Şimdi Ara

En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sega CD

    Neo Geo

    Neo Geo CD

    Turbografx 16

    Sega Saturn

    Sega Game Gear

    Aklinizda varsa devam ettirelim listeyi ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sega Dreamcast

    Sega Nomad

    Neo Geo Pocket ve Color

    Bandai Wonderswan

    Panasonic 3do

    Sega Saturn

    Sega Cd ve 32x

    Sega Game Gear

    Sega Cdx

    Neo Geo

    Nec Turboexpress

    Atari Jaguar

    Nec Supergrafx

    Atari Lynx

    Atari Jaguar Cd

    Nintendo Gamecube

    Xbox Classic

    Nintendo Wii U

    Ps Vita

    Yazayım mı biraz dahaEn Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 23 Ekim 2020; 18:50:14 >
  • Dremcast ps vita ve gamecube hakettiğini buldu bence.

    Sen 6. Nesilde konsol sadece oyun oynatan bir cihaz olmaktan çıkmış, multimedia amacı da taşımaya başlamış ama buna rağmen oyun küpü mini dvd şart yeğenim dersen 20 milyon bile fazladır.

    Dreamcast denilen cihaza ea ile anlaşılıp spor oyunları çıkarılamadı. Sega sports kuruldu falan gene kurtarmadı. O zaman spor oyunları da günümüzün exclusive leri gibi çok ciddi rağbet gördüğünden yerin dibini boyladı. Cd yerine dvd olaydı işte o zaman underrated olurdu. Cd nin 700mb olayı yüzünden doğru düzgün oyun göremeden eskidi.

    Xbox classic harbiden efsanedir underrated dir... Belki de gelmiş geçmiş en underrated cihazdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox güzeldir fakat tasarım olarak tam bir kütüktür ya da şişmanEn Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar 

    Bence ea yüzünden bir konsolun silinmesi saçma sega nın yaptığı oyunlar iyiydiEn Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar 

    Dreamcast in gd rom olması ayrı bir saçmalıktı zaten yap dvd yarışsın ps2 ileEn Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar 

    Dreamcasti listeye koymamın sebebi hala isteyeninin olmasıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 23 Ekim 2020; 19:41:50 >
  • Sadece ea değil o cd başına bela oldu yoksa efsanedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dreamcast in temeli naomi den bir oyun



    Dreamcast in tutunamaması nin sebebi isao okawa nin ölmesi para kaynağı bu kişiydi.yani eski başkanı para yok mücadele yok.sega yi bitiren de budur.
    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    16 mart 2001 de okawa öldüğünde sega da olmustu.
    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar
    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar
    Shenmue oyunundaki bu sahne düşündürücüdür...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 23 Ekim 2020; 20:58:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    Solda shigeru miyamoto Mario yu başımıza salan

    Sağda yuji naka sonic i başımıza salan adam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sega'nin Ea ile anlasmazliga dusmesi 1997 yilina dayanir.Sega, Black Belt adini verdigi 6.jenerasyon konsolu projesi icin grafik yongasi icin 3dfx firmasi ile anlasti ve somut sekilde Voodoo'nun cok ozel sekilde optimize edilmis bir versiyonu ile start vererek bir operasyon baslatti.
    3dfx de Ea ile hisse senedi/yatirimci ve diger acilardan bagi olan en populer grafik firmasi idi.Yasi yetenler ne demek istedigimi ve 3dfx in prestijini bilirler.

    Ancak esas sozu gecen kanat olan Sega Japonya,bu secimde muhafazakar davrandi ve Sega Amerika'nin 3dfx ile olan anlasmasini feshetti ve prototipler durduruldu,buna da 3dfx in onemli yatirimcilarindan Ea oldukca bozuldu hatta dava acildi 3dfx tarafindan Sega'ya ve mahkeme yoluyla 70 milyon dolar bir para aldilar Sega'dan.Isao Okawa cebinden verdi bu parayi Dreamcastin gecikmemesi icin itiraz bile etmediler karara.

