Şimdi Ara

En iyi 3D televizyon hangisi? Panasonic'in 3D plazması, Samsung'un 3D LED TV'sine karşı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
34.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakında sinemalar evlerinizde olacak! Panasonic TX-P50VT20E modeliyle, Samsung ise UE46C8790 modeliyle üretime başlıyor ve aynı zamanda TV'lerde 3. boyutun savaşını da başlatıyorlar. Chip Online ekibi olarak bu iki ürünü tüm detaylarıyla karşılaştırdık ve 3D tacını hangi yenilikçi devin kapacağına karar verdik.

    Bu yıl sinemalarda izleyici sayısıyla öne çıkan, hatta film sektörüne yepyeni teknolojiler getiren iki film vardı. Tabiki "Avatar" ve "Titan'ların Savaşı"ndan bahsediyoruz. Bu iki film sayesinde 3 boyut teknolojisi hakkında yazılıp çizilenler de çok fazlaydı. Fakat yalnızca sinemalardaki üç boyut değil, TV'lerdeki 3D teknolojisi de bu günlerde en çok konuşulan konulardan biri.

    İlk 3 boyutlu televizyonlar
    Birçok üretici 3D TV'leri hakkında prototip projeler hazırladı ve reklamlar yaptı. Buna karşın Panasonic TX-P50VT20E ve Samsung UE46C8790 seri üretimine başlanan ilk 3D TV modelleri oldu. Panasonic, 3 boyutlu tel[code][/code]evizyonunda plazma teknolojisini kullanmayı tercih ederken, Samsung ise bu modelinde LED ekranına oldukça güveniyor. Sonuç olarak artık TV'lerde üç boyutlu filmlerin keyfini çıkarabileceğiz. Fakat televizyonun yanında 3D destekli bir Blu-ray oynatıcıya ve Liquid Crystal Shutter Glasses adı verilen TV ile uyumlu gözlüklere de gereksinim duyuluyor. Bu nedenle testimizde her iki markanın bu üçlü kombinasyonunu oluşturarak en yeteneklisini ortaya çıkardık.

    Zorlu 3D testi
    Testte kullandığımız Panasonic kombinasyonu şu şekilde: Panasonic TX-P50VT20E plazma TV, gözlükler ve Panasonic'in 3D uyumlu DMP-BDT300 Blu-ray oynatıcısı. Samsung cephesinde ise Samsung UE46C8790 LED TV, gözlükler ve Samsung BD-C6900 3D uyumlu Blu-ray oynatıcı kullanıldı. Hazırladığımız bu üç parçalı TV setlerini ilk olarak ayrı ayrı olarak seyrettik ve dikkatle inceledik. Ardından her iki televizyonu da HDMI Splitter yardımıyla Blu-ray oynatıcılarımızın bir tanesine bağladık ve doğrudan karşılaştırma durumunda neler yapabildiklerini gördük. Son olarak tüm sonuçları esas alarak birincimizi seçtik.

    Samsung, UE46C8790 ve BD-C6900 modelleri ile 3D TV setlerini ilk üreten firma oldu. Yani bu açıdan ilk liderliği kazandığını söylemek mümkün. Fakat bizim açımızdan ise kimin daha iyisini ürettiği önemli. Bu nedenle LED televizyonumuzu, 3D gözlüğümüzü ve Blu-ray oynatıcımızı kaptık ve Samsung'un setini mercek altına aldık.

    46 inçlik bir TV olan UE46C8790, LED teknolojisini kullanıyor. Ayrıca Samsung'un bu modelde LED'leri ekran kenarlarına dağıtan EDGE LED sistemini kullandığının da altını çizmekte yarar var. Testimizde 3D filmleri oynatma görevi ise Samsung'un yepyeni Blu-ray oynatıcısı BD-C6900'a verildi. BD-C6900, normal 2D Blu-ray performans testlerinde de öne çıkan ürünlerden biri.

    3D görüntüde gölge çizgiler
    İlk olarak Samsung'un 3D setinin testimizde olağanüstü bir performans ortaya koymadığını söyleyebiliriz. Demo videomuzda (3D Blu-ray Diski, "Monsters vs. Aliens") sık sık kişiler ve eşyaların ana hatlarında oluşan gölge çizgiler gördük. Yüksek hızda fotoğraf çekebilen bir kamera yardımıyla (Casio Exilim EX-S1) videomuzu ağır çekimde oynatarak bu kareleri yakaladık ve sonuç olarak buna neden olan şeyin görüntü panelinin arka kısmında bulunan aydınlatma olduğu konusunda görüş birliğine vardık. Fakat ağır çekimde gözlükle bakıldığında herhangi bir gölge görünmüyor.

    Parlaklık kaybı

    Samsung 3D Blu-rayTestte kullandığımız Samsung TV'nin parlaklığı normal 2D görüntüde 420 Kandela ve bu iyi bir değer. Fakat 3D görüntüde bu parlaklık oldukça düştü ve metrekarede 115 Kandela olarak hesapladık. Bu noktada 2D'ye nazaran 3D görüntüde parlaklığın azalmasının teknik açıdan normal bir durum olduğunu belirtmekte yarar var. Üstelik kullanılan gözlük ile bu oran daha da düşüyor. Ve Samsung için bizim ölçtüğümüz oran da 77 Kandela oldu.

    2D görüntüyü 3D'ye dönüştürme özelliği

    Samsung'un 3D televizyonu ile 2D materyalleri 3D formatında izlemek mümkün. TV'nin içerisinde bulunan dahili işlemci görüntüleri oldukça performanslı bir şekilde işliyor. Üstelik sinyal kaynağı da aynı oranda aktarılıyor. Testimizde görüntüler gayet iyiydi fakat derinlik biraz farklıydı. Yani dışa doğru değil, daha çok içeri doğru derinlik oluştu. Yalnız, bu sistem resmin önünde yayılan nesnelerin gösterimi esnasındaki hataları da engelliyor. Ayrıca gölge çizgilere burada da rastladık.

    Kayan gözlükler
    Samsung 3D GözlükSamsung'un gözlükleri çok hafif ve kafanızı biraz salladığınızda kolayca kayıyor. Fakat görüş alanı konusunda oldukça iyi bir tasarıma sahip. Gözlük, TV üzerindeki alıcıyla iletişime geçer geçmez çalışmaya başlıyor. Ayrıca kafanızı başka yöne çevirdiğinizde otomatik olarak kapanıyor. Açma kapama düğmesi ise bizce biraz yanlış bir noktada bulunuyor. Bu buton tam olarak gözlük menteşelerinin yakınındaki üst kısıma konulmuş. Ve gözlüğü alırken veya bırakırken yanlışlıkla basma ihtimaliniz hayli yüksek.

