Şimdi Ara

EN İYİ LASTİK MARKASI HANGİSİDİR? NEDEN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
41.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cevap yok mu
  • nokian
  • arkadaşlar 93 toyotama bugün akşam kesin lastik taktıracam.. lütfen yol sesini ve sarsıntısını çok iletmeyen uzun ömürlü bir marka önerin artık...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: megabite

    Bridgestone B250 yi kullanıyorum ve çok güzel yol tutuşu var. Eğer boyutlar tutuyorsa bu lastiği öneririm. İnşallah gerek duyulmaz ama 2 lastik alınca 6 ay yol yardımını da ücretsiz sağlıyorlar.

    evet katılıyorum.bende b250 kullanıyorum ve cok memnunum. lastik testi yapan yabancı sitelerden 10 gün kadar arastırdım. değisik ulkelerin yol kosullarında yapılmıs olan testlerı bırlestırerek sonuclarını yayınlıyorlar. b 250 uzun omurlu ıslak zemınde yol tutusu iyi ve konforlu olarak goruluyordu. gıdıp aldım ve daha arabayla yola cıkar cıkmaz bu kadar fark nasıl olur dıye dusundum. hankook lastıkten ( sanırım k712 idi ) sonra bu lastık cok hosuma gıttı. bu arada benım lastık olculerı 175/65/14 82t (fiesta tdci) tabı daha yüksek performans arayanlar için turanza er300 ü tek geçerim. saygılar.




  • goodyear
  • Mercedes ve BMW lerin çoğunda kullanılan orjinal ekipman olarak çıkan continental iyidir bence adamlar birşey biliyor ki takıyor lastiği
  • Evet Petlas yerli bir lastik markası tüm Türkiye'de bayii ağı var. ayrıca ucuzdur ve Bridgeston'a benzer deseni vardır ve yol tutuşu çok tatminkardır.
  • dunlop
  • 170 beygirlik bir jettada 205/55 16 91v lastik var araç 250ye kadar çıkıyormuş, acaba bu lastikler uygunmudur?
  • continental nedeni continental rally veya f1 arabaları ile lastiklerini geliştirmez tamamen binek ve ticari araçların üzerinde test ederek lastiklerini geliştirir eğer amaç normal kullanım ise binekte en iyi iki lastikten biri (diğeri goodyear) ticaride ve kış lastiğinde ise en iyisidir önerilir tavisye olunur referans autoshow ve automobile dergileri 2005 yılı lastik testleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1atasoy -- 14 Eylül 2007; 11:48:56 >
  • Arkadaşlar,
    Aracıma lastik almak istiyorum ancak karar veremedim sizlere danışmak istiyorum,
    Arabam BMW 520 Diesel, lastik ebadları 225/55/R16, İzmir de kullanıyorum öyle çok sürat yapan biri de değilim, işten eve evden işe düzgün yollarda kullanıyorum aracımı, almayı düşündüğüm lastikler;

    1- Continental ContiPremiumContact 2 V veya W
    2- Goodyear EfficientGrip
    3- Dunlop SP Sport 9000

    Şimdiden bilgileriniz için teşekkür ederim
  • continental uzun km kısa fren mesafesi yuksek fiyat michelın brıgstone buna yakın ama en guzel alternatif tabiki f 16 jetlerının lastık saglayıcısı DUNLOP her yonuyle kalitedir dunlop
  • bence
    en iyi araba hangisi sorusu ne kadar gereksiz bir soruysa
    en iyi lastik hangisi sorusu da bir o kadar gereksizdir.
    tabii ki michelin

    bu arada petlas da jet lastiği üretiyor, bilginize
  • Kesinlikle Miclehin balonu ve yarılması yaşamış biri olarak söylüyorum. Michelin hikayeden başka bir şey değil herkes tutturmuş bir michelin hikayesi gidiyor. keskinlikle ödenilen paranın hakkını vermiyor ve stabil bir lastik değil. Bridgestone ve Hankook u tek geçerim. Bizzat tecrübelerimle sabittir. Yılda 50-70 bin km yol yaparım. Bana ADAC ve Auto BILD testlerini falan söylemeyin Michelin almadan hepsini tek tek okumuştum. Özel şartlarda yapılan testler maalesef gerçek hayattaki yol şartlarını karşılamıyor.

