Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rerea kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, Sterilcat yazan ürününün kısırlaştırılmış kediler için olduğunu belirteyim.

    Purina One, Nestle firmasına ait. Nestle ürünlerine ne kadar güveniyorsak buna da o kadar diyorum.

    Kedim severek yiyor, söylediğim gibi 4 ay sonra 12 yaşına girecek ve geçirdiği çifte ameliyattan sonra tek istediğim onun mutlu olması..


    NOT: Daha önce izlemediyseniz ve sabrınız varsa hazır pet mamaları hakkında 2016 yılında Netflix'de yayınlanan ve tr altyazılı "Petfood" belgeselinde ülkemizdeki en pahalı ithal mamaların bile paketlerinin üzerinde yazan bileşenlerin ne kadar gerçek olduğunu ve varolduğu söylenen hayvansal ürünlerin hangi şartlarda elde edildiğine dair hiç bir ünlü üretecinin cevap vermediğini göreceksiniz.

    Hatta ABD'de 2007 yılında mamalarda asla yer almaması gereken Melamin yüzünden çok sayıda Pet ölümünün ardından bu maddenin yasaklandığını görmek üzücü:






  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    ben acana kullanıyorum.benimkide kısır oldugu için sormuştum.
    size sorduktan sonra bi kaç site gezdim kötü yorumlar okudum.iyi bir mama değilmiş.videoda da purina ürünü gördüm,
    videonun ilk 30 dksını izledim.dediklerine göre hiç bir mama iyi değil ve çiğ etle beslemeliyiz o zaman.
  • Acana kullanıyorsanız ve bir problem gözlemlemediyseniz devam etmenizi öneririm. Acana, ülkemiz şartlarında alınabilir en iyi mamalardan bir tanesi. Yakın zamanda farklı markalar gelebilirse durum belki değişebilir fakat şuan için en iyisi Orijen, alınamıyor ise Acana, Petcurean markalarını öneririm. Purina One marketlerde satılan, içeriği ise vasat diyebileceğim bir mama. Ucuz mamaları veya açık satılan mamalarıda iştahla yiyen kediler var. Dolayısı ile severek tüketmesinin bir önemi olmadığı gibi öncelik olmamalı. Yani kedisi severek tüketiyor diye kimi insan mamanın iyi olduğunu sanıyor ya da öyle düşünmek istiyor. Hâlbuki kedinin severek tüketmesini sağlamak bir takım fabrikasyon işlemler doğrultusunda kolaylıkla yapılıyor. Pek çok ucuz mamada sadece lezzeti arttırmak yani kedilerin yemesini sağlamak (garantilemek) için et aromaları, türev/yan ürünler ve katkılar kullanılmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 29 Haziran 2019; 11:6:7 >




  • Yok hocam bi problem görmedim. Nd bıldırcınlı kullanıyordum hemen hemen aynı. Kısır olsada yaz aylarında sıcaktan ve çiçek böcekten ayaklarını yalıyor.
    Geçen sene aşırı yalanıp kaşınıyordu ama nedeninin kısırlaşmadığı ve 3 yaşını geçtiği halde hiç. Çiftleşmediği için oldugunu söylediler. Ocak ayında kısırlaştırdım, ama yinede hormonlar devreye giriyor sıcaklardan. Geceleri daha dingin, ve geziyor. Yani yine düşündüm acaba mama mı yapıyor diye de. Stres yapınca patilerini yalayıp kaşıyor. Onu alışkanlık haline getirdiği için. Umarım zamanla hormonları azalır da stresten kaynaklı bu davranış bozukluğunu görmesem. Koltuk altını kaşıyordu daha önce yara yapıp tekrar yalıyordu.döngüye çevirmişti bunu. Acanadan sonra onu bıraktı. Ama dediğim gibi yalanmalar, kendinden geçercesine yalanıp kaşınmalar kısırlaştırdıktan sonra azaldı.
    Bi bu sıcaklarda tekrar gördüm o nedenle sebebini 3 veterinerede gösterdiğim halde anlamamışlardı. Çünkü hala koku bırakabiliyor. 2-3 yıl sonra bile hala azmaya devam ettiklerini de okumuştum. Bunun mamayla ilgisi var mı tam emin değilim.hormonaldan kaynaklı stres olabilir.1 yaşındayken kısırlaştırsaydım bu davranışı yapmazdı heralde diye düşünüyorum.2.yılında bu tepkileri vermişti. Çünkü bunu artık öğrenmiş oldu hormonları yükseldiğinde bunu alışkanlık haline getirdi ve yapıyordu kısırlaşmadan önce. Hiç birşey yok patilerinde bu arada.
    İndirim görürsem tekrar acana alırım yoksa orijen six fish alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rerea kullanıcısına yanıt
    BESLENME:

    - Pişmemiş et ürünleri, çok fazla süt ürünü ve patlıcan yemesine izin vermeyin.