    Fiyat
    Samsung, bu incelediğimiz cihazları set olarak değil ayrı ayrı satıyor. Samsung UE46C8790 televizyonun çok yakında satışına başlanacak ve fiyatının yaklaşık 3350 $ olması bekleniyor. Samsung BD-C6900 Blu-ray oynatıcıyı şu an almanız mümkün ve fiyatı ise 420 $ civarında bulunuyor. Set olarak satılan iki gözlüğün (Samsung SSG-P2100T) fiyatı ise yaklaşık 300 $ ve yanında "Monsters vs. Aliens" Blu-ray diski de hediye. Kısacası 3D filmleri izleyebilmek için böyle bir Samsung setine yaklaşık 4100 $ ödemeniz gerekiyor. Ayrıca belirtilen miktarlar da yurtdışı fiyatı.

    Panasonic, 3D teknolojisine sahip plazma TV üreten ilk firma oldu. 50 inçlik TX-P50VT20E modeli, 600 Hz alan taramasıyla ve hızlı tepkime süresiyle enfes bir 3D gösterisi sunuyor.

    Panasonic, plazma televizyonlarının tamamında 37 inç üstü ekran genişliği kullanıyor ve bu durum 3D televizyonu TX-P50VT20E için de geçerli. Üretici bunun sebebini daha hızlı tepkime sağlaması yönünde açıklıyor. Testte kullandığımız set ekipmanlarımız ise şu şekilde: Panasonic TX-P50VT20E 3D TV, 2 adet gözlük ve 3D destekli DMP-BDT300 Blu-ray oynatıcı. Bu oynatıcının 2D konusunda piyasadaki en iyi oynatıcılardan biri olduğununda altını çizmekte yarar var.

    3D görüntü gayet iyi
    Testlerde plazma teknolojisinin farkı oldukça net şekilde ortaya çıktı. 50 inçlik ekran, hızlı tepkime süresiyle birlikte 3D performansını pozitif yönde etkiliyor. 3 boyutlu görüntülerdeki parazit miktarı ve nesnelerdeki gölge hatlar Samsung UE46C8790 LED televizyondakilerden daha az. Ayrıca yüksek hızlı kamerayla yaptığımız çekimlerden elde ettiğimiz sonuçlar da bu düşüncemizi doğruladı.

    2D'den 3D'ye dönüştürme özelliği yok
    Panasonic Blu-ray oynatıcıBir sonraki testimiz için Panasonic plazmada 2D, 3D, gözlüklü ve gözlüksüz ekran parlaklığını ölçmek istedik. Fakat Panasonic plazmada ne yazık ki 2D - 3D dönüştürme özelliği bulunmadığından test için tamamen beyaz bir 3D resim oynatamadık. Bunun yerine Blu-ray oynatıcının demo diskinde, ekranın üst kısmında küçük de olsa hemen hemen beyaz olan bir bulut görüntüsü yakaladık. Bu bulut 2D görüntüde 115 Kandela'lık bir parlaklık sunarken, 3D modunda 56 Kandela, gözlükle ise metrekarede yalnızca 19 Kandela oranında parlaklığa sahipti. Yalnız bu oranlar bulut yüzeyinin çok küçük olması sebebiyle Samsung'un aldığı değerlerle kesinlikle karşılaştırılmamalı. Fakat şunu da açıkça söyleyebiliriz: Hem 3D görüntüde hem de gözlük ile ekran bariz şekilde karanlık. Fakat genel olarak Samsung ile karşılaştırıldığında Panasonic ekranı daha parlak.

    Sabit gözlükler
    Panasonic 3D GözlükPanasonic'in gözlükleri çok iyi tasarlanmış ve yüzünüze gayet iyi oturuyor. Ayrıca gözlük kullananlar için de oldukça ideal ve iki gözlük aynı anda kullanılabiliyor. Açma kapama düğmesi ise uygun bir yer olan sapın alt kısmına gizlenmiş. Tıpkı Samsung'da olduğu gibi az sayıda gözlükte bulunan sensör sayesinde kafanızı çevirdiğinizde gözlük otomatik olarak kapanıyor.

    Fiyat
    Panasonic TX-P50VT20E 3D plazma televizyonun fiyatı, yanında iki adet 3D gözlükle birlikte yaklaşık 3000 $. 3D destekli Panasonic DMP-BDT300 Blu-ray oynatıcının fiyatı ise 600 dolar civarında. Yani Panasonic 3D set için toplam 3600 dolarlık bir miktarı gözden çıkarmanız gerekiyor.

    Panasonic TX-P50VT20E ve Samsung UE46C8790 arasındaki 3D düellosunda kazananın kim olduğunu net olark söylemek güç. Her iki marka da oldukça yeni teknolojileri kullanmış fakat henüz tam anlamıyla mükemmel değiller. Ve mükemmele ulaşmak için biraz daha zaman gerekiyor.

    Şayet Avatar'ın sinemadaki olağanüstü efektlerini bekliyorsanız her iki televizyon da sizin için hayal kırıklığı olacaktır. Tabiki 3D efektleri görülebiliyor, fakat bu efektler kesinlikle beyaz perdedeki kadar değiller. Ayrıca resimlerde çok fazla hatalar bulunuyor ve özellikle Samsung'un ekranı gölge ve çift nesne hatları nedeniyle evde 3D sinema keyfini bozabilir.

    3D tepkime süresi kazananı belirledi
    Panasonic TX-P50VT20E'nin plazma teknolojisi 3D görüntüde tüm gücünü ortaya koyuyor. Hızlı tepkime süresi sayesinde resim hataları Samsung'daki gibi sürekli değil, nadiren meydana geliyor. Fakat Samsung'un LED'i de 2D görüntüleri 3D'ye dönüştürme konusunda testte kullandığımız "Monsters vs. Aliens" Blu-ray demosundan bile neredeyse daha iyi. Ve piyasadaki 3D filmlerin sayısı çok fazla olmadığı için bu özellik oldukça etkileyici.
    Gözlük konusunda ise Panasonic modelini Samsung'un gözlüğünden daha çok beğendik. Çünkü hem daha rahat hem de açma kapama düğmesi daha iyi bir noktada. Fakat çalışma ve sensör konularında her ikisi de gayet başarılı.

