Şimdi Ara

Elektronik Bateri (Yeni Başlayan İçin) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
18.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Roland modellerini öneririm. Roland dışında diğer bütün markaların fiyat çizgisine göre özellikleri benzerdir. Roland arkasından hemen Yamaha gelir ama Yamaha almanızı tavsiye etmem. Yamaha alt seviye modellerinde eski ses bankalarını ve yazılımları kullanıyor. Alt seviye bir yamaha ile üst seviye bir "diğer marka" (ör: medeli dd518dx) kıyaslayınca demek istediğim daha iyi anlaşılır. Bu eski yazılım ve ses bankaları yeni nesil çin mallarından çok farklı değil. Çin mallarında aynı fiyat çizgisinde birbirinden farklı kalitede modeller var, dikkatli seçim yapmak lazım.

    Kaldı ki ses bankası olarak artık midi bağlantı yaparak pc ile beraber kullanılıyor ve bu durum bütün modül ve markaları aynı kaliteye yaklaştırıyor.

    Orta-üst seviye bir çin malı bateri (medeli, valler, carlsbro vs) baterilerde alt seviye yamaha'dan farklı olarak kasnak sesleri, çift bölgeli ve susturmalı zil aksiyonları gibi özelliklere de sahip olmak güzel bir ayrıcalık. Ses olarak bazı yansımalar istenen performansı vermeyecektir ama dediğim gibi, bilgisayar bağlantısı epey farklı bir boyuta taşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: niketnac

    Roland modellerini öneririm. Roland dışında diğer bütün markaların fiyat çizgisine göre özellikleri benzerdir. Roland arkasından hemen Yamaha gelir ama Yamaha almanızı tavsiye etmem. Yamaha alt seviye modellerinde eski ses bankalarını ve yazılımları kullanıyor. Alt seviye bir yamaha ile üst seviye bir "diğer marka" (ör: medeli dd518dx) kıyaslayınca demek istediğim daha iyi anlaşılır. Bu eski yazılım ve ses bankaları yeni nesil çin mallarından çok farklı değil. Çin mallarında aynı fiyat çizgisinde birbirinden farklı kalitede modeller var, dikkatli seçim yapmak lazım.

    Kaldı ki ses bankası olarak artık midi bağlantı yaparak pc ile beraber kullanılıyor ve bu durum bütün modül ve markaları aynı kaliteye yaklaştırıyor.

    Orta-üst seviye bir çin malı bateri (medeli, valler, carlsbro vs) baterilerde alt seviye yamaha'dan farklı olarak kasnak sesleri, çift bölgeli ve susturmalı zil aksiyonları gibi özelliklere de sahip olmak güzel bir ayrıcalık. Ses olarak bazı yansımalar istenen performansı vermeyecektir ama dediğim gibi, bilgisayar bağlantısı epey farklı bir boyuta taşıyor.

    Roland dijital davulların zirvesi. Ancak ben yeni başlayan biri için Roland önermem. Kick pedalı vs dahil olmak üzere fiyatları çok yukarıya çıkıyor. Yeni başlayan biri için o kadar yüksek maliyetlere gerek yok. Tabi Roland dışında hiçbir markanın kitleri güzel değil ancak EzDrummer, Addictive Drums gibi programlar sayesinde çok güzel sesler elde edebiliyorsun. Dolayısıyla ilk etapta ucuz yollu bir elektronik davul kiti daha doğru bir tercih olur.


    Yeni başlayan seviyesinde şu aralar en popüler markaların başında Alesis geliyor. Nitro Mesh Kit modeli yeni başlayan birini 2 yıl götürür. O süreçte zaten davulla devam edip etmeyeceğini de artık belirlemiş olur kişi. 2 yılın sonunda da artık paraya gerçek anlamda kıyarak Roland setlerinden birini alıp profesyonelliğe adım atar.





  • Hocam şimdi sizin bütçeniz nedir ona göre öneri yapabilirim eğer 10000 tl gibiyse alesis nitro mesh kit 8 piece olarak geçen bir set var zuhal müzikte satılıyor denedim ve inanılmaz bir şey roland gibi olmasa da başlangıç seviyesi için gayet uygun ve aynı zamanda kick pedalı çok temiz yani öyle çok ses çıkartmıyor diğer setlerde kick pedallarına dikkat edin onlar titreşimden dolayı komşulara büyük rahatsızlık veriyor iyi forumlar dilerim

  • Alesis tavsiye ederim para sıkıntısı varsa. Para sorun değilse roland.


    Mesh olmasına dikkat edin, komşuya ses gider kauçuk olursa.

  • Gençler bana da orta seviye üstü bir davul seti lazım. Elimdeki set yeterli gelmiyor artık(alesis nitro mesh). Aradığım özellikler tüm setin mesh olması. Hihat dahil 4 zil pedine sahip olması(elimdeki sette hihat, crash ve ride olmak üzere 3 zil pedi var. splash koyamadığım için kısıtlı bir müzik yapıyorum. ) ayrıca tomların çaplarının biraz büyük olması. Roland almayı düşünmüyorum açıkcası. O kadar fiyatı veremem bir davul setine. Aradığım özelliklerde bulduğum bazı setleri aşağıya yazıyorum. Bunları kullanmış, denemiş olanlar var mı? Veya bunlardan farklı bir önerisi olan var mı?

