Şimdi Ara

Elo Hell Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birçok arkadaşımız elo hellin ne olduğunu merak ediyor, bazıları ne olduğunu bilmeden kendilerini içinde farz ediyor, herkes yakınıyor, herkes ağlıyor. Peki nedir bu elo hell? Öncelikle bu yazıyı yazmamın amacı yine başka yerlerde sıkça bu konuyla karşılaşyıor olmamdır, yine derlediğim fikirleri paylaşacağım. Uzun bir yazı olacağa benziyor.



    - İnsanın karmaşık yapısında, kendini ortalama üstünde görmeyle sonuçlanan bir savunma mekanizması vardır. Herkes kendini en azından ortalama üstü, bazıları ortalamanın çok çok üstü görür. Kimse aşağıda olduğunu kabul etmez, kabul edemez çünkü kabul etmesi halinde toplumdan zayıf olduğunu da kabul etmiş olur ki bu bir takım psikolojik travmalarla sonuçlanır. League of legends için konuşmuyorum, herhangi bir alanda insanın ruh hali böyledir. Peki, zihnimiz bu olası travmalardan kaçınmak için ne yapar ? Kendisini herhangi bir nedenle ortalama üstü gördüğü bir yanılsama yaratır.

    Peki, herkes ortalama üstü oynuyorsa, bu ortalamayı 'ortalama' yapmak için gerekli olan 'ortalamadan düşük' kişiler kimler ? Bu forumda olsun, gerek diğer platformlarda kimsenin ortalama altı olabileceğini kabul ettiğini görmedim. Takım arkadaşları genelde çok kötüdür, leave atar vs. İlk sorunumuz buradan kaynaklanıyor, kimsenin düşük eloyu benimseyememesi.

    'Ne dersen de, elo şans işidir. eğer takımına 4 tane feeder gelirse kaybedersin, karşıya gelirse kazanırsın. Tamamen şans işi'

    Evet, 'şans' diye üzerine tartışabileceğimiz bilimsel bir kavram olsaydı haklı olabilirdin. 1800lü yıllardan beri, şansın yerini istatistik almıştır. Sen belirttiğin gibi ortalama üstüsün. Senin takımına en fazla 4 tane kötü oyuncu-leaver gelebilir. Karşı takıma gelen kişileri de tanımadığımızdan, karşı takıma 5 tane kötü oyuncu gelebilir. Gördüğün gibi, karşı takıma kötü oyuncu gelme olasılığı daha fazla. 'Madem karşı takıma gelme olasılığı daha fazla, geçen oyun-geçen üç-beş-yirmi oyun neden hep benim takımıma geldi?' Bu olay şans diye tabir edebileceğimiz bilimsel olmayan bir olaydan ziyade hata payıyla ilgilidir. Basit olarak, hata payını indirgemek için yapabileceğin tek şey örneklem sayısını arttırmak yani oyun oynamaktır. Şöyle düşünebiliriz, doğumlarda kız veya erkek olma oranı yarı yarıyadır. Singapurda üst üste 600 kişinin de kız doğurması Dünyanın toplam nüfusunda kız oranın %49,8-9 olmasını değiştirmeyecektir. Yani oyun oynadıkça hata payının etkisini en aza indirerek *yine belirttiğin gibi ortalama üstündeysen* galibiyet oranını %58-60 civarına çekebilmen lazım. Sonuç olarak, tek bir oyunun ne kadar kötü geçtiği hiçbir şeye kanıt olmayacaktır. Önemli olan uzun vadedeki galibiyet oranındır.
    Yani yapman gereken tek şey oyun oynamaktır, kazanma oranın ne zaman 1 e yaklaştıysa, orası senin gerçek elondur.
    Elo hell var diyen kişiler ya ortalamayı tutturmak için gerekenden az oyun oynamış ya da gerektiği kadar oynamasına rağmen istediği pozisyona gelememiş kişilerdir.


    Tabii ki yukarıda yazdığımız bütün senaryo, ortalama üstü olduğunu varsaydığımız kişi içindir. Değilse zaten, elo helldedir.
    Riot özellikle sizi takip edip, bilerek kötü oynayanları sizin takıma verip yeni koşullar yaratmıyorsa, elo hell diye bilinen şeyin tek mantıklı açıklaması budur.

    Troller başka konulara gidebilirler, buradan onlara pek ekmek çıkacağını zannetmiyorum zira ciddi olmayan mesajları önemsemeyeceğim.







  • naptın sen yav sonunu getiremedim. Pc den girince okucam tamamını.



    Bu arada "adam haklı beyler'
  • okumayacam ama teşekkürler
  • sen çok yanlış gelmişsin kardeş
  • Evet Hepiniz Eziksiniz Diyor
  • her ne kadar sayılar yanılmaz deseler de bu elo için geçerli değil. ilk 10 maçın (+)(-)40 puan getirdiğini düşündüğümüzde bu oyunlarda bir oyuncu 3 ihtimaleden biriyle yüzleşir: dibe vurur/high elo takılır/başladığı yerden devam eder. dibe vuran oyuncular için, her ne kadar oyun sayısındaki artışla birlikte win ratio'su %55-60 civarına getirilse bile elo puanı uzun bir süre 1200'e ulaşmaz. Şöyle de bir durum var; zaten dibe vuran oyuncu gerçek leaver ve feederlarla tanışma fırsatını yakaladığı için o da artık onlardan biri olur.
  • 92 win 90 lose su anda kesinlikle simdi atacagım oyunda yenilcem illaki yenilcem ne zaman +2 win yaparsam sonraki oyunda ultra bir noob geliyor . Riot dan şüphelenmeye başladım.
  • doğrudur.
  •  Elo Hell Rehberi



    Bilmem anlatabildim mi? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoI3aR

     Elo Hell Rehberi



    Bilmem anlatabildim mi? :)

    İşin özeti budur.
  • Elo şansla çok alakalı.Tabi bu şanssızlık da öyle az olmaması lazım.Yani direk şansa bağlayamayız fakat şansla alakası yok da diyemeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burkina Faso -- 10 Kasım 2011; 21:02:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoI3aR

     Elo Hell Rehberi



    Bilmem anlatabildim mi? :)

    Değerlerin yüksek çıkmasındaki sebep 30 olan kişinin direk olarak 1250 elo ile başlaması. Yani hiç ranked oynamayan kişi bile o istatistiklerde yer alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3d.now!

    92 win 90 lose su anda kesinlikle simdi atacagım oyunda yenilcem illaki yenilcem ne zaman +2 win yaparsam sonraki oyunda ultra bir noob geliyor . Riot dan şüphelenmeye başladım.

    bendensin :)))
  • Tamamen haklısın 5-10 defa üst üste yeniliyorsa insan sorun birazda kendisindedir.
  • Accoutunu ver 3 maç atıcam, bakalım şans işimiymiş değilmiymiş görürüz.
  • quote:

    bendensin :)))

    yanlışsam söyle kardeşim :D çıldırmode
  • 2200ler kim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UchihaEziği

    2200ler kim?

    ve şu an napıyolar acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UchihaEziği

    2200ler kim?

    Solo 5x5 West için şu an sitedeki:

    1 SR kev1n
    2 yellowpete
    3 Fnatic xPeke
    4 ext1nkt
    5 Gibpfötchen
    6 M YellOwStaR
    7 Akayso
    8 ewyv5g4vzn
    9 Acer nRated
    10 Alex Ich
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UchihaEziği

    2200ler kim?

    TeddyRO ve xxPhaxen. Dün Westrice da çıkmıştı hatta TeddyRO'yu da geçmişti fakat düşmüş yine.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.