Şimdi Ara

elementary OS *Ana Konu - Anlatım - Yardım - Kullanıcılar* (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
5
Favori
10.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .cer sertifikası kurmam gerek nasıl kurarım ?

    Daha önce manjaro da çok kolaydı bunda 2 gündür olmuyor...

    Yarına kadar çozum bulamaz isem manjaro ya geri doncem..

    Lütfen yardım .
  • Pem sertifikasına çevirip crt uzantısı ile
     /usr/local/share/ca-certificates bölümüne atacaksınız. Ardından
    sudo update-ca-certificates
    Kodunu çalıştıracaksınız.
  • Teşekkürler sorun çözüldü
  • Merhaba arkadaşlar. Yen'i geldim linux dünyasına önceden bir iki sefer kurmuştum ama verim alamadım. Eos kurdum bilgisayarıma merak ettiğim konu mint eos ubuntu vs bütün kodlar ve uygulamalar bu dağıtımlarda ortak mı acaba? Bulduğumuzu kurabilir miyiz ? Türkçe dil yükledim ve makine şu an inçe ayar bekliyor. Ne tavsiye edersiniz?
  • linux dağıtımlarında her paket bir şekilde diğer dağıtıma yüklenebilir. eOS ubuntu altyapısını kullanıyor lakin deb paketlerini de kurabilirsiniz ya da open suse paketlerini çevirerek kullanabilirsiniz. ince ayarda öncelikle elementary tweaks i kesinlikle kurmalısınız. diğer ayarlar zamanı gelince yapılır.
  • Çok teşekkür ederim hocam
  • elementary OS 0.4.1 Loki'de Masaüstü kullanılabiliyor mu arkadaşlar ?
    Yıllar önce kurmuştum birkaç satır kodla halledebiliyorduk
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    kullanılabiliyor fakat stabil değil nautilus ile masaüstü ikonlarını kullanabilirsiniz.
  • Teşekkürler cevap için hocam.

    Sağolsun ona gelmeden 2-3 tane güncelleme çıktı .masumane şekilde güncelleştirme yapiver dedim.Demez olaydım .Allah'ın belası SSD üzerindeki Windows mbr kısmını yoketti.

    Akşamdan beri görmediğim kod ,yapmadığım işlem kalmadı.

    Mal dağıtım ,ppa deposundan eklenen komutları bile çalıştırmadi.

    Şimdi elimde CD gül gibi çalışan win10 'u tekrar kuruyorum .gecem mahvoldu .

    Allah belasını versin.Kafama edeyim nereden kurdum şunu .Çok sinirliyim bilgisayarı kirmamak için kendimi zor tutuyorum.
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Neden böyle default görselliği haricinde hiçbir elle tutulur yanı olmayan dağıtımlar kullanıyorsunuz ki?
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Stabil olmasından dolayı hocam.Şöyleki taa "Luna" sürümündeyken beri bilir kullanırdım.Benim modem Airties
    Birçok linux dağıtımı(-ki buna Mint'de dahil) Airties bazı modemlerinden İp alamaz, manuel Ip atasan dahi internete çıkamaz cevap veremez vs.O yüzden dağıtım alanım kısıtlı.
    Dün bir hevesle kurdum, hiç bir ön ayara gerek olmadan(Usb IOMMU-controller harici) sıkıntısız kurdu.Grub ayarını yaptı.Etherneti tanıyıp, İp alabildi ve internete çıkabildi.

    güncelleştirmeler geldi yükledim sonrası zaten yazdığım gibi.
    Yahu arkadaş tee Pardus'un pardus olduğu zamanlardan (2007) beri Linux dağıtımı bilirim.Yeri geldi kurdum kullandım yeri geldi USB'de yardımcı araç oldu iş gördü.

    Bakın şu Airties modem ile yazdığım sorun 2012 yılından kalma.Evet taa Mint "Maya"'dan beri var.Ama Maya bir şekilde elle yapılandırarak iş gördürebiliyordum.
    Yıl olmuş 2018 ne demek yahu güncelleştirme yapınca yapılandırmanın kaybolması ? Yaptığım şey ise güvenliği onaylanmış sistemin bana sunduğu güncelleştirmeler
    Grub puff.Dışardan kuramıyorsun MBR'yi bloke etmiş nasıl olduysa.Hani farklı disklerde falan da kurulu değil.SSD'iki bölüme ayırıp bir yerinde Windows ,diğer tarafa linux kurdum.

    Saatlerimi aldı yeniden kurulum, ayarlar ,yapılandırmaları kurmak.Yazık değil mi onca boşa geçen vakite emeğe ? bu grup beta 1'deyken oldukça sorunsuzdu ne olduysa 2.0'dan sonra bir yerleri ayrı oynamaya başladı.Mecbur değilsiniz ki bunları güncelleştirmeye?
    Peki ya veri kaybetseydim ?

