Şimdi Ara

En iyi linux sürümleri 2015

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kaynak adres:http://bilgi-kutusu.com/en-iyi-linux-surumleri-2015/

    Ozon OS Hydrogen

    Yeni çıkan bu linux sürümü 2015 yılının ilk çeyreğinde beta sürümü yayınlanmıştı,alt yapısı Fedora olan bu sürüm,oyuncular için tasarlanmış bir işletim sistemidir ve içinde steam yazılımı yüklü olarak gelmektedir.Arayüz olarak GNOME kodlaması kullanan bu sürümün stabil çalışan ve sistemi yormayan oldukça sade Ozon adlı arayüzü bulunmaktadır.Diğer linux sürümlerine nazaran ekran kartı driver konusunda en verimli işletim sistemidir ve beta sürümü sadece x64 sürümü bulunmaktadır.

     En iyi linux sürümleri 2015

    Sistem Gereksinimleri

    Minimum Sistem; 1GHz hızında işlemci,1GB RAM bellek,ssd yada sabit diskte en az 10GB alan ve 64MB 3D uyumlu ekran kartı.
    Önerilen Sistem; 2GHz hızında işlemci,2GB RAM bellek,ssd yada sabit diskte en az 25GB alan ve 128MB 3D uyumlu ekran kartı.
    Buraya tıklayarak beta sürümünü indirebilirsiniz.

    Linux Mint 17.3

    Sade yapısı ve görünüm olarak windows işletim sistemlerine benzemesi özünde ubuntu kodlama yapısı barındıran hızlı bir linux sürümüdür.İçinde video codexlerini,sürücüleri ve geniş ek paket yazılımları barındırması ile ubuntudan bir adım önde bulunmaktadır,ek paket yazılımların çoğu ücretsiz olması oldukça ilgi çekici görünmektedir.

     En iyi linux sürümleri 2015

    17.3 mint sürümünün kod adı "ROSA" olarak isimlendirildi.Linux Mint 17.3 ile Mate ve Xfce masaüstü ortamlarının pencere yöneticisi seçiminde iyileştirmeler geliyor ve 2019 yılına kadar ücretsiz güncelleme desteği de alacak ve kendime göre beğendiğim en iyi özelliği ise masaüstü tercihleri kısmında yazılan kodların önizlemesi için artık açık oturumun yeniden başlatılmasına gerek duyulmamasıdır.linux mint 17,2 için kasım ayında çıkacak güncelleme ile 17,3 sürümüne gönül rahatlığında geçebilirsiniz.

    OpenSUSE

    linux işletim sistemlerinden OpenSUSE sürümü içinde KDE ve Xfce'den hariç bir sürü farklı masaüstü arayüzü barındırmaktadır ve işlevseli linux mintten farklı ama masaüstü arayüzü olarak benzemektedir.SUSE,Linuxda stabilitelik ve sürdürebilirliği ön çıkarak linux dağıtımlarından bir tanesidir.

     En iyi linux sürümleri 2015

    Her sene olduğu gibi bazı yenilikler ve iyileştirmeler getirmektedir 2015 yılında gelen yeniliklerden bazıları şunlardır,Systemd v44 ile daha hızlı açılış. KDE 4.8.4 ve Qt 4.8.1 ile daha hızlı bir masaüstü deneyimi,Plymouth 0.8.6.1 ile animasyonlarda ilgi çekicilik ve açılış esnasında titreme olayının azalması,Gnome 3.4 ile tüm programlar için düzgün kaydırma özelliğinin gelmesi gibi yenilikler.

    OpenSUSE yeni sürümünü buraya tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

    Elementary OS Freya

    Elementary Os linux sürümü,2015 yılında Freya adlı sürüm ile çıktı,bu sürüm işletim sisteminin 3. sürümüdür.Kodlama yapısı Ubuntu 14.04 de dayanmaktadır arayüz olarak Mac OS işletim sistemine benzemesi kendimce ilgi çekici olmaktadır.Çoğu linux sürümlerinde de olduğu gibi bunda da usb cihaz üzerine kurulum yapmayı desteklemektedir.

     En iyi linux sürümleri 2015

    Elementary OS ekipleri,Freya sürümünde baştan kodlama yapmak yerine,bir önceki sürümlerde olan hataları düzelterek karşımıza sorunsuz bir işletim sistemi sunuyorlar,ayrıca Wine yazılımı bu sürümde daha sorunsuz olarak çalışmaktadır ve bana göre linux sürümüne yeni başlayacak bir kişi için ilk olarak Elementary OS Freya'yı denemesini öneririm ve gayet sorunsuz bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır.Haziran ayında çıkan beta sürümünün ardından artık full sürümü yayınlaşmış bulunmakta ve Elementary OS ekiplerine göre windows ve os x'in yerine geçebileceği düşüncesindeler.
     En iyi linux sürümleri 2015 En iyi linux sürümleri 2015 En iyi linux sürümleri 2015 En iyi linux sürümleri 2015







  • En iyi en kötü diye bir ayrıma karşıyım. Ancak liste ve paylaşım için teşekkürler.
  • 2 linux 1 windows kullanıyorum fakat " Ozon OS Hydrogen " bu isimli yazılımı araştırmaya başladım stabil gibi elementary benzeri çökme sorunları yoksa elementary kaldırıp ozon kurabilirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.