Şimdi Ara

En İyi Fiyat Performans oranına sahip Opel modeli Hangisi? Buyrun Karar Verelim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Arkadaşlar hepimiz Opel kullanıyoruz, geçmişte kullanmışız veya Opel' e bir şekilde bağlanmışız. Opelin birsürü modeli var (Vectra, Astra, Corsa, Meriva, Zafira vs.....) sizce bu modellerden hangisi en iyi fiyat performans oranına sahip zira hepsinin farklı kasa özellikleri, yol tutuşları, donanim seçenekleri, performansları var. Bu konuda bir tartışma açar ve güzel yorumlar ile topluca bilgileniriz. sonuçta herkesin bir zevki vardır ama Yeni Opel alacak arkadaşlarda Opelin hangi modelini seçmenin daha akıllıca olduğu konusunda fikir sahibi olabilirler. Kendi kanaatimce bu özellikleri taşıyan tek Opel modeli Astra Classic. Yeni Opel Astra gibi yüksek fiyatı olmadan birçok güzel özelliği ve kaliteyi üzerinde barındıran bir otomobil tek eksisi kasa tipinin eski olması diye düşünüyorum. Herkese Selamlar.

     En İyi Fiyat Performans oranına sahip Opel modeli Hangisi? Buyrun Karar Verelim.







  • güzel, ilginç ama bir o kadar da subjektif verileri içeren bir konu olduğunu düşünüyorum. çünkü herkesin araç veya herhangi bir şey alırken beklentileri farklıdır. bu yüzden şu markanın şu model ürünü en iyisidir demek kişisel beklenti ve beğenilerimizden öte geçmeyecektir. tüketiciler bir ürünü alırken çok çeşitli kriterleri göz önüne alırlar ve kararlarını verirler. bunlardan en önemlisi maliyet-fayda analizidir. bu analiz özellikle karar verme aşamasında göz önüne alınır. alacağınız kararın getireceği maliyetleri, sağlayacağı faydalarla karşılaştırır ve hangisinin ağır bastığına, öne çıktığına göre karar veririz. olayı spesifik hale getirmek gerekirse;

    Örneğin atıyorum Opel Corsa`nın en full donanımlısı 35.000 YTL olsun. aynı şekilde bir üst sınıftan Astra`nın en bazıda 32.000 YTL olsun. bu iki araçtan hangisinin tercih edileceği tamamen kişilere göre değişir. kimisi küçük sınıf araç sever ve aracının full olmasını isterken kimiside bir üst segment araç tercih edecektir.

    Özellikle günümüzde araç tercih ederken bence en önemli kriter aracın içimize sinmesi ve cebimizi fazla üzmemesidir. herkesin beğenileri ve bütçeleri farklı olduğu için net bir tablo ortaya koyamayız. kimileri otomobilleri bir prestij meselesi haline getirirken şahsımında içinde bulunduğu topluluk da 4 tekerlekli bir vasıtaya çok da fazla para bağlamak istememiş olabilir.




  • Ben vectra diyorum.Fiyatına göre harika bir donanımı var.Tabii bu hangi modelini aldığınıza göre değişir.
  • Sevgili desevigne dostum görüşlerine katılıyorum. Fakat senin yaptığın değerlendirme birazda kişisel zevk kriterlerine giriyor. Her ne kadar bu bir gerçek olsada sonuçta profesyonel kişiler bu konuda bir fiyat performans analizi yapabiliyorlar. Ama tabikii bir insan çıkıpta arkadaş mercedes at arabası yapsa alırım diyebilir bu konu tamamen tercih ve alınacak mala markaya olan bakış açısı ile ilgilidir. Benim açtığım konunun daha doğrusu sorunun da eksik yanları var böyle bir tartışmayı açarken öncelikle belirli kriterler belirlemek lazım (performans kriterleri) mesela yol tutuş sessizlik, sağlamlık, güvenlik vs. bunlara göre belirli ve önemli birkaç değer üzerinden bence böyle bir değerlendirme yapılabilir. Bu konuyu düşünmemin sebebi özellikle opelde farklı birkaç model arasında fiyat olarak çok az fark var. Hele hele 2. el olayına girdiğinizde farklar çok daha azalıyor ve bir kaç yıl daha eski bir vectra yı astra ile aynı fiyata da alabiliyorsunuz. Durum böyle olunca eğer bir insan opel sevdalısıysa hani opel diye bir soru sorabilir. Forumda bir sürü bu işi bilen dostlarımız var, geliriz tartışırız bütün modellerin artılarını eksilerini anlarız ona göre ihtiyaçlarımıza ve cebimizdek paraya göre seçmemiz gereken en iyi opel modelini tercih ederiz diye düşünüyorum. Katılan ve katılmayan tüm opel dostlarına sevgiler kazasız belasız günler.




  • manta
  • Sevgili Phoenix78,

    anladığım kadarıyla ikimizinde yorumlarında eksiklikler var. Sen konuyu açarken eksik bense olaya sadece kişisel beğeniler açısından yaklaşmışım. Olaya sizinde belirttiğiniz gibi spesifik kriterler koyarsak belki daha iyi anlaşılır ve yorumlar ona göre gelir. Yinede bu tercihleri her modelin sınıfına göre ele almakta yarar olduğunu düşünüyorum. Bir corsa ile vectra kıyaslaması her ikisi açısından da haksız rekabete yol açar. Ama her modelin kendi sınıfındaki rakiplerine göre değerlendirmesi yapılabilir.

    NOT: Konuyu yine karıştırmışsam PM`den haber ver. Bir daha yorumda bulunmayayım
  • Dostum ne münasebet karıştırma yok hem olsa ne olur burada muhabbet ediyoruz sonuçta. Dediğin doğru corsa ile vectra karşılaştırılmaz ama corsa da sonuçta vectradan ucuz. Hani motor hacmi başına düşen beygir falan diyoruz veya sebzenin kilosu başına fiyatla alıyoruz ya. Aynı onun gibi belli kriterlere göre fiyat ve performans analizi yapabiliriz diye düşündüm sonuçta Opel topiği :)
  • @Phoenix78, iyi dileklerin için teşekkürler. Her ne kadar Opel topici olsa ve benim Opelim olmasada yakın akraba bir araca sahibim. Sonuçta benim araçta GM bünyesinde ve 2`inci nesil ECOTEC motora sahip. Yani yürekleri aynı atıyor.

    Gelelim konumuza; son 2 senenin Avrupada ve Ülkemizda satış grafiklerini baz alacak olursak kompakt sınıfta galiba yeni nesil Astra en iyi fiyat-performans oranını yakalamış görünüyor. (Benimde en beğendiğim model olur kendileri laf aramızda.) Bunda 1.3 multijetin başarısı yadsınamayacağı gibi tasarımınında etkisi çok büyük. Fakat baz donanım seviyesindeki arka camların otomatik olmaması gibi küçük detaylar markanın bence imajına gölge düşürüyor. (Belki 2007-2008 modellerinde böyle değildir)

    NOT: Aklıma geldikçe devam edeceğim Olaya motor-tasarım açısından yaklaşmaya çalıştım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.