Şimdi Ara

En iyi dosya yedekleme-arşivleme yöntemi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonlarla sürekli foto-video çekiyoruz. İşyerindeki dosyalar özel dosyalar filmler müzikler resimler belgeler derken arşiv git gide artıyor. artık tb boyutlarını geçmiş durumda.
    birkaç harddisk düşürmüş ve arşivini kaybetmiş biri olarak sormak istiyorum.

    En iyi dosya arşivleme yöntemi nedir?
    Yani öyle bir yöntem olacak ki dosyaların kaybolma ihtimali-bozulma ihtimali olmayacak. Dilediğin heryerden en fazla 1 gün içinde tüm arşive ulaşabileceksin.

    Şimdi araştırdım baktım google drive iyi bir seçenek yalnız 15gb hak veriyor. 1tb olsa yetebilirdi. 1tb fiyatları yıllık 300dolarmıydı o civar bişey işte yani sürekli verilmez o para.

    Geriye ne kalıyo? Harddisk satınalmak? O zaman yine tıpış tıpış harddisk alıp orda tutacağız bütün arşivleri yapacak bişey yok.ikinci bir harddisk daha olacak o da yedek olacak. bu mudur yani? Peki network destekli bir harddisk alıp onu bilgisayarsız ftp gibi kullanabiliyormuyuz? Yani dünyanın neresinden olursak olalım internet üzerinden ulaşsak ona bilgisayar olmadan. Ev içindeki tüm cihazlarda network üzerinden ulaşsa ona. Varmı böyle harddisk? Fikriniz nedir? Daha iyi fikri olan var mı?

    Bu google drive 1tb ücretsiz hak veriyormuş yalnız biraz tırmalamak lazım onun için. onun garantisi yok gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 15 Haziran 2017; 12:1:42 >







  • NAS cihazları araştırabilirsin. Kapasitesi yüksektir. Network erişimi mevcuttur. Hatta telefondan uygulama ile de erişebiliyorsun.
  • Dropbox ücretli versiyonu.
  • Turkcell lifebox

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlarda minimum 2 adet harddisk var sürekli diğer harddiske otomatik yedekliyor anladığım kadarıyla.
    Evet güzel cihazlar.network desteği uzaktan erişim aynen aradığım şey bu gibi gözüküyor.
    Birisi eksi yorumlar yapmış uzaktan resetliyemiyorum donuyor demiş.
    quote:

    Ürünün artıları + Cihaz iki adet WD RED 2TB hdd ile geliyor. Piyasada en ucuz adeti 400? + Cep telefonu uygulaması otomatik yedekleme başarılı + Kullanılmadığında çok sesli değil. - Yüklenen fotoğrafların orjinal oluşturulma tarihlerini EXIF bilgisini yüklendiği tarih ile değiştiriyor - admin arayüzüne erişmek sadece yerel ağdan münkün. - arayüzü ara ara kasmakta geç tepki verebiliyor özellike usb den cihaza kopyalarken - iki farklı uyanma sorunu var. Mutlaka cihaz yeniden başlatılmak zorunda ki adı My cloud olan bir cihazı uzaktan resetleyememek ciddi bir sorun. - Üzerinde kapatma veya reset butonu yok arka tarafta iğne ucu bir reset butonu var. - HDD kullanıldığında fan devreye giriyor. - Cep telefonu uygulaması ingilizce Kısaca

    peki bu harddisklerin ömrü nedir hocam yani 10 yıl gider mi?
    harddiskin biri bozulunca alttaki kırmızı led yanıyor sonra oraya boş harddisk takıyorsun sağlam harddiskten veri oraya kopyalanıyor. Bu mudur?
    Ben araştırayım biraz bunları hoşuma gitti bu sağol.




  • harddiskler en hassas bilgisayar parçasıdır yere düştüğü an belgelerinize zarar gelebilir onun yerine SSD tercih etmeniz sizin için daha iyi olur, SSD'nin içinde mekanik parça olmadığından dolayı düşmelerden darbelerden fazla etkilenmez. harddiske göre biraz daha pahalı ama en kaliteli ve güvenli yol SSD almak.
  • google drive - dropbox - turkcell lifebox bunların hepsi hemen hemen aynı.

    Aslında bunlarda mantıklı ama bazı avantajları da var, dezavantajları da var.

    Dezavantajları, dosya upload-download hızı internet üzerinden olduğu için oldukça yavaş. Atıyorum 8gb bir video var 1080p izleyim arşivde vardı diyorsun hadi indir bakalım onu google drive'dan.

    Dahası bunların ücretleri de çok düşük değil. 10TB alanım olsun dersen yıllık 3000 tl yi gözden çıkarıcan. Bunu ancak şirketler öder gibi geliyor bana.
  • Kramers Lawyer kullanıcısına yanıt
    evet nas içine ssd montajı en mantıklı çözüm gibi gözüküyor.
    burdada karşılaştırmışlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokajy -- 15 Haziran 2017; 12:43:23 >
  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    Nas cihazların diski normal disklerden farklıdır. 7/24 çalışmaya dayanacak şekilde üretilirler. Yıllarca kullanabilirsiniz.

    tabii koşulların normal olduğunu düşünerek söylüyorum. eski çalıştığım firmada 12 senedir durmadan çalışan vardı örneğin.
  • google drive da çok iyi bir seçenek. kararsız kaldım ve google drive ücretli 1TB ( aylık 9,99dolar) biraz daha ağır basıyor şuan.
    farklı klasörler altında aynı dosyaların olma ihtimali var. iyi bir temizlik yaparsam ve önemsizleri drive'a atmazsam 1tb yeter gibi.

    cihazlara güvenim azaldı uçak yolculuğu yapıyorum bu cihazın kaybolma-çalınma-bozulma riski var gibi. dahası başa bela sürekli. cihazın olduğu yerde internet giderse tüm dosyalara ulaşımda gider.

    kararsızım hala ama büyük ihtimal 1tb google drive işine girecem gibi. uzun süredir google drive kullanıyorum yalnız 15gb limiti olduğu için fazla şey yükleyememiştim.
  • pokajy P kullanıcısına yanıt
    eğer her yerde erişeyim falan diyorsanız google drive, microsoft un cloud sistemi falan işinizi görür. klasörler bir kısmını google da tutar kalan önemsiz dediklerinizi de microsoft onedrive da tutarsınız.

    google drive ı ilerde ihtiyaca göre büyütebilirsiniz de zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.