Şimdi Ara

Elektrikli Tesla Model Y dünyanın en çok satan otomobili oldu: Bu bir ilk!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektrikli Tesla Model Y dünyanın en çok satan otomobili oldu: Bu bir ilk!
    Hem çeşitli kaynaklar hem de doğrudan Tesla tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla Model Y, sadece elektrikli değil, tüm dünyada en çok satan otomobil oldu. İlk defa bir elektrikli otomobil dünya çapında tüm yıl sonunda en çok satan araç unvanını aldı. Tesla Model Y’nin aynı zamanda birkaç gün önce Avrupa’nın en çok satan aracı olduğu belirtilmişti.



    Toyota Corolla koltuğu Tesla Model Y’ye kaptırdı



    Toyota Corolla, çok uzunca bir süredir her yıl yılın en çok satan aracı konumundaydı. Toyota henüz 2023 toplamını açıklamadı, ancak 2022'de 1,12 milyon satmıştı ve uzmanlar Model Y’yi geçmesini beklemiyor. Öte yandan Model Y ise 1,2 milyon adet satarak tarihi bir başarıya imza atmış oldu. Ek olarak Toyota’nın rakamı Corolla adı altında satılan birkaç aracı içerirken, Model Y farklı güç aktarım seçeneklerine sahip tek bir model olma özelliğini de taşıyor.



    Elektrikli Tesla Model Y dünyanın en çok satan otomobili oldu: Bu bir ilk!
    Model Y, 2022 yılında Corolla, Toyota Rav4 ve Ford F-Serisi'nin ardından en çok satan dördüncü araç olmuştu. Tesla Model Y, dünya çapında dört fabrikada üretiliyor. Bunlardan ikisi ABD'de, biri Almanya'da ve biri de Çin'de bulunuyor. Tesla'nın geçen yılki toplam teslimatları 1,808,581 adet olurken bunun 68.874'ü Model S/X ve Cybertruck'tan, geri kalanı ise Model 3'ten oluştu.



    Tesla Model Y’nin yolculuğu



    Tesla CEO'su Elon Musk'ın merakla beklenen Model Y'yi tanıttığında takvimler 14 Mart 2020’yi gösteriyordu. Etkinlikte Musk, aracın tek şarj ile 482 km gidebileceğini ve 0’dan 100’e sadece 3,5 saniyede çıkacağını söylemişti.



    Elektrikli Tesla Model Y dünyanın en çok satan otomobili oldu: Bu bir ilk!
    39.000 dolardan başlayan fiyatlar satışa çıkan Model Y’nin üretim süreci ise harika değildi. Tesla ilk dönemlerde üretim hedeflerini tutturmakta zorlandı. Bu zorluklara pandemi döneminde kapatılan fabrikalar da eşlik etti. Ancak üretimi artırmayı başaran Tesla, dünya genelinde güçlü pazar payları elde etmeye başladı. Zamanla Model Y otomobillerinin ısı pompaları ve tek parçalı dökümlerle daha iyi hale geldiğini belirtmek de gerekiyor.





    Model Y, başarılar elde ederek büyüse de medya ve bazı uzmanlar Musk’ın “en çok satan araç” hedeflerini gerçekçi bulmuyordu. Bazıları Tesla'nın başarılı olamayacağına inanıyordu ve 2023 yılında bir elektrikli otomobilin en çok satan otomobil olması fikri onlara gerçek dışı görünüyordu. En nihayetinde Musk’ın dediği oldu.



    Öte yandan Tesla gelecek planlarında halen iddialı. Şirketin 2030 yılına kadar 20 milyon otomobil üretme planı bulunuyor. Firma aynı zamanda 2025 yılında üretime sokacağı 25.000 dolarlık uygun fiyatlı bir model üzerinde de resmen çalışıyor.




    Kaynak:https://digitalassets.tesla.com/tesla-contents/image/upload/IR/TSLA-Q4-2023-Update.pdf
    Kaynak:https://www.jato.com/tesla-model-y-to-be-crowned-worlds-best-selling-vehicle-of-2023/







  • çin araçları için bölge servis muhabbeti neden tesla gibi firmalara uygulanmıyor adam doğuda araç almış servis istanbulda Elektrikli Tesla Model Y dünyanın en çok satan otomobili oldu: Bu bir ilk! 

  • Doğu da yasayıp Tesla almak biraz komik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Çünkü Model Y Almanyada üretiliyor. Diğer tesla modellere yine aynı aptalca kural geçerli.
    Çini zerre sevmem ama avrupa da üretilen araçlar cici çinde üretilenler bizi istila edecek öcü denmesini benim mantığım kabul etmiyor. Her ürünün ülkemize girerken bir denetimden geçmesi bazı şartlarıda karşılaması gerekli ama burda bir adaletsiz bir durum var ve sanılanın aksine Togg a falan değil avrupalı üreticileri koruyor.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    Gümrük birliği anlaşması gereği Avrupa'da üretilen ürünlere ek ticaret politikası önlemi alamıyorlar.

  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Neden daha mantıklı elektrik hep kaçak orada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rav4 cidden harika araç ama o fiyatlarla ülkemizde almak hayal maalesef.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hyundai geliyor hazır olun (3-5 yıl sürer)

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Pazarlamada ABD’yi yenemezler. Teknolojileri ne kadar iyi olursa olsun millete alınca bir şey oldum havası veremiyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mythology kullanıcısına yanıt

    Maalesef öyle ama bu durumun gözden geçilirmesi lazım. Biz çok ciddi manada otomobil parçası tedarik ediyoruz tamam onlarda bizim ürettiğimiz parçaları olan aracı bize satıyor. Başka alanlarda onlardan ham madde biz alıp ürün satıyoruz bir ticaret var tamam.


    Otomobilde benim önüme %bilmem kaç ek vergiye rağmen çinli veya amerikalı fark etmez avrupadan vergisiz gelen araçtan ucuz ve beğendiğim bir araç getiriyorsa bunun önü neden kesiliyor saçma olan bu. Yok efendim bilmem kaç servisi olacakda batarya izleyecekte.... Ha bunlar kötü şeyler de değil ama amaç tüketiciyi korumaksa bunu türkiyede araç satan tüm markalardan istemen lazım.

    Bu firmalara engel olmak yerine teşviklerle ikna edip ülkemize yatırım yapmaya çalışmak gerekir diye düşünüyorum. Ülkemiz konumu itibariyle üretim üstü olmaya çok müsait. Buna çalışmamız lazım değil mi?





  • Yatırım yapmak için önce siyasi, ekonomik ve hukuki güvence gerekir. Sonrasında yatırımcı kârlılığına bakıp ona göre karar verir.

    Volkswagen üretim tesisi kurmaktan vazgeçti. Honda ise satıp gitti.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.