    GENEL DUYURU:

    - Dişi bir kediniz varsa, kısırlaştırma yumurtalık kanserini imkansız hale getirmekte ve rahim kanseri riskini de çarpıcı bir biçimde azaltmaktadır.

    ---------------------

    İnsanlar sahip olduğu kedileri beslerken kuru mamalara ne kadar fazla ücret öderler ise kendilerini o kadar rahat hissetmektedirler.

    - Paket'in üzerinde yazan bileşenlere göre değerlendirip, başka marka mama kullananları küçümsemeyi üstünlük olarak görmektedirler.

    - En pahalı kuru mamada bile paketin üzerinde yazan et miktarının olmasının imkanı yoktur. Mesela, Portakallı / Ördekli mamada o kadar Ördeği hangi insan bulmuş da kediye yediriyoruz?

    - Dışarda olsalar 2 yaşını göremiyecek olan kedileri evimize alıp besliyoruz, onların 14 - 15 yaşlarına yani doğal ömürlerinin sonuna kadar yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz.

    - Onlar da hastalanıyor her canlı gibi, hemen Veterinere koşturuyoruz, gerekirse ameliyat yaptırıyoruz, bizimle daha çok kalsın diye..

    - Mesela şu anlarda evin her tarafında tüyler uçuşmasına rağmen kedimi her yıl olduğu gibi traşa götürmeye bir türlü kıyamıyorum çünkü en az 12 saat sarhoş gibi gezip o haliyle bile kum kabına gidip ama orada çişinin üzerine yatıp uyuyordu..

    - Kuru mamalar hakkında bir görüş şudur: Raf ömrü 1 yıl olan tüm mamalar uzun vadede kansere sebep olabilir!

    - İyi ama ben kedimi tam 10 yıl Royal Canin Persian kuru maması ile besledim ve her zaman kedimin kuvveti beni şaşırtmıştır.

    - Tümör ameliyatının sebebini Veterinerim çok net açıklamıştı: Hiç çiftleşmeyen dişi kedilerde görülür:


    Yıllarca, dişi kedi kısırlaştırma ameliyatının 2 - 2,5 saat sürdüğünü okumuştum internetten ve gözüm korkmuştu.

    Halbuki, Veterinerim bunun 10 dakika sürecek ve küçük bir kesikle halledilecek kolay bir operasyon olduğunu söyleyince ikna oldum.

    Sonuç olarak: Ne 10 yıl boyunca kedime yedirdiğim Royal Canin Persian kuru maması ve ne de şimdi kullandığım Purina One Sterilcat kuru mamasında sorun yaşamıyor bebişim: Gücü kuvveti, ataklığı halen yerinde yaşına göre:

    Hatta geçende kızdırdı beni, ani bir atakla yatağıma atladığında bacağımı çizdi ve ben hebele hübele deyince artık buna dikkat ediyor.

    Ha, İstanbulda yaşayıp da dondurulmuş ve 1 kg çiğ mamaya yaklaşık 160 TL vermek isteyenler Google'a Raw For Us yazıp arayabilirler:

    Not: Bu akşam tesadüfen gördüm youtube videosunu, uzaktan yakından alakam yok ve zaten İstanbul'da yaşamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 1 Temmuz 2019; 1:39:22 >




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    - zaten tüylerinin kesilmesi için uyutuluyorsa bence yanlış.bir tek kısırlaşmada yaptırdım o da mecburi.
    2 saatlik ameliyat süresi dendiğinde gözünüzü korkutmamalıydı ben bunca zaman ne bi yere götürürken uyutmadım.ne bagaja koymadım.ne de tüy kestirdim.zaten hayvan doğal ortamında bahçede yaşıyor kedi dövüyor ya da dayılanıyor,kuş öldürüyor,fare öldürüyor şu an istediği zaman eve geliyor.bi alet vardı onunla tüylerini tarar gibi kısaltabiliyorsunuz fazla bastırmadan.
    -mama konusunda bende aynı fikirdeyim.orta segment bir mama yeterlidir.ama onunda daha iyisi varken daha iyisini alırım.param yetiyorsa.
    -pişmemiş et ürünleri vermeyin demişsiniz.önceki attıgınız linkteki videoda kadın çiğ et öneriyor.kuru mamaların işlenmesi için yüksek ısılara maruz kaldıkları için o da zararlıymış.bu durumu bilemedim.
    -dışarıda çok kedi görüyorum 10 seneden fazla yaşayanı tabi her kedi aynı imkanla yaşayamıyor.10 tane doğuyorsa 4-5i ayakta kalabiliyor.
    -tümör kanser olayları daha çok dişi kedinin durumuyla alakalıymış evet.o nedenle kısırlaştırdım bende ileride sorun yaşamayalım diye.hemde boşuna kafamızı ütülemesin.




