Şimdi Ara

Elentra mı Corolla mı Focus mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdkalpr15

    Bilmediğim için soruyorum bu arabaların dizel ve benzinli otomatiklerinde gerçekten çok fark ediyor mu kullanımı çünkü ben sadece şu anki arabamın otomatigini biliyorum o da tam otomatik benzinli ve çok memnunum
    Değişiyor hocam. Teknik olarak ikisinin ne gibi farkı var bilmiyorum ama dizelde yarı otomatik benzinli de tam otomaitk olabilir. Sürüşü bende öyle bir iz bıraktı. Şu an bende de 2004 model avensis 2.0 tam otomatik var. Vites geçişleri babamdaki dizel 2016 corollaya on basar.. Benzinli olanı güzel ama. Sahibindende ilanlardaki iç fotoğraflara bakarsanız dizel ve benzinli araçların şanzımanlarının farklı olduğunu görürsünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sdkalpr15 S kullanıcısına yanıt
    Dizelde yarı otomatik şanzıman var. Yanı debriyajlı sistem. Gerçekte vites değişimi esnasında manuel araçmış gibi ayağını gazdan çekerek kullanırsan 1. Viteste hafif vites geçişi hissedersin. Logar kapağından geçsen daha çok sarsılır arac. Diğer viteslerde neredeyse hissedilmez.

    Ama forum ahalimin vites değiştirdi namaza durdum, belim agridi, on camdan fırladım gibi yorumlar yapıyorlar. Bu kişilerin çoğunun mmt ve diğer yarı otomatik şanzımanlı araçlardan daha sarsıntılı vites değiştirdiğine eminim. Yanı vites değişimde ayağını gazdan çekmeyi bile bilmeyen kişiler.

    Özetle Tam otomatik aracın gaza bas git şeklindeki konforunu sunmaz ama öyle yerden yere vurulacak bir durum da değil.

    Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016-2018 Corolla Multidrive S. (makyajlı kasa) fark atar.
    Geliştirilmiş süspansiyon, arttırılmış yalıtm. Geliştirilmiş 7 ileri CVT vites konforlu ve evladiyelik. 132 bg 160 tork gayet kuvvetli, ekonomik ve LPG uyumlu motor. Arka oturma alanı şaft tüneli olmadığı için geniş, ailenizi mutlu eder. Dokunmatik ekran, donanımı ve iyi derecede ses sistemi ile de teknolojik ve zevkli. Bence Corolanın en alınası modeli. Yeni kasası bile basık tavan ve dar iç mekan ile bence bu konuda geride. Uygun fiyatı, servis kalitesi, bol yedek parçası, hızlı ikinci eli ve meşhur sorunsuzluğu ile sanayi düşmanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formdas F kullanıcısına yanıt
    Evet en son kasası biraz dar deneyimledim ve beğenmedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üç arabayı kullanmadan ,aynı fiyatlarda hangi paketlerini alabiliyorsaniz kiyaslamadan almayın da ne yaparsanız yapın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netttt2627

    Bu mesaj silindi.
    Hocam 2.0 performansı turbo olmadığı için turbo dizel arabalardan daha iyi değil. Ama daha önce de laguna 1.6 lpg li aracım vardı aynı kg, aynı lastikler vs. Ondan çok daha iyi. Basınca gidiyor ona göre. Bundan sonra da eğer sıfır almazsam yine büyük motorlu araç alırım.

    Bu kullandığım kasa yalıtım olarak çok iyi. Yokuşta geri kaçırma yapmıyor. LPG uyumu yok aynı fsi motor gibi. LPG takılı bende ama daha önce tecrübe edenler var motora sıkıntı çıkarıyor diyen var. İnşallah yaşamam. Benzine alıp bindiğimde inanılmaz keyifli ve atik bir araba lpg performansı baltalıyor. Klasik Toyotaların lpg uyumu bu motor kombinasyonunda yok malesef..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netttt2627

    Bu mesaj silindi.
    Düşük devirde vermediğinden olabilir. Bir de yaşadığım şehirde yokuş yok gibi bişey. Geneli düz bir şehir. Ve lpg de nerdeyse yarı yarıya fark ediyor performans olarak. Aşırı düşürüyor performansı. Benzinde bindiğimde arabaya aşık oluyorum gaza basmak istiyorum devamlı. LPG de bassan da beklediğim tepkiyi vermiyor. Benzinde binmek için de çok zengin olmam lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.