 V Akım: 0.8A Kalınlık: 0.5mm Normal direnç: 6 Ohm Boyutu: 20*15 cm Kablo uzunluğu: 100 cm


    Paket içeriği: 1adet ısıtmalı ped

    https://www.hepsiburada.com/cinar-hobi-ped-karbon-fiber-5v-ayar-dugmeli-usb-termal-isitici-pm-HBC00000SORP4


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayırlı olsun.


    Kendin yapabilmek için:



    Elektrikli ısıtıcı pad
    Elektrikli ısıtıcı padwww.hdgmagaza.com
    Direnç Rezistans Teli 0,2 mm Çap
    https://www.hdgmagaza.com/urun/direnc-rezistans-teli-0-2-mm-cap

    Direnç teli ve



    Elektrikli ısıtıcı padwww.hepsiburada.com
    Akfix HT300 Yüksek Isı Silikonu Sıvı Conta 310ml Kırmızı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/akfix-ht300-yuksek-isi-silikonu-sivi-conta-310ml-kirmizi-pm-hrkarah173012

    sıvı conta ihtiyacın var.


    Bir kat ince sıvı contayı bir yüzeye sür, 1 gün bekle kurusun. Kuruyan yüzeye ince bir katman daha sıvı conta sür, direnç telini kendine değmeyecek şekilde sıvı conta üzerine yerleştir. Direnç teli aralıklarını ve uzunluğunu kullanacağın voltaja, akıma göre, istediğin sıcaklığa göre hesapla. Kurumasını bekle ve üzerine bir kat daha sıvı conta sürüp onunda kurumasını bekle. Isıtma pedin hazır. İstediğin ebatta, şekilde, voltajda, ısıtma kapasitesinde hazırlayabilirsin.


    Sıvı contajı düz teflon bir plastik yüzeye sürerek başlayıp son katta da üzerine bir teflon plastik ile kapatarak kurumaya bırakırsan yüzeyler dümdüz olur.





  • Isı padini geri iade ettim işe yaramadı 0.50 milimetre direnç teli 1,5 metre olarak aldım ancak aklıma bu sıcaklığı sabit tutmak için cihazlar geldi internetten bunları buldum sıcaklık kontrolü anahtarı linkten bulunan ürünler 12 24 5 volt arasında çalışanlar var bunlardan birini devreye sokmak istiyorum ayrıca bix140w power bank aldım çıkışı 12 24 5 volt seçenekler var aldığım telin çapı ile uzunluğu bu kaynaklardan beslenecek ancak sıcaklık kontrol anahtarının hangisini tercih etmem lazım ya da direnç teli ile uzunluğunu mu değiştireyim


    https://www.motorobit.com/5v-2-kanal-role-cikisli-dijital-termostat-kirmiziyesil


    https://www.motorobit.com/role-cikisli-dijital-termostat-12v-sicaklik-kontro


    https://www.motorobit.com/role-cikisli-dijital-termostat-24v-sicaklik-kontrol-cihazi-xh-w1308


    Elektrikli ısıtıcı pad


    Elektrikli ısıtıcı pad

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fütüristik F kullanıcısına yanıt

    Sıcaklık sensörü ile ölçüm yapan cihazlarla iyi sonuç alamayabilirsiniz. AC de dimmer, ya da dcde pwm kartı ile istediğiniz ayara kısabilirsiniz.

    Mesela AC kullanırsanız uygun akımda diyot eklemeniz direk enerjiyi yarıya çeker. Elektrikli battaniyelerde böyledir ve bir anahtarla kısadevre edilen diyot sayesinde 2 kademe oluşturulur.


    İlk denemenizden sonra uygun bir çalışma ayarı yakalarsınız. Elinize var olan telin direnci ve kullanmayı düşündüğünüz güç kaynağının bilgilerini verirseniz fikir alabilirsiniz.

    Güç = Gerilim*Gerilim/Direnç

  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar işine yarayacak olanlar için yani kendi yapacak durumda olanlara yardımı olabilir diye kendim kullandığım direnç teli kesiti 0.50mm telin uzunluğu 1 metre besleyici güç kaynağı çıkışı (power bank 5 12 24 volt çıkışı var ancak kart devresini besleme olmadığı için 5v gönderiyormuş powerbankın pd sisteminden dolayı) 5v ile 30 bin Mah power bank ile hemen hemen 10 saat çalıştırma imkanı sunuyor hatta iki tane yaptım tabi süreyi düşürüyor 9w güç tüketiyor ve gün içinde kendi kullanım amacımdan dolayı arada kapatabiliyorum yine sizden tavsiye alacağım tellerin ısınıp genleşmesi ve soğuması sonrası teller birbirine değiyor buna bir çözüm yolu var mı yüksek ısı contası olmadı telin ısı kaybı çoktu PVC kimlik kaplama içinde kullanıyorum işe yarıyor ancak bahs ettiğim sorun var


    Elektrikli ısıtıcı pad


    Elektrikli ısıtıcı pad

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fütüristik F kullanıcısına yanıt

    Sorun tellerin yerinden oynaması mı ? Zaten bu işte çözülmesi gereken en temel sorun.

    Sert bir malzemenin kenarlarından dolandırılırsa kenarlara kısmen gömülerek döneceğinden yer değiştiremez. Bu kenarlar çentiklenebilir de. Hatta dikiş iğnesi ile tel sert malzemeye dikilebilir-teğellenebilir. Sıcaklık fazla olmadığına göre karton da, ince ahşap malzemeler de, plastik de olur.


    Sıcaklık artıyorsa sert malzeme-plaka olarak mika kullanılabilir. Sıcaklığa dayanıklı ve yalıkandır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.