    İyi bir bütçe şart
    Değineceğimiz son konu ise fiyatlar. Panasonic TX-P50VT20E plazmanın yanında iki adet gözlük de fiyata dahil ve aynı zamanda düellonun da galibi olduğu için bizim önerimiz Panasonic modeli olacak. Fakat Samsung'un Blu-ray oynatıcısı da bu alanda daha uygun görünüyor. Sonuç olarak henüz tam anlamıyla gelişmemiş bir teknoloji olmasına rağmen 3 boyutlu ev sineması gibi lüks zevkleriniz varsa 3500$ üstü bir miktarı gözden çıkarmanız gerekiyor. Türkiye için fiyat beklentimiz ise doğal olarak daha yüksek.

    Alıntıdır.. İncelemenin Orjinali : http://www.chip.com.tr/konu/panasonic-ve-samsung-3d-tv-testinde_20473.html







  • Aynı ekip LG LX9500 3D LED Tv 'yide yaptıkları test çalışmasına ilave etseler karşılaştırma
    şansı daha iyi olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astramastra

    Aynı ekip LG LX9500 3D LED Tv 'yide yaptıkları test çalışmasına ilave etseler karşılaştırma
    şansı daha iyi olurdu.
    Panasonic'ii dün seyredebildim. Evet başarılı ama sinemada derinlik duygusunu salonun içine doğru hissediyorken, bunda ekranın arkasında 40-50 cm lik bir derinlik varmışda derinlik tv ekranıyla kesiliyormuş hissi yaşadım. Eğlenceli ama bence daha zaman var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokinto

    Panasonic'ii dün seyredebildim. Evet başarılı ama sinemada derinlik duygusunu salonun içine doğru hissediyorken, bunda ekranın arkasında 40-50 cm lik bir derinlik varmışda derinlik tv ekranıyla kesiliyormuş hissi yaşadım. Eğlenceli ama bence daha zaman var.

    Alıntıları Göster
    bu 2 ayrı teknolojiyi mukayese yapmak bence biraz saçma olmuş yani bir led 3d mukayasse edilecek ise eğer kendi kulvarında bir led ile edilir plazmanın bariz farkları var iken plazmayı ledin geçmesi şu an için zor die düşünüyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457

    bu 2 ayrı teknolojiyi mukayese yapmak bence biraz saçma olmuş yani bir led 3d mukayasse edilecek ise eğer kendi kulvarında bir led ile edilir plazmanın bariz farkları var iken plazmayı ledin geçmesi şu an için zor die düşünüyorum..

    Alıntıları Göster
    Önce ufak bir teknik yorum ilave edeyim;

    Samy deki klasik Baclight-bleeding+Clouding efekti panelin durumuna göre ciddi sıkınnt verebiliyor örneğin düz renk fonlarda!
    Screen-uniformity yine iyi değil ve şansınız kötüyse,ekranda kötü!!

    Açıya izin hiç vermiyor Samy ler

    Colour-fail/Brightness-fail v.s sıkıntısı yine VT ile mukayese yapınca ortaya çıkıyor!

    ++

    Ayrıca yukarıda Chip in şöyler bir cümlesi var ki külliyen "yanlış"!!

    Panasonic TX-P50VT20E ve Samsung UE46C8790 arasındaki 3D düellosunda kazananın kim olduğunu net olark söylemek güç. Her iki marka da oldukça yeni teknolojileri kullanmış fakat henüz tam anlamıyla mükemmel değiller. Ve mükemmele ulaşmak için biraz daha zaman gerekiyor.....

    Siz bu testi nasıl yaptınız bilmiyorum ama yapamadığınız aşikar;yada Samy ye gaz vermek içinmi bunu yaptınız!!!

    Çok bariz ve teknik olarak VT şuanda tartışmasız en iyi panel dir 3D de!!!

    Her ne kadar rakip az v.s olsada VT "bugün" için en iyisi;ama yarın ne olur bunu bilemem,ama bugünü konuşuyorsak VT en iyisidir!

    Ayrıca yukarıda bir "yanlış" bilgi daha gördüm;Tepkimenin büyük panellerde daha düşük olması denmiş halbuki tam tersidir PDP lerde

    Bu arada Tepkime konusu çok ayrı bir durumdur ve PDP ile TFT-LCD bu konuda mukayese edilmez!
    Ama pratikte bunu mukayese edebilirsekte,kullanıcı için çok net hatta doğru bilgi vermez!

    En azından bu paneller "bugün" için salt 3D için alınmıyorki!!

    Daha başkada teknik ve mukayese olarak ben yanlışlıklar buldum!

    Ayrıca bu Testleri artık "biliyoruz"(yada bilen biliyor) kısaca 2 paneli kapıştırmak ki bunu bile becerememişler,sonrada bilgiden ziyade "Pazarlama"
    atraksiyonu oluduğunuda biraz düşünen şak diye anlar!

    Benzer Pany/Samy/Sony v.s çalışmaları dünyanın bütün büyük pazarlarında aynen böyle yapılır

    ++




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rh-

    Yakında sinemalar evlerinizde olacak! Panasonic TX-P50VT20E modeliyle, Samsung ise UE46C8790 modeliyle üretime başlıyor ve aynı zamanda TV'lerde 3. boyutun savaşını da başlatıyorlar. Chip Online ekibi olarak bu iki ürünü tüm detaylarıyla karşılaştırdık ve 3D tacını hangi yenilikçi devin kapacağına karar verdik.

    Bu yıl sinemalarda izleyici sayısıyla öne çıkan, hatta film sektörüne yepyeni teknolojiler getiren iki film vardı. Tabiki "Avatar" ve "Titan'ların Savaşı"ndan bahsediyoruz. Bu iki film sayesinde 3 boyut teknolojisi hakkında yazılıp çizilenler de çok fazlaydı. Fakat yalnızca sinemalardaki üç boyut değil, TV'lerdeki 3D teknolojisi de bu günlerde en çok konuşulan konulardan biri.

    İlk 3 boyutlu televizyonlar
    Birçok üretici 3D TV'leri hakkında prototip projeler hazırladı ve reklamlar yaptı. Buna karşın Panasonic TX-P50VT20E ve Samsung UE46C8790 seri üretimine başlanan ilk 3D TV modelleri oldu. Panasonic, 3 boyutlu tel[code][/code]evizyonunda plazma teknolojisini kullanmayı tercih ederken, Samsung ise bu modelinde LED ekranına oldukça güveniyor. Sonuç olarak artık TV'lerde üç boyutlu filmlerin keyfini çıkarabileceğiz. Fakat televizyonun yanında 3D destekli bir Blu-ray oynatıcıya ve Liquid Crystal Shutter Glasses adı verilen TV ile uyumlu gözlüklere de gereksinim duyuluyor. Bu nedenle testimizde her iki markanın bu üçlü kombinasyonunu oluşturarak en yeteneklisini ortaya çıkardık.

