Şimdi Ara

Elektronik Ehliyet Sınavı, Ehliyet E-Sınav Nedir? Nasıl Başvurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ehliyet e sınav diğer bir söylem ile elektronik ehliyet sınavı, sürücü adaylarının işini kolaylaştıran gelişen teknoloji ile hayatımıza girmiş, adayların stresini, heyecanını azaltmaya yönelik yeni bir sınav sistemidir.

    Ehliyet E-Sınav Nedir? Nasıl Başvurulur?

    Ehliyet Sınav Soruları


    Elektronik Sınav Giriş Belgesi Nedir? Belgeye Gerek Var Mı?

    Elektronik sınava girmek isteyen adayların, kayıtlı oldukları sürücü kurslarından sınav giriş belgesi alması gerekir. İlave olarak sınava katılacak adaylar yanlarında hiçbir elektronik cihaz sınav salonuna sokamazlar. Kimlik belgeniz ile salona alınacak ve kontroller yapılacaktır. Sınav saatinden en az yarım saat önce, sınav binasının önünde hazır olmalısınız. Geç kalma durumunda sınava alınmama ihtimaliniz çok yüksektir.

    E-Sınav Sonuçları Ne Zaman ve Nasıl Açıklanır?

    Sınava katılan sürücü adayları, sınavının tamamlanmasının ardından aynı saat içerisinde sonuçlarına erişebilmektedir. Merkezi olarak uygulanan sınavların açıklanma süresi ortalama olarak 10 gün olarak belirlenmiştir. Adaylar aynı zamanda bu teorik merkezi sınavda başarısız olmaları durumunda bir sonra ki sınav tarihi beklemek mecburiyetinde kalıyordu. E-sınav sonuçlarını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

    Elektronik Ehliyet Sınavı Nasıl Yapılıyor?

    E-sınava girmeye karar veren öğrenciler başvurularını tamamladıktan sonra, sınav günü ve saatinde herhangi bir evrak gerekmeden elektronik bir ortamda ve bilgisayar kullanılarak sınava tabi tutulmaktadır.

    Elektronik Ehliyet Sınavı Ücretleri Ne Kadar? (E-sınav Ücretleri)

    Merkezi sınav sistemin uygulanan teorik sınav ücreti ile e-sınav ücreti aynı olarak belirlenmiş ve sınav ücreti 70 TL olarak açıklanmıştır. Anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödemenizi yapabilirsiniz.

    Elektronik Sınava Kaç Defa Girebilirim? (E-sınav Giriş Hakkı)

    Sürücü adayları elektronik sınava 4 defa girebilirler. Sınava elektronik ortamda girmiş olan bir kişi daha sonra sınava merkezi sistemde girmek isterse 4 hakkını tamamlamadan giremez. Fakat merkezi teorik sınava katılmış bir kişi fikrini değiştirip elektronik sınava girmek isterse girebilir.

    2018 ehliyet sınav soruları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porsk -- 10 Mayıs 2018; 21:9:27 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.