Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
55
Favori
597.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Öfff kafamız iyice karıştı yaw...Hangisini alıcaz şimdi...

    marka belli kafa karışacak bişey yok
  • eski ama takip
  • Bende yeni bir kombi almayi dusunuyorum, evimizdeki ferroli marka kombi 2 ayda 2 defa ariza yapti, icerisindeki kart yanmis, sizin anliycaginiz icine para sikismis. Cok degisik gorusler mevcut, viessman cok kaliteli diye biliyordum ama buderus ve vailant ta burda populer gozukuyor, kafam iyice karisti dogrusu. Ev 3+1, yogusmali olmalimi yoksa gereksiz mi anlayamadim, yonlendirici olursaniz sevinirim.
  • yaklaşık iki yıldır ariston clas kullanıyorum. memnunum.
    bu konularda uzman değilim, yapmış olduğum araştırmalar ve edindiğim bilgiler ışığında elektronik aksamı az olan kombiyi tercih edin.
    ben ariston genus programlı kombi almak yerine, ariston clas kombi aldım ve ayrıca oda termostatı alarak kombiyi programlayabiliyorum.
    umarım yerdımcı olur.....
  • alt katta ablamda vaillant var senede 2 defa çağırır oldu, bende baymak baxi var, 9 senedir maşaalah servis nosu bilmem... duyduğum en iyi kombi de buderus idi ama çok pahalı diye almadım, deneyenler denediğini yazmış ama bazen hatalar da denk gelebiliyor, sadece vaillantın kazanları son zamanlarda işe yaramaz bir maddeden yapılıyor diye duymuştum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yelegu

    alt katta ablamda vaillant var senede 2 defa çağırır oldu, bende baymak baxi var, 9 senedir maşaalah servis nosu bilmem... duyduğum en iyi kombi de buderus idi ama çok pahalı diye almadım, deneyenler denediğini yazmış ama bazen hatalar da denk gelebiliyor, sadece vaillantın kazanları son zamanlarda işe yaramaz bir maddeden yapılıyor diye duymuştum

    vaillant lar öyle... sorun çıkarmaya başladımı ardı arkası kesilmiyor

    BUDERUS kullanıyorum, son derece memnunum
  • ben kullanmadım ama immergas ın çok iyi olduğunu duydum. İtalyan malıymış. sanırım fazla da bilen yok bu markayı...
  • en iyi kombi baymak brötje 240 fi 7 yılda garantılı hiç sıkıntısı yook ömurlukk
  • Bizde yeni ev için kombi araştırıyoruz forumda okudum en çok rağbet Buderus ama hala kararsız kaldım evde ısı yalıtımı var ev 90 m2 siz ne önerirsiniz acaba..
  • Doğaldır ki herkes kendi kullandığı ürün hakkında bilgi verebilir.

    Baymak kombi kullandım. Hiç memnun değilim.
    Teknik servis bakım yapmak için randevü verir. Bir gün sonra gelir.

    Makinanın yenisi 900 TL iken, kart arızası için 800 TL fiyat verirler.

    Güncel bir durumdan bahsedeyim, Kombinin doldurma musluğu damlatıyor diye
    teknik servis geldi ve 50 TL. aldı Musluğun bedeli ise +180 TL.

    Ürün kalitesinin yanında, teknik servis ve satış sonrası hizmetler daha önemli bence.

    Kemal ALTUNTAŞ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aTTra

    Vaillant-Bayman-Buderus

    herkez bir marka yazmış hangisine yönelicez
  • buderus en iyisidir özellikle gb 022 ve gb 072 serisi daha sonra viessman gelir
  • Bugün Antalya'da Meltem Mahallesinde doğalgaz boru döşeme çalışmaları başladı. 2005'den beri bekliyorduk...

    2-3 ay sonra kullanabilecekmişiz. Daha binalara girilecek, katlara çıkılacak, dairelerin içine borulama yapılacak, sisteme gaz verilecek vs vs işler var.

    Bu süre içinde evimdeki mazotlu kat kaloriferini söküp yerine kombi taktırmam lazım. Marka konusunda ben de doğal olarak kararsızım. Zaten ne kadar sağlam bilgim olabilir ki? İşin içine son kullanıcı olarak daha yeni gireceğim. Hem DH hem diğer forumlardan okuduklarımdan harmanladıklarıma göre Demirdöküm-Buderus ve ECA arasında bir seçim yapacağım gibi. Çoğunlukla bu 3 marka daha fazla övülmüş ve satılmış görünüyor.

    Ayrıca, Demirdöküm bayisi olan bir makine mühendisi arkadaşım da var ve dostluğumuz 20 yıla yaklaşıyor.

    Yer Antalya olunca tüketim düşüklüğü gibi avantajlar da olacağından marka konusunda siz ne önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 2 Nisan 2013; 21:28:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABABA2307

    Bugün Antalya'da Meltem Mahallesinde doğalgaz boru döşeme çalışmaları başladı. 2005'den beri bekliyorduk...