    Zorlu 3D testi
    Testte kullandığımız Panasonic kombinasyonu şu şekilde: Panasonic TX-P50VT20E plazma TV, gözlükler ve Panasonic'in 3D uyumlu DMP-BDT300 Blu-ray oynatıcısı. Samsung cephesinde ise Samsung UE46C8790 LED TV, gözlükler ve Samsung BD-C6900 3D uyumlu Blu-ray oynatıcı kullanıldı. Hazırladığımız bu üç parçalı TV setlerini ilk olarak ayrı ayrı olarak seyrettik ve dikkatle inceledik. Ardından her iki televizyonu da HDMI Splitter yardımıyla Blu-ray oynatıcılarımızın bir tanesine bağladık ve doğrudan karşılaştırma durumunda neler yapabildiklerini gördük. Son olarak tüm sonuçları esas alarak birincimizi seçtik.

    Samsung, UE46C8790 ve BD-C6900 modelleri ile 3D TV setlerini ilk üreten firma oldu. Yani bu açıdan ilk liderliği kazandığını söylemek mümkün. Fakat bizim açımızdan ise kimin daha iyisini ürettiği önemli. Bu nedenle LED televizyonumuzu, 3D gözlüğümüzü ve Blu-ray oynatıcımızı kaptık ve Samsung'un setini mercek altına aldık.

    46 inçlik bir TV olan UE46C8790, LED teknolojisini kullanıyor. Ayrıca Samsung'un bu modelde LED'leri ekran kenarlarına dağıtan EDGE LED sistemini kullandığının da altını çizmekte yarar var. Testimizde 3D filmleri oynatma görevi ise Samsung'un yepyeni Blu-ray oynatıcısı BD-C6900'a verildi. BD-C6900, normal 2D Blu-ray performans testlerinde de öne çıkan ürünlerden biri.

    3D görüntüde gölge çizgiler
    İlk olarak Samsung'un 3D setinin testimizde olağanüstü bir performans ortaya koymadığını söyleyebiliriz. Demo videomuzda (3D Blu-ray Diski, "Monsters vs. Aliens") sık sık kişiler ve eşyaların ana hatlarında oluşan gölge çizgiler gördük. Yüksek hızda fotoğraf çekebilen bir kamera yardımıyla (Casio Exilim EX-S1) videomuzu ağır çekimde oynatarak bu kareleri yakaladık ve sonuç olarak buna neden olan şeyin görüntü panelinin arka kısmında bulunan aydınlatma olduğu konusunda görüş birliğine vardık. Fakat ağır çekimde gözlükle bakıldığında herhangi bir gölge görünmüyor.

    Parlaklık kaybı

    Samsung 3D Blu-rayTestte kullandığımız Samsung TV'nin parlaklığı normal 2D görüntüde 420 Kandela ve bu iyi bir değer. Fakat 3D görüntüde bu parlaklık oldukça düştü ve metrekarede 115 Kandela olarak hesapladık. Bu noktada 2D'ye nazaran 3D görüntüde parlaklığın azalmasının teknik açıdan normal bir durum olduğunu belirtmekte yarar var. Üstelik kullanılan gözlük ile bu oran daha da düşüyor. Ve Samsung için bizim ölçtüğümüz oran da 77 Kandela oldu.

    2D görüntüyü 3D'ye dönüştürme özelliği

    Samsung'un 3D televizyonu ile 2D materyalleri 3D formatında izlemek mümkün. TV'nin içerisinde bulunan dahili işlemci görüntüleri oldukça performanslı bir şekilde işliyor. Üstelik sinyal kaynağı da aynı oranda aktarılıyor. Testimizde görüntüler gayet iyiydi fakat derinlik biraz farklıydı. Yani dışa doğru değil, daha çok içeri doğru derinlik oluştu. Yalnız, bu sistem resmin önünde yayılan nesnelerin gösterimi esnasındaki hataları da engelliyor. Ayrıca gölge çizgilere burada da rastladık.

    Kayan gözlükler
    Samsung 3D GözlükSamsung'un gözlükleri çok hafif ve kafanızı biraz salladığınızda kolayca kayıyor. Fakat görüş alanı konusunda oldukça iyi bir tasarıma sahip. Gözlük, TV üzerindeki alıcıyla iletişime geçer geçmez çalışmaya başlıyor. Ayrıca kafanızı başka yöne çevirdiğinizde otomatik olarak kapanıyor. Açma kapama düğmesi ise bizce biraz yanlış bir noktada bulunuyor. Bu buton tam olarak gözlük menteşelerinin yakınındaki üst kısıma konulmuş. Ve gözlüğü alırken veya bırakırken yanlışlıkla basma ihtimaliniz hayli yüksek.

    Fiyat
    Samsung, bu incelediğimiz cihazları set olarak değil ayrı ayrı satıyor. Samsung UE46C8790 televizyonun çok yakında satışına başlanacak ve fiyatının yaklaşık 3350 $ olması bekleniyor. Samsung BD-C6900 Blu-ray oynatıcıyı şu an almanız mümkün ve fiyatı ise 420 $ civarında bulunuyor. Set olarak satılan iki gözlüğün (Samsung SSG-P2100T) fiyatı ise yaklaşık 300 $ ve yanında "Monsters vs. Aliens" Blu-ray diski de hediye. Kısacası 3D filmleri izleyebilmek için böyle bir Samsung setine yaklaşık 4100 $ ödemeniz gerekiyor. Ayrıca belirtilen miktarlar da yurtdışı fiyatı.

    Panasonic, 3D teknolojisine sahip plazma TV üreten ilk firma oldu. 50 inçlik TX-P50VT20E modeli, 600 Hz alan taramasıyla ve hızlı tepkime süresiyle enfes bir 3D gösterisi sunuyor.

    Panasonic, plazma televizyonlarının tamamında 37 inç üstü ekran genişliği kullanıyor ve bu durum 3D televizyonu TX-P50VT20E için de geçerli. Üretici bunun sebebini daha hızlı tepkime sağlaması yönünde açıklıyor. Testte kullandığımız set ekipmanlarımız ise şu şekilde: Panasonic TX-P50VT20E 3D TV, 2 adet gözlük ve 3D destekli DMP-BDT300 Blu-ray oynatıcı. Bu oynatıcının 2D konusunda piyasadaki en iyi oynatıcılardan biri olduğununda altını çizmekte yarar var.

