Şimdi Ara

Elon Musk’ın Neuralink beyin çipi ile düşünerek fare kontrolü gerçekleştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’ın Neuralink beyin çipi ile düşünerek fare kontrolü gerçekleştirildi
    Neuralink, Telepati (Telepathy) adını verdiği ilk ürününü geçtiğimiz ayın sonunda bir insana taktığını duyurmuştu. Tesla ve SpaceX'in milyarder CEO'su Musk, cihazın ilk kullanıcılarının felç geçirenler olacağını söylemişti. Şimdi ise Musk, bir Spaces yayını sırasında kablosuz Neuralink beyin çipinin implante edildiği ilk insan hastanın sadece düşünerek bir bilgisayar imlecini hareket ettirebildiğini açıkladı.



    Neuralink ile fare imleci kontrolü gerçekleşti



    Musk, Neuralink'in beyin çipi yerleştirdiği ilk insan hastanın artık tamamen iyileştiğini ve düşüncelerini kullanarak bilgisayar imlecini kontrol edebildiğini söyledi: "İlerleme iyi ve hasta tam olarak iyileşmiş görünüyor, bildiğimiz kadarıyla hiçbir yan etkisi yok. Hasta sadece düşünerek bir fareyi ekranda hareket ettirebiliyor." Musk, insan beynine yerleştirilebilecek bir beyin-bilgisayar arayüzü geliştirmek için çalışan Neuralink’in şu anda hastadan mümkün olduğunca çok fare tıklaması almaya çalıştığını söyledi.






    Neuralink, geçtiğimiz eylül ayında insan deneyi alımı için onay aldıktan sonra ocak ayının sonralında ilk insan hastasına başarıyla bir çip implante etmişti. Çalışmada, beynin hareket etme yeteneğini kontrol eden bölgesine cerrahi olarak bir beyin-bilgisayar arayüzü implantı yerleştirmek için bir robot kullanıldığını belirten Neuralink, ilk hedefin insanların düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini veya klavyeyi kontrol etmelerini sağlamak olduğunu söylemişti.





    Neuralink ve Musk’ın ana hedefleri obezite, otizm, depresyon ve şizofreni gibi durumları tedavi etmek için bu cihazlarını kullanmak. Ancak hedefler bunlardan daha da büyük. Musk, tüm elektronik cihazların sadece düşünerek kontrol edilebileceği bir gelecek hayali taşıyor.



    Ayrıca Bkz.Bu devrimsel protez el, ampute kişinin sıcaklığı ve dokunuşu hissetmesini sağlıyor



    Şirketin mevcut çalışmaları, çerçevesi daha önce belirlenen PRIME programı tarafından yürütülüyor. Bu çalışmanın 6 yıl sürmesi ve üç şeyi araştırması hedefleniyor. Birincisi, Neuralink'in beyin-bilgisayar cihazı olan N1 implantı. İkincisi, cihazı yerleştirecek olan cerrahi R1 robotu. Üçüncüsü ise N1'e bağlanan ve beyin sinyallerini bilgisayar eylemlerine çeviren yazılım olan N1 Kullanıcı Uygulaması. N1 adı verilen küçük bilgisayar, hastanın beyin aktivitesini izleyecek. Bu nöron aktiviteleri zamanla kişinin, kendisini bir görevi yaparken (fare kontrolü gibi) hayal etmesiyle ilişkilendirilecek ve çip de kablosuz olarak hayal edilen şeyi gerçeğe dönüştürecek.




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/neuralinks-first-human-patient-able-control-mouse-through-thinking-musk-says-2024-02-20/







  • Yanmayan seccade. Mabada su kaçarsa nolur. Asansörde çocuğa hallenirsek nolur. Taharet nasıl alınır. Masturbasyon yapan anası.........

  • Zeitgeist diye bir belgesel var birkaç bölümlük. Bu çip olayı da dahil birçok şeyi anlatmışlardı ve hepsi gerçekleşti !

  • android teknik olarak gerçek oldu

  • Görmek lazım, çalışma prensibi nasıl detay yok.

    İnsan beyni kararlı çalışan bir yapı değil... yaş, nörolojik, psikolojik, fiziksel bir çok neden var kusursuz çalışmasını bozan,basit bir heyecan kararsızlık da bu komut nasıl aksiyon alır çok karışık işler.

  • Depresyon, okb gibi rahatsızlıkları tedavi ederse muhteşem olur. Amaç bu değildir tabii ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonumuzu tayyip getiremedi, elon başaracak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.