Şimdi Ara

Elektronik baterimden ses gelmiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Roland ın td17kvx modelini aldım ama hi-hat den ses çok çok az geliyor bütün kabloları düzgün bağladım modül de güncelli ama ses çok az geliyor hatta üstlere doğru hiç gelmiyor bazı yerlerinde çok az ses var bazı yerlerinde yok ayrıca zillerde susturma da yapılmıyor ne yapmam gerek

     


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Roland'ın o modelinde ayrı ayrı padlerin ses açıp kısma özelliği var mı? Belki orada ses kısık olabilir.

    Sesi amfiden alıyorsan treble ayarını yükseltmeyi bir deneyebilirsin.

    Son yöntem olarak midi kablosuyla bilgisayara bağlayıp ezdrummer 2 gibi bir programla çalmayı deneyebilirsin. Sinyali düzgün alıp almadığını anlayabilirsin böylelikle. Şayet bilgisayara da düzgün sinyal göndermiyorsa, sorun padde olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun

    Benim tahminim jack bağlantılarının oturmaması ile ilgili bir sorun olduğu. Eğer kablolar rastgele takıldıysa bu sorun olabilir. Ayrıca bazı jack uçları yerine (yuvaya) tam takılamayabiliyor, Roland jack yuvaları biraz sert. Bastırarak takmayı tekrar deneyin şayet yarı takılı jack ile zillerden ses alınabilir ama susturma yapılamayabilir.

    Bu kontrolden sonra sırasıyla;

    Çözüm 1) Setup menüsünden Factory Reset yapın
    Çözüm 2) Hi-hat kablosunu takılı olduğu pad üzerinden çıkarıp başka bir pad ile deneyin. Çalışırsa pad arızalanmıştır, pad için değişim yapın.
    Çözüm 3) başka bir pad için hiçbir bağlantı değiştirmeden hihat pad olarak menüden atama ile ayarlayın. Mesela crash için ses seçeneklerinden (instant) hihat zili seçin. Hiçbir bağlantıyı değiştirmeden yapın. Çalışırsa, hihat sistem yolu üzerinde bir problem vardır, kablo değişimi gerekebilir.
    Çözüm 4) bilgisayar üzerinden sinyal kontrolü zaten yazılmış. Bu kontrol modül üzerinden de yapılabilir. Vurma şiddetinin görüldüğü bir ekran



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niketnac -- 28 Temmuz 2021; 16:12:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.