    3D görüntü gayet iyi
    Testlerde plazma teknolojisinin farkı oldukça net şekilde ortaya çıktı. 50 inçlik ekran, hızlı tepkime süresiyle birlikte 3D performansını pozitif yönde etkiliyor. 3 boyutlu görüntülerdeki parazit miktarı ve nesnelerdeki gölge hatlar Samsung UE46C8790 LED televizyondakilerden daha az. Ayrıca yüksek hızlı kamerayla yaptığımız çekimlerden elde ettiğimiz sonuçlar da bu düşüncemizi doğruladı.

    2D'den 3D'ye dönüştürme özelliği yok
    Panasonic Blu-ray oynatıcıBir sonraki testimiz için Panasonic plazmada 2D, 3D, gözlüklü ve gözlüksüz ekran parlaklığını ölçmek istedik. Fakat Panasonic plazmada ne yazık ki 2D - 3D dönüştürme özelliği bulunmadığından test için tamamen beyaz bir 3D resim oynatamadık. Bunun yerine Blu-ray oynatıcının demo diskinde, ekranın üst kısmında küçük de olsa hemen hemen beyaz olan bir bulut görüntüsü yakaladık. Bu bulut 2D görüntüde 115 Kandela'lık bir parlaklık sunarken, 3D modunda 56 Kandela, gözlükle ise metrekarede yalnızca 19 Kandela oranında parlaklığa sahipti. Yalnız bu oranlar bulut yüzeyinin çok küçük olması sebebiyle Samsung'un aldığı değerlerle kesinlikle karşılaştırılmamalı. Fakat şunu da açıkça söyleyebiliriz: Hem 3D görüntüde hem de gözlük ile ekran bariz şekilde karanlık. Fakat genel olarak Samsung ile karşılaştırıldığında Panasonic ekranı daha parlak.

    Sabit gözlükler
    Panasonic 3D GözlükPanasonic'in gözlükleri çok iyi tasarlanmış ve yüzünüze gayet iyi oturuyor. Ayrıca gözlük kullananlar için de oldukça ideal ve iki gözlük aynı anda kullanılabiliyor. Açma kapama düğmesi ise uygun bir yer olan sapın alt kısmına gizlenmiş. Tıpkı Samsung'da olduğu gibi az sayıda gözlükte bulunan sensör sayesinde kafanızı çevirdiğinizde gözlük otomatik olarak kapanıyor.

    Fiyat
    Panasonic TX-P50VT20E 3D plazma televizyonun fiyatı, yanında iki adet 3D gözlükle birlikte yaklaşık 3000 $. 3D destekli Panasonic DMP-BDT300 Blu-ray oynatıcının fiyatı ise 600 dolar civarında. Yani Panasonic 3D set için toplam 3600 dolarlık bir miktarı gözden çıkarmanız gerekiyor.

    Panasonic TX-P50VT20E ve Samsung UE46C8790 arasındaki 3D düellosunda kazananın kim olduğunu net olark söylemek güç. Her iki marka da oldukça yeni teknolojileri kullanmış fakat henüz tam anlamıyla mükemmel değiller. Ve mükemmele ulaşmak için biraz daha zaman gerekiyor.

    Şayet Avatar'ın sinemadaki olağanüstü efektlerini bekliyorsanız her iki televizyon da sizin için hayal kırıklığı olacaktır. Tabiki 3D efektleri görülebiliyor, fakat bu efektler kesinlikle beyaz perdedeki kadar değiller. Ayrıca resimlerde çok fazla hatalar bulunuyor ve özellikle Samsung'un ekranı gölge ve çift nesne hatları nedeniyle evde 3D sinema keyfini bozabilir.

    3D tepkime süresi kazananı belirledi
    Panasonic TX-P50VT20E'nin plazma teknolojisi 3D görüntüde tüm gücünü ortaya koyuyor. Hızlı tepkime süresi sayesinde resim hataları Samsung'daki gibi sürekli değil, nadiren meydana geliyor. Fakat Samsung'un LED'i de 2D görüntüleri 3D'ye dönüştürme konusunda testte kullandığımız "Monsters vs. Aliens" Blu-ray demosundan bile neredeyse daha iyi. Ve piyasadaki 3D filmlerin sayısı çok fazla olmadığı için bu özellik oldukça etkileyici.
    Gözlük konusunda ise Panasonic modelini Samsung'un gözlüğünden daha çok beğendik. Çünkü hem daha rahat hem de açma kapama düğmesi daha iyi bir noktada. Fakat çalışma ve sensör konularında her ikisi de gayet başarılı.

    İyi bir bütçe şart
    Değineceğimiz son konu ise fiyatlar. Panasonic TX-P50VT20E plazmanın yanında iki adet gözlük de fiyata dahil ve aynı zamanda düellonun da galibi olduğu için bizim önerimiz Panasonic modeli olacak. Fakat Samsung'un Blu-ray oynatıcısı da bu alanda daha uygun görünüyor. Sonuç olarak henüz tam anlamıyla gelişmemiş bir teknoloji olmasına rağmen 3 boyutlu ev sineması gibi lüks zevkleriniz varsa 3500$ üstü bir miktarı gözden çıkarmanız gerekiyor. Türkiye için fiyat beklentimiz ise doğal olarak daha yüksek.

    Alıntıdır.. İncelemenin Orjinali : http://www.chip.com.tr/konu/panasonic-ve-samsung-3d-tv-testinde_20473.html

    Ne şiş yansın ne kebap... Sadece 3D teknolojisi için panel alınır mı, veya tavsiye edilir mi? Bu nasıl bir mantık ben hala anlamış değilim. 5000 TL nin üzerinde iki paneli kıyaslayacaksanız diğer görüntü özelliklerinden de iki kelam ediverin. Salt 3D özellikleri üzerinden ürün tavsiyesi olur mu? Bunu ben yapabilirim (ki yapmam)..burası da dost ortamıdır kaldırır, ama kurumsal bir imza altında değerlendirme yapıyorsanız, hele hele bu meblağları ödeyecek insanlar okuyacaksa lütfen daha etraflıca değerlendirmeler yapılsın. Aksi halde bizim burnumuza ticari kokular geliyor ister istemez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 17 Haziran 2010; 22:11:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani



    ......Panasonic TX-P50VT20E ve Samsung UE46C8790 arasındaki 3D düellosunda kazananın kim olduğunu net olark söylemek güç. Her iki marka da oldukça yeni teknolojileri kullanmış fakat henüz tam anlamıyla mükemmel değiller. Ve mükemmele ulaşmak için biraz daha zaman gerekiyor.....

