Şimdi Ara

emeklilik yaşı 72 oluyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
1
Favori
32.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de üretimde verimliliğin artmasından çok çalışan sayısının önemli olduğunu gösteren sözlerden biri. İşin ilginç yanı, yıllardan beri ülkedeki iktisatçılar "bakın bu çok uzun zamandır böyle, bunun değişmesi lazım" diyorlar.

    Türkiye çalışan sayısını artırarak büyür büyümesine de, bunun gelir anlamında hiçbirimize zerre yararı olmaz. Adam akıllı bir emeklilik sistemi de oluşturmak istiyorsanız, önce şu anda aktif olarak çalışan işçinin üretim verimliliğini artıracak yatırımlar yapın. Zira işçi daha verimli üretim yaparsa, emeklilerin ekonomiye yükü daha kolay taşınacaktır.

    Ama iş öyle değil tabii ki. Verimsiz üretim, bu sebeple uzun çalışma saatleri ve bundan yıpranmasına rağmen 72 yaşına kadar çalışması öngörülen insan...

    Bir de Türkiye orta gelir tuzağına düşürülmeye çalışılıyormuş. Peh peh peh... Yıllardır tasaarufu artıracak iş yaptınız sanki. Sen içeride yatırım yaratma, tamamen dış yatırıma bağlı olan büyümeyi başarı olarak seçmenine anlat, sonra orta gelir tuzağı başkalarının suçu. Ha bir de 2000'den beri dünyadaki imalat sanayisi üzerinden katma değer yaratmada gittikçe düşen bir ülke var ortada. Bunları da mı "dış mihraklar" yaptı. Dalga geçiyorsunuz artık milletle.




  • Bana 60 yaş vuruyor. Benden önceki nesil 56 idi. 60 yaş normaldir. Primim 50 yaşında doluyor 10 sene bekleyeceğim gene. 72 olursa işsiz lik artar. Olmaz 72 falan. Olursada bir sonraki seçimde gumlerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin aklı ile alay ediyorlar. Başka açıklaması yok bunun.
  • Yalnız "Gelişmiş Ülke" diyor. Neden bu kadar kızdınız ki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan


    quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye


    quote:

    Orijinalden alıntı: muradisdan

    Goruyorumda emeklilik yasini düşürmeye çalışan kitle sürekli pahalılıktan maaşların düşüklüğünden şikayetçi olan kitle.

    Hem erken emekli ol hayatin boyunca yat ye ic sadece tuket hicbirsey uretme sonrada hayat pahali de. Oyle bi dunya yok.

    Kim hayati boyunca yatiyor? Turkiyedeki calisma sartlarin haberin var mi? Ne calisma hayati ne gunluk yasam Avrupa sartlarinin cok gerisinde. Buna ragmen olene kadar calisilmali mi diyorsun? Insanlar 90 yasina kadar kole gibi calissa hayat sartla mi duzelecek, fiyatlar mi ucuzlayacak?

    Emeklilik yasi ayni olsun diyorsan diger sartlari da saglaman lazim. Insanlar kole degildir. Kolelik devri kapanali cok oldu.

    72, 90 veya x yaşına kadar çalışıp emekli olacağını bile bile çalışmaya devam ediyorsan karar senin kararın demekki işine geliyor demektir.



    benim modelim daha mantıklı ve daha adil. zorunlu sigortalar ve emeklilik primleri kaldırılır. isteyen gider özel şirketten bes yaptırır veya sigorta yaptırır. devlet bu tarz şeylerden elini ayağını çekmeli ve devlet kurumları özelleştirilmelidir.

    Sistemi degistirmek ayri bir olay. Suan su sartlar altinda hicbir sey degistirmeden sadece emeklilik yasinin artmasi tartisiliyor. Kimse de dedigin gibi emeklilik yasi dussun, hep yatayim, hayat ucuz olsun demiyor. Avrupaya bakiliyorsa sadece yas degil toptan sistem alinmali yada buraya uygun sartlar yapilmali.

    Su sistemde butun insanlarin secme sansi olmuyor. Herkesin "emekli olmasam da olur" deme luksu yok ne yazik ki.




  • Mezarda emeklilik hayaldi gerçek oldu. Ver mehteri ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim memleket neden herşeyi ters yapıyor yav ? Okulda ki bir hoca 72 yaşında öğrenciye ne öğretecek ? 72 yaşında ki adam içinde bulunduğu dönemin şartlarına uyum sağlayabilecek mi ? Konuları güncel takip edebilecek mi ? Bak bu direk eğitim sisteminden girilince elde kalan yanı.

    Şimdide ekonomiye gelelim,

    Geç nüfüsun 4te 1i işsiz , bu adamlar emekli olmadan nasıl atanacaklar bunlar ?