    2-3 ay sonra kullanabilecekmişiz. Daha binalara girilecek, katlara çıkılacak, dairelerin içine borulama yapılacak, sisteme gaz verilecek vs vs işler var.

    Bu süre içinde evimdeki mazotlu kat kaloriferini söküp yerine kombi taktırmam lazım. Marka konusunda ben de doğal olarak kararsızım. Zaten ne kadar sağlam bilgim olabilir ki? İşin içine son kullanıcı olarak daha yeni gireceğim. Hem DH hem diğer forumlardan okuduklarımdan harmanladıklarıma göre Demirdöküm-Buderus ve ECA arasında bir seçim yapacağım gibi. Çoğunlukla bu 3 marka daha fazla övülmüş ve satılmış görünüyor.

    Ayrıca, Demirdöküm bayisi olan bir makine mühendisi arkadaşım da var ve dostluğumuz 20 yıla yaklaşıyor.

    Yer Antalya olunca tüketim düşüklüğü gibi avantajlar da olacağından marka konusunda siz ne önerirsiniz?

    Kombi ile ısınmada optimum konfor ve maksimum tasarruf için;

    * Evinizin ısı yalıtım düzeyinin (dıştan veya içten mantolama, PVC çift cam, gaz beton vd.) iyi olması,
    * Tesisat borularının oksijen bariyerli pprc veya pex kılıflı boru (kolektörlü zeminaltı borulamalı mobil sistem için) olması,
    * Peteklerin düşük sıcaklık işletmesine (ortalama 40-50C petek sıcaklığı) göre dizayn edilmiş olması,
    * Petek içlerinin basınçlı suyla temizlenmesi ( tesisatçı tarafından)

    gibi ön koşulları yerine getirmeniz avantaj yaratacaktır. Sistemi en baştan ne kadar iyi tasarlarsanız kullanımda o kadar rahat edersiniz...
    Kombi seçimi bunlardan sonra gelir. Bir markanın tüm kombileri tıpkı klima vd cihazlarda olduğu gibi aynı performanste olmayabilir. Önemli olan bütçenize göre F/P açısından başarılı kombilerden birini alabilmektir.
    DH forumun belli başlı konularına gözattıysanız en çok önerilen kombi türünün öncelikle premiks yoğuşmalı ürünler olduğunu görmüşsünüzdür. Bahsettiğiniz markaların da en çok önerilen cihazları premiks yoğuşmalı kombilerdir. Ayrıca Bosch Classic Condens, Ariston Genus veya Clas Premium (Evo serileri veya öncekiler) F/P kategorisinde önerdiğimiz ürünlerdir. Bütçede 1500-2000 TL düzeyine çıkabilirseniz premiks yoğuşmalı kombi alabilirsiniz. Bu arada size Antalya'da yoğuşmalı kombiye gerek yok diyebilirler. Fazladan vereceğiniz 300-400 TL farkı 5 yılda amorti edemezsin diyebilirler, aldırış etmeyin. Premiks yoğuşmalı kombi hem yaklaşık %20 tasarrufludur hem de çevre dostudur. Ama bütçe sınırlıysa ve/veya yoğuşma tahliyesini lavabo veya balkon giderine bağlamak sorun oluşturacaksa, klasik (yoğuşmasız) kombiyi düşünebilirsiniz...

    Kombi seçiminde kolay karar vermeniz için yukarda sıraladığım konulara açıklık getirerek devam etmek uygun olacaktır. Eviniz, tesisat ve peteklerle ilgili olarak;
    * net ısıtma alanı toplam kaç m2?
    * ısı yalıtımı?
    * odaların cephesi, kaç m2 oldukları ve bulunan petek tipi/miktarı?
    * mazotlu kazanı kaç derecelerde kullandığınızda eviniz en az 20-22C oluyordu?
    * kombi için ayırdığınız bütçe?

    bilgilerini yazarsanız daha somut ilerleyebiliriz...




  • Merhaba memint kardeş, biraz geç kaldım yazmak için ama kusura bakma.

    Evimiz 12 katlı binanın 7. katında. Yıldız blok tipinde inşa edilmiş bu apartman. Her kat 3 daire ama hiç müşterek duvarımız yok diğer dairelerle.
    Oturma odası, giriş kapısı ve mutfağın kuzey cephe duvarları merdivenlere ve asansörlere bakıyor. Bina 22 yaşıda ve mantolaması yok.

    Isıtma alanımız 95m2. Peteklerimiz panel tip, uzunlukları alttaki resimde var. Mazotla evi 20-22 dereceye geirmek için 50-55 derecede yakmak yeterli
    oluyordu ama çok soğuk günlerde minimum 60 derece.

    Herhalde en fazla 2000TL'ye kadar çıkabilirim kombi için, doğalgaz daireiçi borulama, kombi boru bağlantıları hariç.

    İlgin için teşekkür ediyorum.