    Siz bu testi nasıl yaptınız bilmiyorum ama yapamadığınız aşikar;yada Samy ye gaz vermek içinmi bunu yaptınız!!!




    valla ben pek okumadım bile ancak sizin yazdığınızı görünce bir şey eklemek istedim

    birkere temelde nasıl lcd ile plazma karşılaştırılır.Anlayışları farklı dans etmeleri farklı

    eğer amaçları 3D testi yapmak yada panellerin 3D performansı karşılaştırmak istemişlerse baya hata yapmış demektirler. Doğal olarak "gaz verme" ortaya

    çıkıyor.

    Albanez ustanın gaz verdiğinizi bilirim eğer gaz vermek istiyorlarsa sizden ders almaları gerekir diyorum. Tabi sizin gaz vermeleriniz bunların anladığı

    manada değil.

    Chip dergisi şimdilerde ekseninden çıkmaktadır.Bunun bir kaç incelemelerinde vede anlatımlarından anlıyordum bu çıkan yazı mı_? inceleme mi_? hikaye

    mi_? olduğu belli olmayan şey bende chip dergisine son noktayı koymuştur.

    bir kere maden karşılaştırma yapacaksın önce sende herkez gibi git biraz araştır.

    hiç üşenme git google'a sor sana satır satır anlatsın

    bizce referans olarak bilinen AVF deki "PHIL.HINTON" VT20'nin 3D performansını "referans" olarak göstermiştir.

    ________________________

    @rh- arkadaşım bu yazdıklarımın senin konuyu açmanla alakası yok.Sadece konu ile ilgili görüşlerimi anlatmak istedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bons@i

    quote:

    Orijinalden alıntı: albani



    ......Panasonic TX-P50VT20E ve Samsung UE46C8790 arasındaki 3D düellosunda kazananın kim olduğunu net olark söylemek güç. Her iki marka da oldukça yeni teknolojileri kullanmış fakat henüz tam anlamıyla mükemmel değiller. Ve mükemmele ulaşmak için biraz daha zaman gerekiyor.....

    Siz bu testi nasıl yaptınız bilmiyorum ama yapamadığınız aşikar;yada Samy ye gaz vermek içinmi bunu yaptınız!!!




    valla ben pek okumadım bile ancak sizin yazdığınızı görünce bir şey eklemek istedim

    birkere temelde nasıl lcd ile plazma karşılaştırılır.Anlayışları farklı dans etmeleri farklı

    eğer amaçları 3D testi yapmak yada panellerin 3D performansı karşılaştırmak istemişlerse baya hata yapmış demektirler. Doğal olarak "gaz verme" ortaya

    çıkıyor.

    Albanez ustanın gaz verdiğinizi bilirim eğer gaz vermek istiyorlarsa sizden ders almaları gerekir diyorum. Tabi sizin gaz vermeleriniz bunların anladığı

    manada değil.

    Chip dergisi şimdilerde ekseninden çıkmaktadır.Bunun bir kaç incelemelerinde vede anlatımlarından anlıyordum bu çıkan yazı mı_? inceleme mi_? hikaye

    mi_? olduğu belli olmayan şey bende chip dergisine son noktayı koymuştur.

    bir kere maden karşılaştırma yapacaksın önce sende herkez gibi git biraz araştır.

    hiç üşenme git google'a sor sana satır satır anlatsın

    bizce referans olarak bilinen AVF deki "PHIL.HINTON" VT20'nin 3D performansını "referans" olarak göstermiştir.

    ________________________

    @rh- arkadaşım bu yazdıklarımın senin konuyu açmanla alakası yok.Sadece konu ile ilgili görüşlerimi anlatmak istedim.

    Alıntıları Göster
    Ben daha "ağır" Chip ve benzeri Dergiler v.s için yorum yapmıyorum ama arada yinede böyle ufaktan girişiyorum

    Geçen günde bir başka başlıkta(konuyu şu an unuttum)yine Chip "sallamasını" okuyunca oldukça sert girdim!

    Ama bilen değilde "bilmeyenler" olaya karışınca birde onlarla uğraşmak zorunda kaldım
    Tabi bu kişiler bazı Siteleri yada özellikle "Sallama/Palavra" Üretici bilgilerini kendilerine ""referance"" aldıkları için bunlara laf anlatmak
    çok çok zor olmaktadır,hatta kimileride benimle aklınca kafa bulmuş
    Sonra biraz bir şeyler anlattım v.s derken konuda kapandı gitti!!

    ++
    Chip mip bunlar hikaye yaw,hele Almanlar bu işi iyice bilmem nesini çıkardılar Test mest diyerek

    "Marketing-Tool" işleri eskiden de vardı;ama şimdilerde bu iş özellikle o Site denen yerlerin "Mesleği" olmuş ama bunu yaparken
    çok faul yapıyorlar yaw,yani yemiyoruz bu ayakları gari(ama bu arada "yiyen" çok fazla var laf aramızda)

    ++
    Yukarısını okuyorum;daha girişten "faul" devamı hepten ofsayt
    Ama bunuda "yiyen" çok olucak tabiki

    +

    Bu herifler "utanmasa" Pio ilede LGE PDP leri bile kapıştırırlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Haziran 2010; 0:32:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Ben daha "ağır" Chip ve benzeri Dergiler v.s için yorum yapmıyorum ama arada yinede böyle ufaktan girişiyorum

    Geçen günde bir başka başlıkta(konuyu şu an unuttum)yine Chip "sallamasını" okuyunca oldukça sert girdim!

    Ama bilen değilde "bilmeyenler" olaya karışınca birde onlarla uğraşmak zorunda kaldım
    Tabi bu kişiler bazı Siteleri yada özellikle "Sallama/Palavra" Üretici bilgilerini kendilerine ""referance"" aldıkları için bunlara laf anlatmak
    çok çok zor olmaktadır,hatta kimileride benimle aklınca kafa bulmuş
    Sonra biraz bir şeyler anlattım v.s derken konuda kapandı gitti!!

