Şimdi Ara

Elektronik ve Amator Telsizcilik Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    Haberlesme alanida arge faaliyetleri yuruten bir firmada sistem programciligi yapan bir bilgisayar muhendisiyim. Elektronik bilgim yok denecek kadar az. Siz yine de yok varsayin Hobi amacli ve uzun vadeli elektronikle ugrasmak istiyorum. Onumuzdeki gunlerde bir arduino siparisi verip en temelden baslamak istiyorum. Mantikli mi?
    Sorumu genellestirecek olursam, elektronik konusunda baslangic icin ne onerirsiniz. Ekipman, kitap vs? Bu arada bakinmadan oldugu gibi buraya sormadim, biraz arastirdim fakat cok elle tutulur kafamda bir yol haritasi olusturacak kadar bir bilgi bulmamadim, demek istedigim daginik anlatilmis ama kimse baslamak icin yolun su olacak dememis. Tabii, ben bulamamista olabilirim.


    Amator telsizcilik konusuna gelince, biraz arastirma yaptim, ancak nerden baslanacagiyla ilgili hicbir sey bulamadim. Bu konuyla ilgili arkadaslarin onerilerini bekliyorum. Acaba bulundugum ildeki trac topluluguna gidip abi bana isi ogretin desem abes mi kacar :) A sinifi lisans alacak kadar ugrasmak istiyorum, hemen olsun derdinde degilim zaten.

    Onerileriniz icin simdiden tesekkurler.







  • elektronktronik konusunda en kolay ulaşabileceğin kaynak megep modülleridir. elektrik elektronik esasları modüllerinden başlamanı tavsiye ederim. kitap olarak bakacaksan, aşağıdaki adresteki kitaplar, modüllerden daha yararlı olacaktır.

    http://www.ogretmenlerim.org/teknik-kitaplar-ders-kitaplari.asp

    amatör telsizcilik içinse, aşadaki siteyi ziyaret etmende yarar var.

    http://www.antrak.org.tr/




  • Temel elektronik bilgisi için megep in modülleri fazlasıyla yeterli.

    Amatörlük için sınava yakın zamanlarda trac şubelerinde eğitim olur, onlara katılmanız yerinde olur. Ayrıca geçmiş yıllarda çıkan sorulara bakmanız sınavı geçmeniz için yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.