Şimdi Ara

Elektrikli otomobiller yeni icatla beraber 5 dakikada şarj olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli otomobiller yeni icatla beraber 5 dakikada şarj olabilir



    Lityum-sülfür bataryalardaki yeni teknolojiyi geliştiren mühendisler, halihazırda gereken saatler yerine 5 dakikadan daha kısa sürede şarj olmalarını sağlayabileceğini belirtti. 



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Lityum-sülfür bataryalar, elektrikli araçlarda kullanılan lityum-iyon bataryaların yerine geçebilecek birkaç teknolojiden biri olarak gösteriliyor. Bu bataryalar daha fazla enerji verebiliyor ve sülfür kullanımı, bunları yapmak için gereken maddelerin daha kolay ve daha ucuz bir şekilde bulunabileceği anlamına geliyor.



    Ancak bu bataryalar, şarj tutamama ve bazen tekrar doldurulmaları için yaklaşık 10 saatlik zaman gerektiren uzun şarj süreleri gibi bir dizi sorunla karşı karşıya. Sonuç olarak, henüz yaygın olarak pazara henüz sunulamadılar. 



    Ancak yeni çalışmayla beraber, bu ikinci sorunu ele alarak çok daha hızlı şarj olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Araştırmacılar, karbon malzeme ve kobalt-çinko kümelerinden oluşan yeni bir tür katalizör yardımıyla 5 dakikadan daha kısa sürede şarj olabilen ve büyük miktarda güce sahip bir batarya yapmayı başardı.



    Çalışmayı yöneten Adelaide Üniversitesi'nden Shizhang Qiao, "Buluşumuz, enerji depolama teknolojilerinde devrim yaratma ve çeşitli uygulama alanları için yüksek performanslı batarya sistemlerinin gelişimini ilerletme potansiyeline sahip" dedi.



    Çalışmayı yapan bu ekip, bu çalışmanın lityum-sülfür bataryaların yavaş şarj ve deşarj oranlarını düzeltmeye yönelik ilk kapsamlı girişim olduğunu söylüyor. Araştırmacılar bunun hem tüketici elektroniği hem de şebeke için enerji depolama dahil bir dizi yeni uygulama alanı yelpazesinin başlangıcı olabileceğini umuyor.



    Duyuru, ayrı bir Anglo-Avustralyalı batarya şirketi olan Gelion'un kendi lityum-sülfür batarya planlarının işe yaradığını gösteren ilk sonuçları paylaşmasının ardından geldi. Şirket bu bataryaları, dikey olarak iniş kalkış yapabilen elektrikli hava araçlarının yanı sıra drone'lar ve daha geleneksel elektrikli araçlar gibi ürünlerde kullanmayı planlıyor.



    "Li-S teknolojisi, enerji geçişinde öngörülen önemi ve pazarda beklenen ticari ölçeğiyle güçlü bir farkındalık doğuruyor" diyen Gelion'un CEO'su, bu teknolojinin beklendiği uygulamaların büyük bir kısmının ağırlık ve güvenliğin önemli olduğu yerlerde ortaya çıkacağını belirtti.



    CEO, "Li-S'nin potansiyeli uzun zamandır biliniyor ancak bu bataryaların performans avantajlarını elde etmek basit değil" dedi.




    Kaynak:https://au.news.yahoo.com/breakthrough-could-bring-batteries-charge-181510285.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAALtze7foYTmxC70-3NzAgtKbpprM4yaBUgMiPlrTdKtVa_QnG8WJLu5QdqLyuRuzE7nV08S_TVsbeWKiCgYexOBEZziKYMkbYbyLuMxKC7fLk0ZQ6Jhh2r7uHB2tDEouiPyXAYWMJY9MitOO3M3WMtDMfXQRWBsxggtOgagJ8qH0







  • Seçim zamanı düşen bursa oto sanayide yerli elektrikli araç üretildi tadında bir haber gibi geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim bu bilim insanları? Önümüzdeki 20 yılda halladebilcekler mi acep? Ben çocukken çıkan kanser tedavileri haberleri gibi klişe geliyor bu haberler bana. Aradan 30 40 yıl geçti. O doktorlar öldü ve o onlarca tedavilerde bulunmadı. Bu batarya işi de bu misal. Kaymağını yemek varken neden hemen yapsınlar muhabbeti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bitmedi tükenmedi şu mucize pil ve/veya şarj haberleri. Sallayıp duruyorsunuz.

  • Kaç saniyede yanıyor?

  • verim de önemli be hocam, 6 dakikada fullensin ama batarya nanay, petrole su karıştırma ne ise bataryanın en sağlıklı şekilde işlemesini sağlayan hız olmadan gelecek fullemenin farkı olmaz, asıl konuşulması gereken hızlı ve verim düşürmeyen tam performans veren şarj, o olursa iş biter

  • Önce bu forumdaki batarya uzmanlarını tatmin etmeliler.

  • herkesin kaçırdığı nokta her istasyon aynı hızları sunmuyor.Eşarj mesela starcharge titan 120kw kullanıyor araç 88KW destekliyor eşarjdan maks aldığım 57-58 :)
    Enyakıt mesela 180 kw istasyonlarından 88 KW alıyorum..ZES,ENYAKIT favorim.Eşarj en çok DC altyapısına sahip firma fakat üzgünüm cihazları kötü

    Enyakıtta 32-33 dk da %15-80 yapmıştım eşarjda bu süre 40 dk ya uzuyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 24 Mart 2024; 18:46:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.