    ++
    Chip mip bunlar hikaye yaw,hele Almanlar bu işi iyice bilmem nesini çıkardılar Test mest diyerek

    "Marketing-Tool" işleri eskiden de vardı;ama şimdilerde bu iş özellikle o Site denen yerlerin "Mesleği" olmuş ama bunu yaparken
    çok faul yapıyorlar yaw,yani yemiyoruz bu ayakları gari(ama bu arada "yiyen" çok fazla var laf aramızda)

    ++
    Yukarısını okuyorum;daha girişten "faul" devamı hepten ofsayt
    Ama bunuda "yiyen" çok olucak tabiki

    +

    Bu herifler "utanmasa" Pio ilede LGE PDP leri bile kapıştırırlar

    Alıntıları Göster
    albanez usta

    daha LED ile LCD tv nin ayrı olduğuna inanılan ortamda yukarda ki anlatılanın yenmemesin imkani az(iyimser davrandım)





    hürmetler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bons@i

    albanez usta

    daha LED ile LCD tv nin ayrı olduğuna inanılan ortamda yukarda ki anlatılanın yenmemesin imkani az(iyimser davrandım)





    hürmetler

    Alıntıları Göster
    Yada şöyle tepki verirler bazen; örneğin .......yaw koskoca Samsung Firması yalanmı yazıyor.....

    Bizim Mert in(Caution) bir İmzası vardır;oraya bakarsanız özellikle Paneller için kısa ama çok veciz ama bir o kadar da "gerçek"
    tanımlama göreceksiniz,iyi okuyun o "duvar yazısını"

    +




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Yada şöyle tepki verirler bazen; örneğin .......yaw koskoca Samsung Firması yalanmı yazıyor.....

    Bizim Mert in(Caution) bir İmzası vardır;oraya bakarsanız özellikle Paneller için kısa ama çok veciz ama bir o kadar da "gerçek"
    tanımlama göreceksiniz,iyi okuyun o "duvar yazısını"

    +

    Alıntıları Göster
    iyide adamlar yalan söylemiyorlar ki

    sadece hayel etmek istedikleri şekilde anlatmaya çalışıyorlar


    coution arkadaşım duvar yazısı


    "panel tv dünyası yalan dolan ile yürür..."



    __________________________

    EDIT: şimdi aklıma geldi bugün G.kore maçını seyrettim dedim ki kendime allah allah habire hata habire hata ben bir yerden hatırlıyorum bu durumu.


    adamların TV leride hatlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 18 Haziran 2010; 1:21:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bons@i

    iyide adamlar yalan söylemiyorlar ki

    sadece hayel etmek istedikleri şekilde anlatmaya çalışıyorlar


    coution arkadaşım duvar yazısı


    "panel tv dünyası yalan dolan ile yürür..."



    __________________________

    EDIT: şimdi aklıma geldi bugün G.kore maçını seyrettim dedim ki kendime allah allah habire hata habire hata ben bir yerden hatırlıyorum bu durumu.


    adamların TV leride hatlı.

    Alıntıları Göster
    Evet işin özeti budur dostum

    valla bizim Mert işi biliyor 3/5 kelime ile olaya noktayı koymuş




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Evet işin özeti budur dostum

    valla bizim Mert işi biliyor 3/5 kelime ile olaya noktayı koymuş

    Alıntıları Göster
    Teknik bilgilerden bağımsız olarak lg,samsung ve panasonic 3d leri izlediğimde samsung ve lg yi çok vasat gördüm.Sanırım ilk önce panasonic izlememden kaynaklandı olsa gerek.Çünkü panasonic ile 3d demo(bunlar verdiği bluraylar değil.)görseller izlediğimde bu yeni bir teknoloji dedim.İllaki yıllar önce olan bir teknoloji olduğu söyleniyor falan ama benim gördüğüm algıladığım bunun daha önceden bu şekilde olmadığı idi.Ben hayran kaldım.Özellikle bir futbol maçından görüntü vardı ki inanın stada maç izlemeye gitmezsiniz bir daha.O görüntünün üstünde olacak tek şey o sahada futbolcu olarak bulunmanız olacaktır.
    Hatta pio ile değişim düşüncesi aklımdan şöyle bir geçsede sn.albanininde söylemleri üzerine bunun hata olabileceğini düşündüm.Ve pioyu sildiğim bir gün bunun ne kadar doğru olduğunu hatta onunla ayrılamayacağımı anladım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    Teknik bilgilerden bağımsız olarak lg,samsung ve panasonic 3d leri izlediğimde samsung ve lg yi çok vasat gördüm.Sanırım ilk önce panasonic izlememden kaynaklandı olsa gerek.Çünkü panasonic ile 3d demo(bunlar verdiği bluraylar değil.)görseller izlediğimde bu yeni bir teknoloji dedim.İllaki yıllar önce olan bir teknoloji olduğu söyleniyor falan ama benim gördüğüm algıladığım bunun daha önceden bu şekilde olmadığı idi.Ben hayran kaldım.Özellikle bir futbol maçından görüntü vardı ki inanın stada maç izlemeye gitmezsiniz bir daha.O görüntünün üstünde olacak tek şey o sahada futbolcu olarak bulunmanız olacaktır.
    Hatta pio ile değişim düşüncesi aklımdan şöyle bir geçsede sn.albanininde söylemleri üzerine bunun hata olabileceğini düşündüm.Ve pioyu sildiğim bir gün bunun ne kadar doğru olduğunu hatta onunla ayrılamayacağımı anladım

    Alıntıları Göster
    So, is the VT20 a Kuro killer?

    üstteki yazıyı görmedi sanırım bu chip ciler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: notropil

    So, is the VT20 a Kuro killer?

    üstteki yazıyı görmedi sanırım bu chip ciler

    Alıntıları Göster
    Buradan yeri gelmişken bir bıkkınlığımı da siz dostlarla paylaşayım.
    Kendi adıma şu "hangi panel Kuro yu geçecek ?" sorusu odaklı yorumlardan (ben de çok yaptım) hakikaten sıkılmaya başladım. Bu kadar hızlı seri halde üretimin gerçekleştiği bir konuda insanların (hepimizin) sanki ömür boyu kullanacağımız, sadakatle hatta biraz da köle vari bir üslupla "kral" aramamıza bir son vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Teknolojinin kralı falan olmaz, harhangi bir modelin de katili olmaz. Yabancı sitelerde de bu ..dik yarışı iyice ayyuka çıkarılmaya çalışılıyor...manasızca. PS3 mü Xbox360 mı sorusunun anlamsızlığı gibi. PS14 çıkar Xbox1500 çıkar, tüketiciler yine fanatikçe birbirini yerken bundan en iyi üreticiler nemalanır.
    İnternet kaynağından kendi hislerinize göre doğru bulduğunuz yorumlar veya tarafsız bulduğunuz değerlendirmelerle alacağınız ürün hakkında zaten bir fikir üç aşağı beş yukarı oluşur. Bir de kendi göz zevkinizle iyice görerek alırsanız, e bi de şanslıysanız arıza falan gelip sizi bulmamışsa...işte "kral" sizsiniz...
    Sabah sabah niye bunları yazdım onu da anlamış değilim hani 2,5 saat uyudum ondan mıdır acep ? Lakers aldı gitti yine...acaba bu maçı emektar Pioneer yerine yeni Panasonic te izleseydim, Boston alır mıydı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 18 Haziran 2010; 9:58:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: paulbroke