  • Merhaba arkadaşlar,

    Şuan için oldukça sağlıklı 3 aylığına yaklaşmış (80 günlük) scottish fold erkek bir yavrumuz vardır. 20 gündür bizimle birlikte maşallah yemesinde yada tuvaletinde hiçbir sorun yaşamadık geldiği günden itibaren neyi nerede hemen öğrendi ve sorunsuz bir şekilde günleri geçiriyoruz. Sağolsun yavruyu edindiğim ailede çok ilgili olduğu için çok sağlıklı bir yavru edindim. Sizlere mamalar ve ek takviyeler ile ilgili bilgi almak istiyorum. Şimdi yavruyu aldığım aile kuru mama yemeye alıştırdı öyle gönderdi ama ilk etapta Profine yavru kedi maması yediğini bu yüzden bu mamadan alın başlayın çünkü hemen değiştirmede ishal olabilir dedi belli bir süreden sonra daha kaliteli bir mamaya geçiş sağlayacağız dedi ama bu süreçte 20 gündür bu mamayı çok güzel bir şekilde tüketiyor kendisi 2 kg olan paketinden aldım bu mama bitmeden kaliteli bir mamaya geçiş yapmak istiyorum, sizcen nasıl bir mama kullanmalıyım önerileriz varsa arkadaşlar sevinirim.




  • Profine orta kalite makul bi mama bence kediniz yiyorsa hiç karışmayın. Çünkü mama değişikliği ile beraber stres deri hastalığı mama yememe ve bağışıklığın düşmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen hocam bende o yüzden ikilemde kaldım şuan için iştahlı bir şekilde ve sorunsuz yemekte kilo yada tüy olarak ve tuvaleti olarakta sorun yok çok güzel şuan için gelişimi dediginiz gibi şuan için devam edeceğim bende bu mama ile takviyeler ile de devam ediyorum zaten teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whiskas yaş mama kullanmayın da ne yaparsanız yapın çünkü:

    Kedim bana 1,5 yaşında verildiğinde ve o dönem yayınlar bu derece bilgilendirici olmadığı için bebişimi tamamen Migros'ta satılan ve ismini sadece duymuş olduğum bu markanın kuru ve yaş mamaları ile beslemeye başladım.

    Ancak, kısa süre sonra tuvaletini yaparken ağlamaya başlayınca esnafın oğlu olan ve akşamları babasını almaya geldiğinde bize de uğrayan genç veteriner arkadaşın "İdrar yolları enfeksiyonu" diyerek koyduğu yanlış teşhis sonucu 1 hafta boyunca yaptığı kedoşumun canını acıtıcı iğneler hiç bir işe yaramadığı gibi artık onun ömür boyu iğne ve Veterinerlerden nefret etmesine yol açtı.
    Halbuki ilk 1 gün iğnelere tepkisi yoktu, buna alışık verilmişti bana.

    Bunun üzerine düşündüm: Son dönemde olan değişiklik neydi de bu oldu?

    Evet, yaş mama vermeyi keser kesmez kedoşum düzeldi ve sonraki 10 yıl boyunca bu tür bir sorunu bir daha yaşamadı.

    Son olarak şunu ekleyeyim ki bu benim kedimin başına geldi diye tüm kediler de aynı sorunu yaşayacak diye bir kural yok.




  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece wiskas değilki onun ayarında bi dünya yaş kuru mama var piyasada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rerea kullanıcısına yanıt
    - Traş olması için uyutulmamasının dışında bir seçenek yok bebişim için: Geçen sene en alt düzeyde uyuşturulduğunda bile daha traş makinası vücuduna değdiği an hırlamaya başladı.

