Şimdi Ara

Elektrikli otomobile sahip olmanın maliyeti, benzinli otomobilden kârlı hale geldi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
5.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Adam öldü öldü !


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    helvaya gel :) bekleriz

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    kesinlikle ZAMAN meselesi can sıkıcı...

    Ceyda ile Fırat'ın EQS'ini İzmir yolculuğunu izledim.... uzun yolda olacak iş değil...


    şehir içinde 4-5 günde bir gece'den şarja bırakmak lazım şu aralar...


    yollarda çok Tesla S ve Model X görüyordum...eskisi gibi göremiyorum....sanırım şarj mevzusu can sıktı...


    milyon TL'lerin de olsa Vakit = Nakittir...

  • handsame_ kullanıcısına yanıt

    Su gunun kurallari ile bile 200 bin kmyi cogu arac gormeden perte cikiyor zaten. 200 bin cok ufak bir rakam gibi bahsetmissiniz.


    Ayrica elektrikli arac verimliligi, petrol bazli urunlere gore cok daha fazla %400 lerin uzerinde olmasi lazim. Petrolun sadece %20 si verimli kullanilabiliyor.


    Elektrigi uretmenin en az 10 çesit alternstif yolu var ozellikle Petrol kaynajlari olmayan ulkeler icin bu cok daha avantajli bir durum. Bagimlilik zamanla azalacaktir.

    Koskoca ulkemiz var diye ovuneceklerine oraya buraya her yere ruzgar tirbunleri kurulsun, bunlarin verimlilikleri arttirilsin. Ulkenin bagimliligi da azalir, temiz enerji de saglanir.


    Bas agritacak bir sey yok. Elinizdeki telefon bir anda icat olmadi 50 yillik gecmisi var. Internet bir anda cikmadi oradan buraya gelisimle bugun kucucuk cihazla buraya mesajlar atiyorsunuz. Bu bataryalar da gelisecek ve cevre kirliligi minumuma indirilecek hic olmazsa geri donusturulebilecek hale getirilecektir. Kucucuk Vespa olmus 150 bin lira bataryaya su an ki haliyle bile verilen 10k dolari buyuk para yapiyorsunuz.


    Bataryaalar 10 15 yila inanilmaz derece gelistiririlir. Muhtemelen yillarca kullanilacak duruma getirirlir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • derlemeler kullanıcısına yanıt

    Benzin hali hazirda bitmeyecek. Dunyada cok ciddi rezervler var. Venezuealada 300 milyar varil, Arabistanda 270 milyar varillik rezerv tahmini var halen daha. Iran 160 milyar , Rusya, Abd, Kanada vs derken 1.5 trilyon varil rezerv ongorulusu var bu da bilinen kesfedilmişler. Gunde ortalama 70 milyon varil üretiliyor.


    Bu sayilari bölerseniz dunyada halen bilinen rezervlerle 60~70 yıllik petrol mevcut. Bu oldukça uzun bir süre. Petrolü gezegenin agzina sictigimiz icin birakmak durumundayiz. Turkiye bunun bilincinde olmayabilir ancak bilimadamlarinin sakali olmasa da dinlenmek zorundalar. Antartikadan, kuzey buz denizinin fiyordlarinda bile mikroplastikler bulundu. Dunya bu donusumu yapmak zorunda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altta kalmamak için sana cevap vermesi lazımdı, verdi, ama işte ne diyeceğini de bilememiş garibim helvaya davet etmiş.

    Böyle böyle öğrenecek maalesef, gönül isterdi ki ezmeden insan gibi konuşarak anlatabileyim, olmadı mı olmuyor. En azından birkaç hafta kullanacağı alengirli kelimelerin yazılışını kontrol edip öyle kullansa bunlardan onda biri de aklında kalsa toplum için zarardan dönüştür.


    Bunun gibi tipleri bulduğunuz yerde "çarmağa" geriniz.

    AHAHHAHAHHAHAHHA ya aklıma geldikçe kahkaha atıyorum resmen "çarmağa germek" yazdı adam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 15 Aralık 2022; 20:19:39 >
  • mao-dun kullanıcısına yanıt
    Evet ama o 300 bin km'yi en fazla 8-10 yıl içinde tamamlarsan gidebiliyorsun.

    Yılda 1000 km yapan da; yılda 30 000 km yapan da o bataryayı 8-10 sene sonra değiştirmek zorunda kalacak. Batarya teknolojisinin boktan tarafı hiç kullanmasan bile durduğu yerde ölüyor. (Hatta hiç kullanmazsan daha hızlı ölüyor.) Benzinlide öyle değil, az kullandıysan 10 sene sonra da araban tıkır tıkır çalışmaya devam ediyor.

    Elektrikli aracın gerçekten anlamlı olabilmesi için ya batarya ucuzlayacak ya da batarya teknolojisi en az 25-30 yıl dayanacak seviyeye gelecek. Aksi halde şu anki duruma göre elektrikli araçlar hiç bir şekilde mantıklı olmuyor.

    Zaten ilk alırken aynı sınıftaki benzinli modellere göre ciddi bir fiyat farkı ödüyorsun ve bu farkı 8-10 yılda benzinden yapacağın tasarrufla kapatacağını düşünüyorsun ama çok yanılıyorsun. 10 sene sonra bataryaya 10 bin dolar daha verince ortada tasarruf filan kalmadığı gibi iyice içeriye giriyorsun. Öte yandan benzin fiyatları artınca elektrik fiyatları yerinde saymıyor, o da artıyor ve aradaki farkla bu açığı 30 yılda bile kapatamıyorsun. Parayı peşin verdiğin için fazladan yaptığın ödemenin fırsat maliyetini hesaba bile katmadık. Onu da düşündüğün zaman şu andaki şartlara göre elektrikli araç almanın hiç bir mantığı olmadığı net olarak görülüyor.

    Uzun yolda menzil problemi ve şarj sıkıntısından bahsetmeye bile gerek duymuyorum. Fiyatlar düşüp benzinliyle kafa kafaya gelse bile bu şarj sorunu her zaman can sıkıcı olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bataryalar bittiğinde görürüz hangisi daha ekonomik hale gelmiş. Ayrıca gidip bir milyon liraya elektrikli bir otomobil satın almam. Ama mesela 50-100 bin liraya Suzuki alto 0.6 motor tarzı elektrikli araba olsa alırım. Ancak gel gör ki 30.000 TL den fazla vermeyeceğim Citroen ami bile 200 bin..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elektrikli araç üretme maliyetleri gün geçtikçe düşüyor. Batarya teknolojisi ise daha iyi hale geliyor. Öyle bir konum olacak ki aynı marka model bir aracın turbo benzinlisinin fiyatı 1200 birim ise, dizeli 1300 birim ise, elektriklisi 1100-1200 birimlere satıldığı zaman ve tek şarjla 1000 km yol götürdükten sonra çoğu kullanıcı çatır çatır elektirkli araç alacak zaten.


    Mevcut elektrikli araçları sevmiyorum yalnız menzili uzun olan bir elektrikli ve bu da benzinlisi ile aynı fiyat olursa, egea, Megane, Duster piyasasına giriş yaptıkları an domine etmeye başlarlar piyasayı.


    Full elektrikli 1000 km yapan bir egea yı, 1.4 benzinli ile aynı fiyata sattığın an 1.4 benzinliye tercih eder herkes.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.