    Kış lastiklerini bilmem ama yaz (bizde 4 mevsim) lastikleri içinde Bridgestone ve Hankook Ventus Evo serisi ni rahatlıkla önerebilirim.
  • Arkadaşlar ; bendeki araç opel corsa enjoy eastronik 2004 model olan aracımda continental kullanmaktayım lastik değişeli 47000 km. oldu şuan diş derinliği iyi durumda. o lastikler ne kötü şartlarda ve yollarda gördü hiçbirşey olmadı. Ben doğayı seven biriyim Göllerde balık tutmayı ve ormana çok giderim hertürlü kötü yollarda kullandım her hafta sonu ulaşımı zor olan bir göl e stabilize gibi sivri taşlarla ve toprak yollarla 5 km gittiğim çok oldu. Karlı havada çamurlu yollarda yaşadım. Asfaltta virajlarda çok iyi..
    Tek şikayetim Asfaltta lastikten ses gelmesi o kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mumit

    Arkadaşlar ; bendeki araç opel corsa enjoy eastronik 2004 model olan aracımda continental kullanmaktayım lastik değişeli 47000 km. oldu şuan diş derinliği iyi durumda. o lastikler ne kötü şartlarda ve yollarda gördü hiçbirşey olmadı. Ben doğayı seven biriyim Göllerde balık tutmayı ve ormana çok giderim hertürlü kötü yollarda kullandım her hafta sonu ulaşımı zor olan bir göl e stabilize gibi sivri taşlarla ve toprak yollarla 5 km gittiğim çok oldu. Karlı havada çamurlu yollarda yaşadım. Asfaltta virajlarda çok iyi..
    Tek şikayetim Asfaltta lastikten ses gelmesi o kadar.

    cunku lastik artık ölmüs can cekısıyor :)) üstat lastiğin raf ömrü 7 senedir bir lastik hic kullanılmadan 7sene rafta dursun icerisindeki kaucuk bozulur.senın aracın uzerındekı su anda arabanı tasıyan bır plastık parcası kesınlıkle lastık ozellıgını yıtırmıstır 8 sene lastık kullanmak cıddı ve cok tehlıkelı bır rakam tamam bı 20bın km daha goturur senı ama sıfır tutunma sıfır konfor sıfır guvenlıkle gıdersın




  • Konuya biraz daha farklı bi yorum yapacağım.sanırım Ben birşeyin farkına vardım artık michelin dahil bütün lastik firmaları daha kaliteli lastik yapmak yerine daha ucuza satmak peşindeler buda lastiklerin kalitesini olumsuz etkiliyor ve tüketici kötü ürün kullanmak zorunda kalıyor mesela ben yaklaşık 9 ay önce michelin 4 mevsim lastiğini taktırdım yol tutuş zayıf hiç memnun değilim. Daha önceki lastiklerim Goodyear dı 2 senelik lastik resmen berbat bir duruma geldi rampada el frenini çekince durduğu yerde kayıyordu pes doğrusu.

    Ama şu bi gerçek ebatlara göre lastikler fark ediyor mesela Goodyear ın ve bridgestone un michelin in kamyon lastiğini kullandım hepside birbirinden güzeldi. Üstelik ağır tonajlarda kullandım yüksek performans aldım ziyadesiyle memnun kaldım hatta bugün kamyona lastik alırken bridgestone diğerlerinden ucuz diye onu aldım. Mesela kamyonda lassada kullandım memnun kalmadım erken yıprandı. Pirelli kullandım berbattı. Benim tavsiyem lastiği alır almaz iyi kötü demeyin sonuna kadar performansı takip edin sonra yorum yapın.

