Şimdi Ara

Elon Musk’ın X isimlendirmesi tescil savaşlarını başlatabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk’ın X isimlendirmesi tescil savaşlarını başlatabilir
    Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra 27 yıllık ismini ve logosunu değiştirme hamlesinin yankıları sürüyor. Son kullanıcı deneyimleri bir yana X isimlendirmesi diğer markalar ile bir tescil savaşı başlatabilir.



    Twitter artık X



    Elon Musk her şeyin platformu olarak tanımladığı X markasına ses, video, mesajlaşma, ödeme, bankacılık, eğlence gibi sınırsız etkileşim katmak istiyor. Yapay zekâ destekli bu marka insanları birbirine bağlayacak.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk'ın X Corp. şirketi 16 yıllık bir Twitter hesabına el koydu



    Bununla birlikte X markası sadece Elon Musk’a özel bir tescil değil. Meta firmasının beyaz ve mavi renkli X logosu uygulama, oyun ve eğlence geliştirme odaklı sosyal medya hizmetlerini tanımlıyor. Microsoft firmasının X tescili ise Xbox konsollarını temsil ediyor. Bunun gibi yaklaşık 900 adet X isim tescili olduğu ifade ediliyor.



    Diğer taraftan Elon Musk’ın X logosu da Special Alphabets 4 adındaki bir font setinden ilham alınmış. Fontu kullanmak için Musk ile tasarımcının bir anlaşma yapıp yapmadığı bilinmiyor. Kaynaklar isim ve logo tescili nedeniyle dava açılmasına kesin gözüyle bakıyor. Elon Musk’ın bu durumda ne yapacağı ise merak konusu.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/07/25/elon-musk-twitter-rebrand-x-legal-trouble-with-meta-microsoft.html







  • Bu twitter işine bulaştığından beri gözümde değeri kalmadı. Twitter zehirli bir yer gerçi yok olması iyi olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş iyiydi

  • 900 adet tescil varsa ve hiç biri davalık olmamışsa Twitter neden davalık olsun?

  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt

    Aynen sizin hoşunuza gitmeyen ne varsa yok olsun. Başkası sevmiyo diye de yaz ayında şort giymeyelim, diğeri sevmiyo diye instagramı kaptalım, birinin dini sevmiyo diye içkiyi yasaklayalım. Böyle böyle sadece nefes almaya izin kalana kadar yok edelim bişeyleri.

  • LEAME kullanıcısına yanıt
    Benimki sadece temenni idi. Belki içinde yaşadığımız simülasyon sebebiyle yanlış anlaşılmış olabilirim tabi. Fakat twitter düşüncenizi ifade ettiğiniz bir yer değil aksine birilerinin düşüncelerini beyninize yapıştırdığınız bir yer bence. Tabii, insanlar kendilerine herzaman lider arayacaklar ve bu tarz toplu iletişim mecralarında kendilerine lider bulabilirler, anlıyorum.

    İnstagramın da farklı yoldan benzer problemleri var ama inanın içki ile derdim yok; zaten kendim de içerim. Ya da şortla bikiniyle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 27 yıllık mı? yok 127 yıllık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 27 Temmuz 2023; 10:38:19 >
  • He is the wrong businessman to sell Twitter.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    1 yerine 2'ye basılmış hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanimous kullanıcısına yanıt

    eyw olur böyle şeyler

  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt

    Bu ülke şu an düşüncelerinizi ifade ettiğiniz bir yer değil, başkalarının düşüncelerini beyninize yapıştırdığı bir yer haline geldi.


    Söylediğinizin aksine insanlar twitter da düşüncelerini ifade ettiği için gözaltına alındı, yargılandı, hapise atıldı. Şu an hala düşüncelerini ifade edebildikleri belki de tek platform orası oldu.


    Sizi Twitter konusunda rahatsız eden nedir tam bilmiyorum ama muhtemelen o mecra olmasa bir çok suç cezasız kalacak, bir çok katil bırakın yakalanmayı aranmayacak bile, bir çok insan yardım beklerken ölecek ve twitter sayesinde bulduğumuz kan bağışçıları olmasa benim kayınvalidemde olduğu gibi bir çok insan kan, organ veya yardım bulamadığı için haberiniz bile olmadan ölecek.


    Twitter sizin düşündüğünüz gibi bir yer değil, aksine bu ülkede devletin herhangi bir kurumundan çok daha etkin, çok daha aktif bir yer.


    X isimlendirmesinin doğruluğunu bilmem ama o platform daha da özgür olmalı ki insanlar birbirine daha rahat ulaşabilsin. Maalesef bizim ülkemizde bu mümkün değil.





  • Kus uctu gitti

  • 901. Tescil olacak ne olacaktı ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.