    Bu kadar saçma salak uygulama nereden bulur da getirirler anlamak mümkün değil , 72 yaşına kadar bakan vs mi olmak istiyor bunlar ? Gelişmiş ülkeler neden gelişmiş git önce ona bak emeklilik yaşı fazlalığından mı gelişmiş bu adamlar yoksa kaliteli bir eğitim sistemleri mı var , yüksek oranlarda ihracatları mı var , iyi mi üretiyorlar ? Herşey bitti emeklilik yaşı 72 olsun. Reis nasıl izin veriyor anlamıyorum . Reisssssss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatal21tr

    Şu an emeklilik yaşı 52 değil 65 !

    46 yaşındaki babam 52 de emekli olcak
    onun gibi milyonlarca insanda onu diyor
  • Inşallah en kısa zamanda yasalaşır. Bu ülkenin üretime, iş gücüne ihtiyacı var yan gelip.yatmaya değil! Olmadı birkaç nesil feragat edecek hayatlarından! Benim isim nispeten rahat. Her gün küfür edip başlık açtığınız maaş almasınlar yazın dediginiz meslektenim Ben. Anladiniz siz onu! Oy veren arkadaslar da oyle içi kof particilik yapıp reisi savunacagina çalışsın! Sevgilerini oyle gosterecekler! Belki torunlarımızın çocukları rahat eder!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzen Larry Balki -- 28 Mayıs 2017; 15:38:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar sabahtan akşama ölene kadar mı çalışıyorlar. Ulan sanki yeterince zikmiyonuz insanları. Bahane de hazır gelişmiş ülkeler .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bahsettiği ülkelerde insanlar 85-90 yaşına kadar yaşıyor. Çalışma saatleri bizimkinden çok çok az. Hatta çoğunda cuma günü yarım gün çalışılıyor. Senede bir ay rahatlıkla başka bir ülkeye tatile gidebiliyorlar. Fazla mesai yaparlarsa misliyle ödeme alıyorlar. Ülkeleri huzurlu ve güvenli. Gelecekten kaygıları yok. Yedikleri içtikleri doğru düzgün kontrol ediliyor. Kimse millete leş yediremiyor oralarda. Sosyal hayatları var. Tiyatroya, sinemaya, konsere gidiyorlar. Patronları köle muamelesi yapmıyor. İş yerlerinde stres az, insanlar birbirine asla bağırmıyor. Bütün bunları hallettiniz de mi, yaşa takıldınız. Be utanmaz herifler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizde yaşam ortalaması taş çatlasa 56 dır. Rahat yaşamak bize haram
  • Şimdinin ergenlerine geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "emeklilik yaşının gelişmiş ülkelerde 72 olduğunu ifade etti."

    FATAL ERROR!!!

    Reboot beyin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh ulan. Yapin sunu 90. Avrupada kimmis? Evetciler hazir miyiz? Sectiginiz adamlar 5 yilda emekli oluyor. Hatta 18 yasindakiler oluyor emekli. Siz 72sinize kadar suruneceksiniz.



    Ben calismayacagim, en azindan bu ulkede. Yani tuzum kuru.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra neden genç nüfus işsiz görün işte ama gören yok işine gelmez bazılarının!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu neyin kafası yahu? Biz gelişmiş ülkelerdeki bütün standartları karşılıyoruz da emeklilik yaşı mı sorun olmuş? Önce yaşam kalitesi artsın, ondan sonra emeklilik yaşını arttırırsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuzen Larry Balki

    Inşallah en kısa zamanda yasalaşır. Bu ülkenin üretime, iş gücüne ihtiyacı var yan gelip.yatmaya değil! Olmadı birkaç nesil feragat edecek hayatlarından! Benim isim nispeten rahat. Her gün küfür edip başlık açtığınız maaş almasınlar yazın dediginiz meslektenim Ben. Anladiniz siz onu! Oy veren arkadaslar da oyle içi kof particilik yapıp reisi savunacagina çalışsın! Sevgilerini oyle gosterecekler! Belki torunlarımızın çocukları rahat eder!

    öğretmen olmuş konuşuyor çocukları akşama kadar azarlayıp duruyorsunuz bu verdiğiniz eğitim işte yeni neslin hali ortada birde konuşuyor işci ol da konuş bakayım memur olmuş bütün haklara sahip öğretmen dediğin yatıyor zaten tahtaya 2 şey yazdın diye incilerin mi düştü gel işci ol bakalım sonra yasalaşsın diyecek misin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aswattha

    Oh ulan. Yapin sunu 90. Avrupada kimmis? Evetciler hazir miyiz? Sectiginiz adamlar 5 yilda emekli oluyor. Hatta 18 yasindakiler oluyor emekli. Siz 72sinize kadar suruneceksiniz.



    Ben calismayacagim, en azindan bu ulkede. Yani tuzum kuru.

    +1



    Bence yaşlananları da kürek çekme, hamallık, parke taşı döşeme gibi işlere almalılar.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Hyde -- 28 Mayıs 2017; 15:59:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yurtdışındaki çalışma koşullarını getirsinler önce ülkeye



    Ardından onların emeklilerinin aldığı parayı versinler adamlar emekli oluyor dünyayı geziyor bizimkiler kahvede çay parasını ödemekte zorlanıyor



    Ama yüklensiler dibine kadar benim tuzum kuru sayılır belki milletimiz akıllanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.