Şimdi Ara

Elon Musk düğmeye bastı! Twitter'a yapay zeka geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk düğmeye bastı! Twitter'a yapay zeka geliyor
    Elon Musk, şimdilerde en popüler ve en büyük yapay zeka şirketi olan OpenAI’ın kurucularından olsa da bir süredir yapay zeka konusuna mesafeli. Ancak görünüşe göre bu durum hızla değişmek üzere. Geçtiğimiz ay birkaç eski DeepMind araştırıcısını işe alan Twitter’ın halihazırda şirket için bir yapay zeka projesi üzerinde çalıştığı bildiriliyor.



    Twitter'a yapay zeka geliyor



    Aktarılanlara göre Elon Musk, yapay zeka projesi için gerekli olan işlem gücünü temin etti. Musk’ın şirketin mevcut iki veri merkezinden birinde kullanılmak üzere kısa süre önce 10.000 ekran kartı aldığı iddia ediliyor. Twitter bu projeyle neyi amaçlıyor bilinmiyor ama sosyal medya platformunun devasa veri hazinesi üzerinde eğitilen üretken bir yapay zeka modeli olması bekleniyor. Üretken bir yapay zekanın platformun arama işlevselliğini artırabileceği veya şirketin reklam işini yeniden inşa etmesine yardımcı olabileceği öne sürülüyor.



    Ayrıca Bkz.En gelişmiş insansı robot Ameca’ya ChatGPT eklendi: Tüyler ürpertici video yayınlandı!



    Her halükârda tüm bu iddiaların Musk'ın yapay zeka geliştirme konusunda altı aylık bir duraklama çağrısı yapmasının ardından geliyor olması da oldukça renkli ve ilginç bir durum. Musk’ın tam olarak ne yapmak istediği belirsiz ancak görünen o ki kurucularından birisi olduğu OpenAI’a karşı bir rakip hazırlayacak. Bu arada OpenAI firmasının ChatGPT, GPT-4 ve Dall-E gibi yapay zeka araçlarının sahibi ve geliştiricisi olduğunu da belirtelim.




    Kaynak:https://www.engadget.com/elon-musk-reportedly-bought-thousands-of-gpus-for-a-twitter-ai-project-214535382.html







  • Yine fırlatacaklar ekran kartı fiyatlarını

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Trol engelleme, güvenlik, reklam içinse neyse de...

    Acaba komple tüm veriler mi işlenecek? Eğer öyle ise yapay zekanın giderek bize benzediği çağın anahtarını vermiş olduk:

    Twitter'ı çoğu kimse kişisel günlüğü gibi kullanıyor. İnsanların olaylara bakış açıları, tepkileri, yıllara göre nasıl değiştiği gibi veriler işleyebilene elmas değerinde.

    Biliyorsunuz, yapay zekada bilinç, öz farkındalık düzeyine çıkamadık. Elden gelen en iyisi, taklit yapmak. Bu Twitter verileri ile yüzbinlerce persona çıkarabilir ve böylelikle yapay zeka en uygununu seçerek taklit edebilir. Misal şu an ChatGPT daha resmi bir iletişim yolunu kullanıyor. Daha da insani etkileşimlerin kaynağı bu yolla elde edilebilir.

  • bu adamı severdim ama artık düzenli sövüyorum. kaç gündür yapay zekanın zararlarını açıklıyordu u dönüşü yaptı her zamanki gibi.
  • Dedik ya yetişmek için diğerlerine bekleyin dedi sadece, komik bir çabaydı.

  • Yapay zekalı fake hesaplar üretir

  • matrix başladı bence, gerçek insanları internette botlarla bastırıyorlar ilerde de cylonlar falan çıkar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.