    90 lı yılların o eşsiz michelin kalitesi şu an kesinlikle yok ben bu sektörde kalitede rekabet eden firma göremiyorum. ama bildiğim bişey var bir malın en sağlamını diyorum en lüksünü demiyorum evet en sağlamını maalesef japonlar yapıyor. Son uyarımı dikkate alın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Conti Premium 5 harıka bir lastik. 6 modelı cıkarsa ve daha iyi performans verırse almam. Mutlaka 5 almaya devam ederım. Daha iyi yol tutarsa araba artık kaymayacak; direkt takla atacak yanı o derece ıyı
  • Şuan ayağında dunlop var aracımın Allah belasını versin taktığımdan beri bilya sesi gibi ses yapıyor babamla aylarca özel servise gidip ses geliyor bilyalardan diyoruz yok abi ses diyorlar lastiktendir diolar. Ne halt yesek bilemedik bidaha takanıda alanıda bakanıda önerenide neyse. Toyo ve Nokiandan şaşmam gerisi teferruat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alisaglam


    quote:

    Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

    quote:

    Orjinalden alıntı: alisaglam


    quote:

    Orjinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

    Benim aracın 4 tekeride BRİSTON du öne 2 MİCHELIN aldım gayet iyi ama çok yumuşak gibi titreşimi alıyor ama stabil değil sanki. Bide kuru yolda sıcakta kayıyor normal havada kuru yolda kaymıyor.. İlginç geldi bu normal mi. Su da da kaymıyor yağmurda falan. Tabi yolda çamurumsu baya kalın tabaka olursa kayıyor..

    Arkalar eskiyor michelınları arkaya alıp öne goodyearın 4 mevsimini almayı planlym fazla uzun yol yapmam nasıl olur...


    Sıcak ta kayması bir nebze normaldir çünkü ısınan taban kauçuk bileşimi hamur yapısını bir miktar gevşetmek üzere tasarlandığında mümkündür.

    Michelin zaten yapısı ve doğası gereği hep yumuşak olmuştur. Ancak titreşimin yumuşaklıkla alakası yoktur aksine sert lastik titreşimleri daha çok hisettirir, bence aracınızın özellikle yeni takılan ön lastik balans ayarlarını bir kontrol ettiriniz titreşim balans bozukluğundan da olabilir.

    Yeni lastik alımınızla ilgili olarak da teknik anlamda mümkün mertebe aynı diş profiline sahip marka ve modeli almanızı yani yeni alacaklarınızı da mecburen michelin almanızdoğru olacaktır.


    Titreşimi alıyor derken absorbe ediyor araca yansıtmıyor demek istedim..
    Ancak lastik aynı olmalı düşüncenize katılmıyorum. Öndeki bristonları arkaya taktım öne michelın aldım hiç zararını görmedim..Arkadaki bristonlar da baya eskidi önümüzdeki kışa doğru öne 4 mevsim alsam michelınları arkaya taksam olmazmı yani...
    İLGİNİZE TEŞEKKÜR..


    Öncelikle;
    4 Mevsim diye bir lastik yoktur. 4 Mevsim diye tabir edilenlerin hepsi YAZ lastiğidir. Madem 4 Mevsim lastik varda neden Kış Lastikleride var o zaman?

    Yeni lastiklerinizi (YAZ yada KIŞ karar sizin) öne Michelinleri arkaya takabilir siniz.

    Ben 4 lastiğin aynı diş profil yapısına sahip olmaları gerektiğinden mecbursunuz demiştim... Katılmayabilirsiniz ancak bu işin teorisi de tekniğide, tecrübeside, verilen eğitimleri de hep bu yönde. Siz herhangi bir durumla karşılaşmayıp bu farkı anlamak durumunda kalmamış olabilir siniz. Ancak "2 lastik değiştirdiğiniz müddetçe mevcut diş profilinizle devam etmeniz gerekir" ibaresini her zaman DOĞRUSU olduğu için söylemek benim işimin gereği.

    4 mevsim lastik diye bir şey vardır. Dişlileri yaz lastiğinden daha dirayetli, kış lastiğinden daha az dirayetlidir.




    Vidyodaki örnek gibi.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.