Şimdi Ara

Emlak vergisindeki soygun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 5 seneye yakındır Şişli Esentepe mahallesinde oturuyorum.
    Emlak vergisinin 2010 yılı ilk taksidini ödemek için Mart ayında belediyeye gittiğimde geçen sene 350 TL civarında olan verginin bu sene 1050 TL ye çıktığını öğrenmiş ve paşa paşa ilk taksitini yatırmıştım!!! O dönemde yaptığım araştırmada, kişisel bir itiraz hakkımın olmadığını, her 4 senede bir sene sonunda yapılan yeniden değerleme rakamlarına ancak bağlı bulunulan muhtarlığın itiraz edebildiğini öğrenmiştim. Şişli deki yeniden değerleme komisyonunda 4 kişi varmış. İlgili rakamlar, 2009 Aralık ayında muhtarlığa bildirilmiş.

    Ödemeyi yaptıktan sonra muhtarlığa gittim ve durumu sordum. Esentepe mahalle muhtarı, ben bunla uğraşamam, bunun için avukat tutmak lazım ve param yok, zaten süreside geçti demişti. Esentepe muhtarı, Şişli belediyesinin yakınındaki bir parkta ve mustakil bir ofiste muhtarlık yapıyor ve parası yok!!!

    Bugün, 2010 yılı ikinci taksidi için belediyeye gittim ve 2. taksidi ödedim. Ardından, sırf kayıtlara girmesi için artış oranının haksızlığı ile ilgili bir dilekçe yazdım. Dilekçede, geçen 4 senelik süreçte, enflasyon oranının %280 olmadığını ve ev fiyatlarının ilgili bölgede %280 artmadığını, komisyon üyelerini, daire ve belediye başkanını esefle kınadığımı belirttim. 6 tane masa dolaştıktan sonra dilekçemi kabul ettirebildim. En son, komisyonda bulunan ilgili kişye ulaşabildim. Artışın enflasyon oranı ile hesaplanmadığını, arsa değer artışı ile hesaplandığını söyledi. Ev fiyatlarında bu kadar artış olmadığını söylediğimde ise 4 sene önce hesaplanan rakamların yanlış olduğunu söyledi. 4 sene öncede aynı hesapları yapan, aynı başkanın belirlediği komisyon!!!

    Netice olarak, yasal vergi altında vatandaş soyuluyor. Bu kumpasta mahalle muhtarları belediye başkanlarının kuc. ğına ot...muş durumda.

    Malesef yaşadığımız bu ülkede, emlak verilerine kişisel olarak itiraz edemiyorsunuz. Muhtarınız, belediye başkanının kuklası ise bu durumda kaz. ığı yiyorsursunuz.

    Siz siz olunuz, her 4 senede bir yapılan yeniden değerlendirmede Aralık ayında muhtarlıklara asılan rakamlara bakınız. Gerekiyorsa muhtara itiraz ediniz. Tabi o da duyarlı muhtar ise belediyeye kafa tutacaktır. Bunun içinde yerel seçimlerde, sandık başında öğrendiğiniz muhtar adayları arasında duyarlı olanını bulmanız gerekiyor!!!







  • şişli çalışıyor..
  • Tüm belediyelerde böyle , Akp sağolsun , milleti soymaya devam.

    Bizim millet önümüzde ki seçimlerde yine bunlara oy verir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.