Şimdi Ara

elektro gitar kursu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'da elektro gitar kursu bilen var mı avrupa yakasında olursa iyi olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İstanbul'un her iki yakasında da sayısız kurs olduğuna eminim. Ama bulunduğum şehirde bir sürü derse ve kursa gitmiş, hatta konservatuvarda sertifika programına katılmış biri olarak hangi kursa gideceğine, ondan da önce kursa ihtiyacın olup olmadığına karar vermeden önce naçizane tavsiyelerime kulak vermeni öneririm.

    Önce gitarla ne yapmak istediğine ve hangi gitara merak sardığına karar vermelisin.

    Eğer yüksek beklentilerin yoksa, yani kendin veya arkadaş arasında eğlenmek veya bir Rock grubu girişiminde yer alıp kafana göre dıngırdatmak ise niyetin, kursa para vermene çok da gerek yok.

    Temel nota ve tab bilgisi ile gitarın nasıl tutulacağı, tele nasıl vurulacağı gibi konularda internette olsun, kitaplarda olsun, sayısız kaynak bulunmakla birlikte edileceğin arkadaş grubu, içine girecegin çevreler aracılığıyla da hayli bilgi ve beceri edinebilirsiniz.

    İnternetteki kaynaklara ve kitaplara hemen Selim Işık'ı örnek verebileceğim gibi parmakları geliştirmek için ve daha başka alanlarda Troy Stetina kitapları hayli iyi. Popüler şarkıların akorları filan zaten gırla. Bence gitarın %90'ı sabırlı çalışma. Yani kendi kendine uzun saatler alıştırma yapmak işin temeli.

    Benzer şekilde örneğin Rock ritim gitar gibi bir alanda önemli olan gitar teknikleri ve akorlar. Bunları öğrenip geliştirmek için de bence ders şart değil.

    Ama bir jazz veya Blues gibi iddialı bir alana yöneleceksen ya da sınavlara hazırlık gibi amaçların varsa elbette ki nitelikli bir öğretmen şart. Bunun için sadece kurs değil, iyi bir kurs bulman gerek. Öğretmenin konservatuar mezunu olması gerektiği gibi laflara inanma. Gitar konservatuar öğrencilerinin de ilgilenebilir bir enstrüman ama her konservatuar mezunu gitarı iyi bilecek diye bir şey yok. Gittiğim sertifika programı öğretmeni kompizitörlük bölümü mezunuydu ama daha önemlisi iyi bir gitaristi. Oradaki konservatuarlari öncelikle araştırman yararlı olabilir ama tabi daha önemlisi dersi verecek öğretmenin enstrümanla olan deneyimini sorgula.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metilfenidat -- 17 Kasım 2021; 12:1:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kurs buldunuz mu??

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 25 yıllık gitarist, 15 yıllık müzik ve gitar öğretmeniyim,,gitar kursunda müzik ufkunuzu sürekli açacak,vizyon katacak öğretmene ihtiyacınız var.Gitarda birkaç hareket yapmayı herkes öğretebilir ama seni tanıyıp tarzına uygun şarkıları verebilecek repertuvarı olan,gerektiğinde şarkıları basit notalarla yazabilecek,herhangi bir şarkının seviye farklarına göre çalım notalarını verebilecek yani sizin şahsınıza uygun gitar dersi verecek öğretmeni bulursan her hafta heyecanla beklersin dersin gelmesini.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.