    - Sizin evinizin bahçesi varmış ama apt. dairesinde bu şanş yok: Kedoşum gelmeden önce tüm pencerelere sineklik taktırdım, nitekim etrafımda tanıdığım 2 kedi aşağı düşerek öldü:

    - Uzun seyahate çıkarken bir internet sitesinden tanıştığımız kızcağımızın evine, onun da 1 yaşında persian erkek kedisi olması üzerine öpüşsünler diye bıraktım ama dönüşte sonuç yoktu. Kedimi bırakırken evin pencere ve balkonlarında koruma olmaması beni endişeye sevk etmişti ama dönüşte bebişimi sağ salim alıp evime götürdüm.
    Ama ne yazık ki o bembeyaz dünya tatlısı erkek İran kedisinin balkondan düşerek öldüğü bildirildi..

    - Başka bir şehirde yaşayan bir tanıdığın kedisi de yakın zamanda aşağı düşüp öldü..

    - Üçüncü kedi ise 4.kattan çimenlik alana düştü ve vücudundaki platinlerle halen yaşıyor.

    - Çiğ et vermeyin önerisine gelince, bakterilerden arındırılmasının ev ortamında zor olmasından bahsediliyor:
    Tavuk eti aldığımızda bile yıkamamalısınız diyen kaynaklar var çünkü bakteriler zıplayıp dağılıyormuş..

    Ama bana da sürekli alışveriş yaptığım bölgesel bir markanın tecrübeli satıcısı demişti ki:
    Abi, aldığın tavuk ürünlerini iyice yıkamadan yeme çünkü bu paketli ürünler bile "Çamaşır suyu karıştırılmış su ile yıkanıyor ki raf ömrü uzasın" !


    Evet, konu uzadı gibi ama laf lafı açıyor.




  • Haklısınız tamamıyla, ben son 6 aydır 11,5 yaşındaki kedoşuma Purina Felix yaş mama çeşitlerinden veriyorum ve zamanla hangi çeşitlerinden daha çok hoşlandığını tespit edip o ürünlere yöneliyorum.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Sağlam içerikli yaş mamada schesir i tek geçiyorum ama hils kullanıyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eldekiler bitince her iki markayı da deneyeceğim
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Hocam ben ciğer kaynatıyorum yada tavuk haşlıyorum özellikle tavuğu deli gibi yiyorlar😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortaokulda iken yavru bir kedi bulup eve getirdim, nasıl besleneceğinden haberim yok ve kasap bana parça akciğer verdi ücretsiz.
    Kediye verdiğimde yediğini yedi yemediği ile top oynadı.

    Sonra akciğer karaciğer derken ki tamamını çiğ veriyordum kısa süre süre sonra da iyice kızışıp kendisini teras kapısına kaldırıp kaldırıp vurmasından korkup kapıyı açınca gidiş o gidiş, bir daha da geri gelmedi

    Sonra başka bir yavru bulup onu da aynı sistemle besledikten sonra uzak bir şehre taşınırken kamyonla mola verdiğimizde o ana kadar kucağımda taşıdığım kedimi işesin diye bırakınca kaçtı ve o da geri gelmedi.

    Yani, eskiden kedilerimizi çiğ akciğer ve karaciğer ile besliyorduk, gayet sağlıklı idiler ama o günler geride kaldı..
  • Birçok kişi söylemiş ama ben de kedime verdiğim mamaları söyleyerek tekrar etmiş olayım.

    Kuru mama olarak yaklaşık 6 yıldır N&D kullanıyoruz tavuk ve kuzulu olanı dönüşümlü olarak. Zaten başka kuru mama yemiyor çok seçici bir kedi. Acana almıştım yememişti eğer yeseydi Orijen, Acana, Naturea gibi kuru mamaları denerdim.

    Yaş mamayı çok seviyor Gimcat, Schesir, Naturea alıyorum.

    Tabii başka iyi mamalar da var zaten söylenmiş. İçindekiler kısmını kontrol etmek önemli.

    Eğer et oranı düşükse ve mısır, gluten, işlenmiş içerikler, et yan ürünleri, şeker, tahıl içeriyorsa (alacaksanız da en azından "düşük tahıllı" olsun) o mama muhtemelen iyi değildir.
  • Aro kedi maması hakkında yorumlarınız nedir ? Kedimin maması birkaç gün gecikecek bununla idare etmesi gerekiyor , normalde sokaktaki kediler için almıştım ama içeriğindeki %30 kurutulmuş kuzu eti sayesinde ev kedileri içinde verilebilir gibi duruyor . Fakat et kaynağı vs. nedir acaba .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkylmz19990102 -- 14 Temmuz 2019; 22:7:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F/p olan yüksek kilo miktarlı kuru mama tavsiye edebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.