    En son geçen sene'den bu yana denemediğim linux dağıtım olaylarını "bir daha asla " olarak güncelleyerek Linux defterini en azından kendi bilgisayarımda kapatmış bulunmaktayım

    Sizin emeklerinizi az çok tanırım Linix mint formuna da 2012'den bu yana üyeyimdir.Ancak biz eleştirilerimizi yazınca "şurasında şu var düzeltilmesi lazım" dedikçe "Fanatikler" tarafından hakarete uğruyoruz.Adam 1 sayfa yazı yazdığım 2013 yılından kalma yazının bir cümlesini alıntılayarak sövüp sayabiliyor "Winzord kölesi" diyebiliyor
    Umarım daha iyi yerlere gelir Linux dağıtımları.Ancak zerre umudum yok sürekli stabilite anlamında geriye gidiş var.
    Şayet geçen sene Mint 18'deki sorunlarımı da çözememiş kaldırmıştım.
    Ben uğraşmayı sevsem de nihayetinde son kullanıcıyım,Nvidia 'nın sıkıntılı olduğunu bildiğimden sistem baştan aşağı AMD üzerine kurulu.Ancak bu bile yetersiz geldi demekki.




  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    spc desteği yok elementary son sürümde. bir sayfa önce falan konuşmuştuk bu konuyu. güncellemenin hangi güncelleme olduğunu bilmediğim için neden windows kısmına müdahale ettiğini maalesef bilmiyorum. ama şu bir gerçek ki yerelleştirmede sıkıntı olduğu için, türkçe diline çeviren arkadaşlar stringlere dikkat etmediği için türkçe kaynaklarda sıkıntı var. daha önce de yükleme sırasında hata veriyordu string atlandığı için. bu konuyu slack üzerinden gündeme getirdim. böyle durumlarda (dualboot) ile riske girmeyin, harici bir harddisk ile kurulum yapın. hocalarımdan biri "yazılım trafik gibidir hangi salağın ne b** yediğini bilemezsiniz" derdi. büyük bir talihsizlik olmuş sizinki geçmiş olsun.
  • Teşekkür ederim hocam.İnanırmısınız hala uğraşıyorum. Visual studio gitti, yaptıgım temel çalışmalarda.Onlarada üzüldüm ama sağlık olsun ne yapalım.
    Herşey gönlünüzce olsun hoşçakal özgür yazılım dünyası
  • beyler benim plank terminalden açmadıgım sürece görünmmüyo terminali kapatırsam gidiyo ne yapmam lazım

    DUZELTME: sudo apt-get remove plank
    sudo apt-get install plank

    BUNLARI ROOT OLARAK TERMİNALE GİRDİM RESET ATTIM DEFAULTA DONDU NİYE BAGIRIYORUM BİLMİYORUM AMA HERKES DUYSUN!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Younes Belhanda -- 20 Ocak 2018; 5:15:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8993122290119

    beyler benim plank terminalden açmadıgım sürece görünmmüyo terminali kapatırsam gidiyo ne yapmam lazım

    Ctrl'ye basılı tutarak Plank'a sağ tıkla , sabitle gibi bir seçenek olması lazım. Onu seç
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    yok hocam, onları biliyorum da dedigini yapsam da sorun aynı. terminale plank yazıp onu çalıştırmadıgım sürece hiç yok kaybolmuş gibi tamamen. dün böyle değildi bugun actım pcyi plank yok olmuş. bi kere de şu dağıtımlardan sorun çıkarmayanı bulsam değişmeyecem de üzülüyorum yemin ederim ya
  • güncelleme geldiyse normaldir bende yeniden yüklemeyi önerecektim ama çözmüşsünüz.
  • Hocam bunda guncelleme geldigini anlamiyorum, mintte falan yanda cikiyordu burada da bildirim menusune mi dusuyor (gerci elementaryde guncelleme cok az oluyormus diyolar)? Bir de ust paneli duzenleyemiyor muyuz sayfa kapatacakken bir kez pcyi kapattim yanlislikla
  • elementary tweaks ile wings panel ve rıhtımı özelleştirebilirsiniz. ama yüklemek için önce spc desteğini aktif etmeniz ardından ppa üzerinden yükleme yapmanız gerek. güncellemeler appcenter üzerinden gelir.
  • asus vivobook laptopum var,celeron işlemcili,a101'den aldım 1000 tl,windows 10 home yüklü olarak geldi,malumunuz windows saçmalıklarından kurtulmak için linux'a geçmeye karar verdim,ilk olarak ubuntu yükledim,baktım windowsa göre çok iyi,1 saat sonra pat wifi yok,biraz araştırma yaptım sonuç yok,linux mint kurdum aynı sorun,laptopu ethernet kablosu bağlı olarak kullanıyorum.bu arada her akşam yaklaşık iki saat rtl8773be chipset filan yabancı forumlarda araştırma yapıyorum,sonuç yok yok,dedim bi de elemantary os deneyeyim,yine aynı sorun,komut satırına durmadan bir şeyler giriyorum wifi düzelsin diye ama düzelmiyor,diyeceğim en kötü linux dağıtımı bile windows ve türevlerinden daha iyi,daha pratik,daha kullanıcı dostu..ama wifi'ya ihtiyacanız yoksa,en azından benim açımdan durum bu,şimdi windows 10 iso'sunu indiriyorum ve akşam laptop'a kuracacağım,ne kadar elematary os görsel olarak cezbetse de yapacak bir şey yok.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.