    Nux dm-7x
    Valler xd480
    Carlsbro csd 600

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BREATH kullanıcısına yanıt

    Hocam kendi çapımda amatör olarak ev ortamında elektro gitar çalıyorum fakat küçüklüğümden bu yana davula karşı çok merakım vardı hatta 7-8 yaşlarımda el örgü şişleri ile yastıklara vurarak tempo tutardım :)) artık içimde kalan bu ukteyi gerçekleştirmek ve evde takılmak için elektro bateri arayışına girdim imkanlarım dahilinde youtube ta yer alan videolarda duyduğum ses tonlamaları ve incelemeler neticesinde alesis nitro mesh kit almaya karar verdim genelde rock ve metal ağırlıklı çalacağım..çok az kullanılmış olarak 10 bin tl ye buldum ve almayı düşünüyorum sıfırı ortalama 15-16 bin tl bu yüzden kaçırmak istemiyorum sizce alesisin bu modeli nasıldır tavsiye edermisiniz daha fazla bütçe ayıramıyorum roland ve yamahanın aynı ayardaki modellerinde kick pedalı ayrı satılıyor alesis te sete dahil ayrıca mesh yapıya sahip olması akustik davula daha yakın tonlama veriyormuş + olarak drum modül içerisinde 40 kadar hazır tonlamalar mevcutmuş..Merak ettiğim bir konu ise bu modelde zillerin tomların ve kickin volum seviyeleri ayrı ayrı ayarlanabiliyor mu acaba ?..Bilmediğim için bir sorum daha olacak davul taburesi illaki almak şart mı fiyatlarına baktım çok saçma sapan uçuk kaçık fiyatlara satılıyorlar 5-6 bin lere satılanları dahi var akıl alacak gibi değil





  • Hiç alesis denemedim internetten ses videolarını bakmanı öneririm.
    Zaten yamaha roland ile aynı değil.Alırsan roland almalısın.
    Elektro bateri açıkçası şu anki müzikalitem ile bana çok zevksiz geldiği ve akustik baterinin tınısına yaklaşamadığı için artık tercihim değil.
    Tabureye hiç takılma, sallanmayan bir sandalye de işini görür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir çok yabancı forum siteleri ve youtube üzerinden mesh fileli roland alesis ve alman thomann müzik aletleri satan firmanın kendi ürettirdiği millenium markasının seslerini dinledim ve davul çalan pek çok kişinin neden ortak tavsiyesi roland olduğunu daha iyi anladım..Rolandın tonlamaları olsun malzeme kalitesi olsun çok iyi tomları ve trampeti tok dolgun ve zilleri klasik davullara yakın tonlara sahip alesis ise kendine özgü daha vurgulu biraz metalik tonlamaya sahip zil tonlarıda fena değil nette bulunan davul yazılımları aracılığı ile daha güzel tonlamalar verebileceğini düşünüyorum.İncelediğim nux millenium gibi markalarda sağlamlık ve modül kalitesi açısından yorumlarda okuduğum kadarı ile ufak çaplı sorunlara sahipler..Kısaca Paranız yetiyorsa roland dan şaşmayın gerek iskelet gerekse malzeme kalitesi hepsinden öte..en azından roland td07dmk veya bir üst modeli olan td07kv v modeline yönelin paranız sınırlı ise alesis nitro max iyi bir seçim olacaktır.İkinci el sitelerde sürüsüyle Alesis nitro mesh kit satılıyor fakat pedleri ufak ve kenar çerçeveleri ile ped mesafesi yüksek olduğu için çalımı çok rahat değil alışmak zaman ister bu yüzden alesis alacaksanız sınırlıysanız bir nitro meshten daha üst seviye modül ve padler kullanan nitro max alın..Ucuz yollu satılan oem e davul kitlerine bulaşmayın bu davullarda en önemli nokta akustiğe yakın ton ve gecikme süresi diğer önemli nokta ise iskelet sistemi ve kullanılan parçaların kalitesi ucuz olsun diyerek alırsanız gerçek anlamda davul çalmak istiyorsanız sizi davuldan soğuturlar...Ben yakınıma almanyadan roland td07dmk veya param yeterse td07kv getirteceğim





  • Elektronik Bateri (Yeni Başlayan İçin) Elektronik Bateri (Yeni Başlayan İçin)


    Herkese merhabalar,

    Ben eve valler xd 450 marka elektronik bateri aldım. Aldığım zaman bana müzik eşliğinde de calabilecegim söylendi fakat arka taraftaki girişlerden bunu nasıl yapabilirim?

    Daha önce benzer tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Şimdiden herkese teşekkürler 😊

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.