Şimdi Ara

Elon Musk ve diğerleri yapay zeka araştırmalarını durdurma çağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk ve diğerleri yapay zeka araştırmalarını durdurma çağrısı
    Elon Musk ve sektörün önde gelen bir grup yapay zeka uzmanı, yayınladıkları açık mektupta topluma ve insanlığa yönelik potansiyel risklere atıfta bulundu. Musk’ın önderliğindeki ekip, OpenAI tarafından daha yeni piyasaya sürülen GPT-4 yapay zeka modelinden daha güçlü sistemlerin geliştirilmesine ara verilmesi gerektiğini belirtti.



    "Kontrolden çıkmış bir yarış"



    Kâr amacı gütmeyen Future of Life Enstitüsü tarafından yayınlanan ve Musk da dahil olmak üzere 1000'den fazla kişi tarafından imzalanan mektupta, bu tür tasarımlar için ortak güvenlik protokolleri bağımsız uzmanlar tarafından geliştirilene, uygulanana ve denetlenene kadar gelişmiş yapay zeka çalışmalarına ara verme çağrısında bulunuldu.



    Ayrıca Bkz.Yapay zeka İstanbul depremini çizdi: Gerçekçi ve korkunç görünüyor!



    Mektupta, "Güçlü yapay zeka sistemleri, yalnızca etkilerinin olumlu olacağından ve risklerinin yönetilebilir olacağından emin olduğumuzda geliştirilmelidir” vurgusu yapıldı. Yapay zeka laboratuvarlarının şu anda "hiç kimsenin - hatta yaratıcılarının bile - anlayamayacağı, tahmin edemeyeceği veya güvenilir bir şekilde kontrol edemeyeceği" makine öğrenme sistemlerini geliştirmek ve dağıtmak için "kontrolden çıkmış bir yarışa" kilitlendiği belirtiliyor.



    "En az 6 ay ara verilmeli"



    Elon Musk ve diğerleri yapay zeka araştırmalarını durdurma çağrısı
    Bu nedenle GPT-4’ten daha güçlü sistemlerin eğitimlerine en az 6 ay ara verilmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Bu duraklama sürecinin başlamaması halinde ise hükümetlerin devreye girmesi gerektiği belirtiliyor. İmzacılar arasında Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, Skype kurucu ortağı Jaan Tallinn gibi CEO'lar, politikacılar, Yoshua Bengio ve Stuart Russell (Google DeepMind) gibi tanınmış yapay zeka araştırmacıları bulunuyor.



    Mektupta ayrıca Google ve Microsoft gibi teknoloji şirketlerinin yeni ürünleri devreye sokmak için acele ettiği, güvenlik ve etik kavramlarını arka planda tuttuğu da aktarılıyor. Bu arada Future of Life sözcüsü Reuters'e OpenAI CEO'su Sam Altman'ın mektubu imzalamadığını söyledi. Öte yandan OpenAI’ın güvenlik standartlarını karşıladıklarından emin olmak için gelecekteki yapay zeka sistemlerinin "bağımsız olarak incelenmesi" gerektiğini belirtmişti. Özet olarak, yapay zekanın ortaya koyacağı sonuçları anlayana kadar araştırmaların yavaşlaması gerektiği vurgulanıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/3/29/23661374/elon-musk-ai-researchers-pause-research-open-letter
    Kaynak:https://futureoflife.org/open-letter/pause-giant-ai-experiments/







  • Durdurun ki size yetişelim demişler. Şu dakikadan sonra OpenAI dursa bile başka kimse durmaz.

  • Gerçekten o bahsettikleri şeylere değinip 6 ayda çözeceklerse 6 ay beklemeye değer. Zaten beklemeyecek kimse, sadece güncellemesini yayınlamayacak, ya da ürününü ortaya koymayacak.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Hay ağzına sağlık. Ben de tam bunu yazmaya gelmiştim :D

  • Geç kaldın elun, mozilla bile geliştirmeye başladı

  • Yapay zekanın mutfağında olanların bildiği ama söyleyemediği bir tehlike var herhalde. Toplumda infiale yol açacak bir şey... Skynet geyiği değil daha başka bir şey.

    Sam Altman da geceleri uyuyamadığını söylemişti. Geçen Google'da bir mühendis de "yapay zeka canlandı" diyip balatayı yakmıştı. Bir şeyler biliyorlar, saklıyorlar gibi. Sözgelimi, bir kuantum bilgisayarda ChatGPT10'un alpha sürümünü üst düzey isimler deneyimlemiş ve insan aklının sınırlarını zorladığı için paniğe kapılmış olabilirler.

    Ya da hepsi saçmalık. Bu Elon Musk etkileşim peşinde.

  • Hisselerini satmasa, Open ai projesinden ayrılmasa yine böyle diyecek miydi acaba?

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    ChatGPT4 ile Google da ki balatayı sıyırmış mühendise hak vermeye başladım. Olağan üstü bir sıçrama oldu gerçekten.

  • Kontrolsüz güç, güç değildir. Çek fişini gitsinn

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amber Heard ın zekasına yenik düşen adam tabi ki de yapay zekadan korkacak. Amber bu kamili cebinde taşıyor.

  • kendisi trendlerden geride kalınca kudurmuş sanırım gene. çok geç elon, sen twitter da aptal saptal hareketler yaparken atı alan üsküdarı geçti artık :p

  • Büyük pastayı mı kaçırdın hanimiş elon:D

  • Bu işin gerçekten şakası yok! Şöyle basitçe düşündüğümüzde durumun sandığımızdan da ciddi olduğunu kavramak güç değil; Dünyamıza bakalım, şu anki nesil olarak bizlerin zihni çok ama çok kirli ve yozlaşmış durumda. Dünyayı getirdiğimiz hal ve içinde bulunduğumuz durum aslında tıpkı eski medeniyetlerinde yaşadığı gibi büyük bir yıkıma doğru koşar adım... Dönüp kendimize ve dinyaya yaptıklarımıza baktığımızda olumluların olumsuzluklarımız karşısında çok ama çok düşük bir seviyede olduğunu görüyoruz. Yani? İşte bu yapar zekayı, işte bu haldeki insan üretiyor şu anda!!! Bu insanın zihni çok kirli ve yozlaşmış durumda! Şimdi bu insanın ürettiği o yapay zekayı düşünün... İçinde ve her yerinde harekete geçebilecek ve bu yıkıma odaklanmış insanın fikir kırıntılarını barındırıyor ve bunu insanı geri tutan empati, sosyal kaygılar ve duyguları olmadan, tamamen özgürce bir anda harekete geçirip pat diye yapabilir!





  • Yapay zekanın tehlikeli olabileceğini yapay zeka bile söyledi bana. Dikkatli olunmalı diyor.. Hızla yayılıyor insanlar işsiz kalıyor. Günün birinde de T-5000 Skynet gibi kendi bedenine sahip olacak o şekilde yayılacak

  • Sen ilk baş kafan göre uzaya uydular gönderip baban malıymış gibi çöplüğe çevirmeyi bırak. Sana gelince herşey serbest robitişime gelince durdurun de, başka?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.