    Buradan yeri gelmişken bir bıkkınlığımı da siz dostlarla paylaşayım.
    Kendi adıma şu "hangi panel Kuro yu geçecek ?" sorusu odaklı yorumlardan (ben de çok yaptım) hakikaten sıkılmaya başladım. Bu kadar hızlı seri halde üretimin gerçekleştiği bir konuda insanların (hepimizin) sanki ömür boyu kullanacağımız, sadakatle hatta biraz da köle vari bir üslupla "kral" aramamıza bir son vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Teknolojinin kralı falan olmaz, harhangi bir modelin de katili olmaz. Yabancı sitelerde de bu ..dik yarışı iyice ayyuka çıkarılmaya çalışılıyor...manasızca. PS3 mü Xbox360 mı sorusunun anlamsızlığı gibi. PS14 çıkar Xbox1500 çıkar, tüketiciler yine fanatikçe birbirini yerken bundan en iyi üreticiler nemalanır.
    İnternet kaynağından kendi hislerinize göre doğru bulduğunuz yorumlar veya tarafsız bulduğunuz değerlendirmelerle alacağınız ürün hakkında zaten bir fikir üç aşağı beş yukarı oluşur. Bir de kendi göz zevkinizle iyice görerek alırsanız, e bi de şanslıysanız arıza falan gelip sizi bulmamışsa...işte "kral" sizsiniz...
    Sabah sabah niye bunları yazdım onu da anlamış değilim hani 2,5 saat uyudum ondan mıdır acep ? Lakers aldı gitti yine...acaba bu maçı emektar Pioneer yerine yeni Panasonic te izleseydim, Boston alır mıydı ?

    Alıntıları Göster
    "Kuro killer" lafları uzunca bir süre bitmez. Pioneer TV işinden çekilince Kuro'lar iyice efsane oldu. Panasonic'in üreteceği her PDP haliyle Kuro'larla karşılaştırılacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: paulbroke

    Buradan yeri gelmişken bir bıkkınlığımı da siz dostlarla paylaşayım.
    Kendi adıma şu "hangi panel Kuro yu geçecek ?" sorusu odaklı yorumlardan (ben de çok yaptım) hakikaten sıkılmaya başladım. Bu kadar hızlı seri halde üretimin gerçekleştiği bir konuda insanların (hepimizin) sanki ömür boyu kullanacağımız, sadakatle hatta biraz da köle vari bir üslupla "kral" aramamıza bir son vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Teknolojinin kralı falan olmaz, harhangi bir modelin de katili olmaz. Yabancı sitelerde de bu ..dik yarışı iyice ayyuka çıkarılmaya çalışılıyor...manasızca. PS3 mü Xbox360 mı sorusunun anlamsızlığı gibi. PS14 çıkar Xbox1500 çıkar, tüketiciler yine fanatikçe birbirini yerken bundan en iyi üreticiler nemalanır.
    İnternet kaynağından kendi hislerinize göre doğru bulduğunuz yorumlar veya tarafsız bulduğunuz değerlendirmelerle alacağınız ürün hakkında zaten bir fikir üç aşağı beş yukarı oluşur. Bir de kendi göz zevkinizle iyice görerek alırsanız, e bi de şanslıysanız arıza falan gelip sizi bulmamışsa...işte "kral" sizsiniz...
    Sabah sabah niye bunları yazdım onu da anlamış değilim hani 2,5 saat uyudum ondan mıdır acep ? Lakers aldı gitti yine...acaba bu maçı emektar Pioneer yerine yeni Panasonic te izleseydim, Boston alır mıydı ?

    Alıntıları Göster
    ben iki tv yide 3d gözlük ile izledim.hernekadar plazmaya karşı olsamda panasonic 3d de daha iyi .
    Panasonicte görüntü dışa doğru 3d sammy de içe doğru.
    ve daha önemlisi sammy de gözünüzün önünde tarama paraziti gibi kesik kesik bir görüntü var buda yorucu.
    Genel olarak 3d bence palavra gözlük ne kadar rahat olursa olsun betamax gibi ölü bir teknoloji bence kimse koca gözlükle film seyretmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 18 Haziran 2010; 13:35:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prosecutor

    ben iki tv yide 3d gözlük ile izledim.hernekadar plazmaya karşı olsamda panasonic 3d de daha iyi .
    Panasonicte görüntü dışa doğru 3d sammy de içe doğru.
    ve daha önemlisi sammy de gözünüzün önünde tarama paraziti gibi kesik kesik bir görüntü var buda yorucu.
    Genel olarak 3d bence palavra gözlük ne kadar rahat olursa olsun betamax gibi ölü bir teknoloji bence kimse koca gözlükle film seyretmez.

    Alıntıları Göster
    Çok enteresan banada panasonic içeri doğru gibi geldi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokinto

    Çok enteresan banada panasonic içeri doğru gibi geldi.

    Alıntıları Göster
    3 haftadır evde izliyorum 50VT20 yi, bana da hem içeri hem dışarı gibi geliyor..ne yapacağız şimdi:))
    Nedir bu Avatar kıyaslaması anlamadım gitti. Sinema perdesinde izlenen bu filmi 50 inçlik bir ekrana referans mı kabul edeceğiz...
    Ben Samsung 3d yi de gördüm, 2 hafta kullandım, Panasonic i de... eğer konuya sadece 3d açısından bakarsak kesinlikle Panasonic çok daha iyi..bu da subjektif bir yorum değildir. Gayet net bir performans farkı var. Haa Avatarı izlemedim..3d bluray i çıkınca alıp izlerim..bu filmin 3D performansını da ancak 50 inçlik Pany ve diğer benzerleriyle karşılaştırıp, değerlendirebilirim.




  • Peki bu iki tv nin elektrik tüketimini karşılaştıran tablo v.s var mı? Link veren olursa memnun olurum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.