  • Sn ABABA2307,

    Estağfurullah, Akdeniz Bölgesinde (ben de Mersin'deyim) 1 ayı aşkındır havalar iyi olduğundan ısınma konusu da gündemden çıkıyor genellikle...

    Mevcut peteklerle soğuklarda 60C ve üstü kazan sıcaklığıyla ancak ısınabildiğinize göre:
    * ya 6,5m petek 22/600 tipte (11cm genişlik ve 60cm yükseklik) değil, yerine 22/400 (11cm ve 40cm yükseklik) veya 21 serisi (7cm genişlik 40-50 veya 60cm yükseklik) ince panel var,
    * ve/veya ısı kayıpları çok fazla, yani mantolama olmamasına ek olarak pencereler çift cam değil? + vd?

    Her halukarda kışın soğuklarda en fazla 55-60C, normal sezonda 40-55C arası kombi/kazan sıcakklığında 20-22C iç sıcaklık sağlayabilecek tedbirleri alabilirseniz yoğuşmalı kombi verimli olur. Dolayısıyla ya dış mantolama vd değişiklikleri yapın ya da peteklerinizi büyütün. Salon ve oturma odasına 2-3 tane 22/600 panel alın, çıkanları ise çocuk ve yatak odasına takın. Böylelikle en küçük 2-3 petek boşa çıkar ve diğerlerini değerlendirmiş olursunuz.

    Ama bu değişiklikleri yakın zamanda veya 1-2 yılda yapamayacaksanız yoğuşmalı yerine konvansiyonel kombi öneririm. Marka/model olarak Vaillant VUW 202/3-5 veya 242/3-5 ecotec plus, Ferroli divatech, ECA confeo plus düşünebilirsiniz.

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memint -- 16 Nisan 2013; 15:46:02 >




  • Pencereler PVC ve çift camlı.

    Şu cümleni anlayamadım; değil demişsin: "* ya 6,5m petek 22/600 tipte (11cm genişlik ve 60cm yükseklik) değil, yerine 22/400 (11cm ve 40cm yükseklik) veya 21 serisi (7cm genişlik 40-50 veya 60cm yükseklik) ince panel var,"

    Soğuk günlerde öyle 70-80de falan yakmadık hiç. 60da durdu hep. İlk yakmada ilk 1 saat, ev çabuk ısınsın diye 70 yapıp sonra 60a düşürerek devam ediyorduk. Zaten mazot çok pahalı olduğundan ya akşam 18:00 - 24:00 arası kullanıp yatıyorduk ya da 00:00 - 08:00 arası kullanıyorduk. Saatte 1 litre mazot tüketiyor makine. Depo 500 litre. Full yaksan (ki o kadar soğuk yok buralarda) 21 günde 2.175TL mazot yakar. En pahalı sistem bu galiba.

    Şu petek sayısını artırma gerçekten gerekli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 16 Nisan 2013; 20:58:10 >
  • Petekleriniz 22/600 tip değil de 22/400 veya 21 serilerinden (ince) panel mi anlamında sormak istemiştim. Antalya'da net 95m2 alanda en az 50-55C kazan sıcaklığı ile ısınabildik dediğiniz için toplamda 6,5m olan peteklerin tip/profil bilgilerinin netleşmesi anlamında böyle ifade ettim.
    Bir önceki mesajınızda " Mazotla evi 20-22 dereceye getirmek için 50-55 derecede yakmak yeterli oluyordu ama çok soğuk günlerde minimum 60 derece." yazınca ister istemez mevcut ısıtma tesisatınızla ilgili yukardaki soruları yöneltme ihtiyacı doğmuştu.
    Son durum itibariyle, eğer panel radyatörlerin hepsi 22/600 tip/profilde ise ve kazanı da soğuklarda 55-60C, diğer zamanlarda 40-50C'de yakarak ısınabildiyseniz, kombiyle de aşağı yukarı bu sıcaklık ayarlarında ısınabileceksiniz demektir. Dolayısıyla yoğuşmalı kombiden verim alırsınız.
    Yoğuşmalı kombi verim bakımından 40-55C arasında kullanılması gereken, düşük sıcaklık kombisidir. Petekler de bu kombi ayarlarında mekanı ısıtacak yeterlilikte ise yoğuşmalı kombi kullanımıyla tasarruflu ısınırsınız.
    Marka/model olarak Bosch classic condens, ECA confeo premix S, Ariston genus veya clas premium (evo veya eski seriler), DD nitromix öncelikle önereceğim premiks yoğuşmalı ürünlerdir.
    Kombiyle ısınmaya geçerken peteklerinizin içlerini mutlaka basınçlı suyla yıkatmanızı da öneririm...




  • Petekler fotoda görülen modelden. İçten eni 7cm, üst kaplamadan 9.5cm Herhalde 7cm dediklerinden bunlar.

    Buna göre son paragrafta yazdıkların geçerliliğini koruyacak mı, değişiklik var mı?

    Çok teşekkür ediyorum, seni de yoruyorum böyle ama




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.