Şimdi Ara

Elektrikli otomobillerin bataryasındaki yangına suyla müdahale etmeyin uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli otomobillerin bataryasındaki yangına suyla müdahale etmeyin uyarısı
    Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, elektrikli otomobillerde çıkan batarya kaynaklı yangına su ile müdahale edilmemesi gerektiğini bildirdi.



    Varol şu sözleri kaydetti: "Elektrikli araçlar batarya üzerinden gelen elektrikle beraber yüksek torkta daha hızlanabilme kabiliyetine sahip. Elektrikli araçların çok fazla avantajları var ama en büyük dezavantajlarından bir tanesi de batarya yangınları. Elektrikli araçlarda kullanılan mikro iyon bataryalar var. Daha kullanışlı, enerjiyi daha çok depolayabilen uzun menzilli bataryalar olması nedeniyle kullanılıyor. Bu uzun menzilli ve kullanışlı olan bataryalar içerisinde lityum iyonda sıvı gaz var. Aracı hafifletmek için bataryaların etrafındaki koruma çok ince hale getiriliyor. Herhangi bir kaza anında bu darbe aldığı zaman o gaz açığa çıkıp yangına sebep oluyor."



    Varol, Kayseri'de 14 Mart'ta bir elektrikli aracın karıştığı kazada, otomobilin yandığını ve sürücüsünün de hayatını kaybettiğini anımsattı.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'nin ilk bataryalı şarj istasyonu hizmete girdi



    Yangın sırasında merkezi elektriği devre dışı bırakın uyarısı



    Çıkan yangının uzun süre söndürülemediğine ve yaklaşık 1 saat sürdüğüne dikkati çeken Varol, şöyle konuştu:



    "Elektrikli araçların gelişimi açısından çok fazla çalışma var ama batarya söndürme üzerine, bataryaların yangınlarını engelleme üzerine çalışmalar yapılması gerekmekte. Bataryaları söndürmek için kuru kimyevi köpükler ve kuru tozlar kullanılması gerekiyor. Normal yangın gibi üzerine suyla müdahale ederseniz yangını daha da hızlandırırsınız. O yüzden mümkünse eğer önce aracın merkezi elektriğini devre dışı bırakıp ondan sonra kuru kimyevi köpükle ve kuru tozla oksijenle bağlantısını kesmeniz gerekiyor. Daha sonra su bataryayı soğutmak için kullanılabilir. İlk etapta yangına hemen suyla müdahale ettiğiniz zaman o gazdan çıkan alev suyla birleştiği an yangını daha da büyütmüş hale getiriyor."



    Varol ayrıca kışın sıfırın altında 15, yazın ise 40 derecenin üzerinde bataryaların şarjdayken ya da durduk yere sıkıntılar çıkartabildiğini bu durumları yaşamamak için gerekli tedbirlerin alınmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/elektrikli-otomobillerin-bataryasindaki-yangina-suyla-mudahale-etmeyin-uyarisi/3169466







  • Geçen hafta Kayseri'de 1990 doğumlu İbrahim Atalay yangında hayatını kaybetmişti. Genç ölümü çok ağırdır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine yakınlarına baş sağlığı dilerim.


    Şurada "sadece" Tesla'ya ait ölüm tablosu var: https://www.tesladeaths.com


    Yine şurada "sadece" Tesla'ya ait çıkan yangınların tablosu var: https://www.tesla-fire.com


    Notlar düşülmüş bakın orada, ağaca çarpmış yanmış, direğe vurmuş patlamış. Gerçek araç olsa kaportayı göçerteceğin kazalarda, elektrikli araç olunca kaçmana bile imkan olmadan yanıyorsun. BERBAT.


    Yangınından otopilotuna her konuda toplum bilinçlendirilmeli. Ama yapılacak daha da önemli bir iş var: elektrikli araçlar tekrar sorgulanmalı. Akıllı telefon/bileklik veya Airfryer furyasına benzemez. Çok canlar yanacak.





  • İşte bu sebeple otomobilleri sevmiyor.İster içten yanmalı olsun yada elektrikli motor farketmez,otomobiller sorunlar silsilesi.
  • Otomobil yandığı zaman kapılar neden açılmıyor, yazılımsal bir sıkıntı mı var? Adam kaza sonrası araçta sıkıştı mı acaba.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Algı yönetmeye çalışmışsın ama olmamış. Biraz daha çalışman lazım.

  • Elektrikli araçlarda manuel olarak kapı açma kolu zorunlu olmalı
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    şuan sorguladim evet daha güvenli bataryalar üretilmeli.senin çıkarımın ne elektirikli araç üretilmesin mi? çok yapıcı bir yaklaşım helal olsun .

  • wolferto kullanıcısına yanıt

    Zahmet ettin de sorgulama işi "sana" "bana" bırakılmadı aslında. Alacaksak alırız. Bizler son kullanıcıyız, bizim için bir anlam ifade etmiyor. Modeller çoktan üretilmiş, çoktan resmi olarak satışta. Ülkelerin düzenleyici kuruluşları çok daha katı kurallar şartlar getirilmeliydi. Yapılacak daha önemli iş derken dediğim buydu.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    adam bilgi paylaşmış veri sunmuş haberi linklemiş. algı dediğin buysa senin adına üzüldüm.
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Hocam eyvallah. Haberlerde* sürücü İ.A. diye geçiştirilmişti. Ben ismi Kayseri Belediyesi'ndeki vefat ilanlarından araştırdım en azından yaşını öğreneyim istedim. Sürücünün elbette hataları olmuş olabilir ama sonuçta her insanın bu dünyada bir hikayesi var, geride bıraktıkları var.


    * https://www.iha.com.tr/kayseri-haberleri/kazada-savrulan-elektrikli-otomobil-alev-alev-yandi-65932625


    Diğer meseleye gelince bu araçların kaza sıklıklarını araştırdım. Yine de "çarptırdığım" bir yer varsa çıkıp söylenir. Varsa da düzeltiriz, özür dileriz sorun değil, anlatın öğrenelim.


    Bir de benim algıyla ne işim olacak, siyasetçi miyim? Yani daha doğrusu elektrikli araç piyasasına yön mü vereceğim yazdığım 1-2 satır yazıyla.





  • Su yangını söndürmez bilinen bi gerçek oksijeni kesmek lazım

  • Tesla'nın yanmasıyla adamın ölümü arasında bir ilişki yok. Çünkü adam hastanede (yanıksız) hayatını kaybetmiş. Zaten ilk çarpışma anında adam araçtan fırlamış. Sanki adam Tesla'daki yangın sebebiyle ölmüş gibi bir algı yaratılıyor. Tesla'daki yangını ayrıca değerlendirmek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 22 Mart 2024; 15:55:30 >
  • batarya yangınları , bataryalar bitene kadar södürülemiyor... çok şanslı iseniz hızlı müdahale ile yayılmasını belki engellersiniz. hala gelişme aşamasında söndürme yöntemleri konuşuluyor ( battaniye vs )


    kuru kimyevi ile batarya sönmez.


    45 ton su kullanılmış soğutana kadar. arabadan geriye kalanlar...


    Elektrikli otomobillerin bataryasındaki yangına suyla müdahale etmeyin uyarısı
    Elektrikli otomobillerin bataryasındaki yangına suyla müdahale etmeyin uyarısıcarscoops
    Fire Fighters Use 12,000 Gallons Of Water To Extinguish Burning Tesla Model S | Carscoops
    https://www.carscoops.com/2022/11/fire-fighters-use-12000-gallons-of-water-to-extinguish-burning-tesla-model-s/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.