    Yani Ea firmasi, 3dfx temelli ozel Vodoo grafik cipseti ve Ibm islemcili Blackbelt'in cikmasini istedi ve bu sistemin cok basarili olacagini dusunuyordu,ancak Sega Japonya,eski dostu Hitachi,Nec ve Powervr ile gelecek vaadeden Videologic firmasi ile isi pisirdi.Cunku bu versiyonda konsol basi maliyetler ciddi manada dusuyordu.199 usdlik guzel fiyata bu sekilde ulasabildiler.
    1998 Kasim sonunda Dreamcast tanitilip Japonya lansmani yapildi ve sirf Nec'in malzeme tedarik edememesi yuzunden 500binden fazla on siparis yetistirilememistir Japonya'daki ve bu bir skandaldi.Bu sefer de Ea tarafindan ancak 1 milyon Dreamcast satildiktan sonra size oyun yapariz dediler,Sega 9.9.99'da Abd lansmani ile Guiness rekorlar kitabina girecek satis yapti ve agresif sekilde piyasaya girdi ama bu sefer de Ea yan cizip Sega of America baskani Bernie Stolar'in kisisel cabalari ile Sega'nin 2k oyunlarini yapmasi icin kurdugu Visual Concepts firmasi projelerini iptal etmelerini rica ettiler,cunku Ea firmasi 2k sportstaki potansiyeli ve tehlikeyi gordu,Sega da bunu kabul etmedi haliyle.Bu da ipleri tamamen kopardi.
    Halbuki Ea ile Sega'nin arasi Cartgridge donemde harika idi ve Ea'nin yukselmesinde Sega'nin yeri cok onemlidir.Ea firmasi bunu dile getirmistir defalarca.Bu olayda Sega ne kadar muhafazakar kaldi ise Ea da kivirmistir,suc varsa bu suc gorecelidir.
    Ayni sekilde Namco'nun system 12 tabanli arcade oyunu Soul Calibur'un Dreamcast versiyonu hala tum zamanlarin en iyi 3d dovus oyunu olarak gorulur ve kiriksiz 10 puan alan ve Metacritic'de en tepede kalan nadir oyunlardandir,5 ve 6. Jenerasyondaki sicramayi net olarak gosteren ve Dreamcast'in potansiyelini 1999da gosteren yegane oyundu ve Sony bu basaridan sonra cilgina donmus ve Namco'ya dahi rest cekmistir bir daha Sega'ya oyun yapmamalari hususunda.Yapmalari halinde tum anlasmalari feshedeceklerine dair tehdit etmislerdir.Sonra da asli olmayan teknik veriler ve tehditler ile oyun firmalarini ve oyunculari manuple etmistir bir guzel Sega aleyhine.

    Sonuc olarak Sega,kendi icindeki cok baslilik yuzunden ve secimleri dolayisi ile kendi etti kendi buldu,muhazafakar davranmayip 3Dfx'li versiyonu secse ve Ea ile ile win-win yolunu secse daha mi iyi olurdu hala tum onemli Dunya oyun forumlarinda tartisilir,ancak net bir cevabi yoktur bu sualin,potansiyeli gercek manada kullanamadan ve programcilar tarafindan yetenekleri hakkini verecek sekilde kesfedilemeden fisi cekilen bir konsoldur Dreamcast,ayrica isin yukarda ufak sekilde degindigim isin oyun firmalari bazli Sony kaynakli bir ton etmeni de soz konusudur,ayrica 1997 de projesi somutlanan bir operasyonda dvd mevzusu oldukca utopikti o donem ve o donemin sartlari goz onune alindiginda elzem degildi,ayrica bu sekilde maliyetler inanilmaz artiyordu,Sony ise film endustrisindeki dostlugundan oturu Warner Bros ile isbirligi sayesinde Dvd video teknolojisinin tekel olmasini tasarlamistir ve ongormustur onceden,mesela o donem cikan Dvd Audio teknolojisi basarili olamamastir vaadettigi ses kabiliyetine nazaran ve o donem piyasaya cikan Hifi bazli yuksek fiyatlara satilan nice dvd audio player tarih olmustur bu da ayri bir istisnadir,Sega'nin basariszligi ve surec hakkinda 10-20 paragraf daha yazi yazarim da bu saatte desmeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 24 Ekim 2020; 0:57:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gamecube, Saturn, Dreamcast, TurboGrafx-16.

  • isao gitti sega bitti kısası bu iste.dreamcast dediğin naomi board un ev versiyonu.sega nin tüm konsolları bir önceki arcade boardlarına dayanır.kısa ve oz.


    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar
    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar
    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    Wikipedia özgür ansiklopedi çok şey yazar ancak o devirlerde doğrudan bilgi alanların bildiği o an yasanan şeyler de vardır bu sebeple wiki çok kişiden çıkan bilgiler yığınıdır ama şeytan ayrıntılarda gizlidir.

    Sega matsushita gibi firmalarla başladı ama matsushita 3 do ile zaten başarısız olmuştu ellerinde projeler vardı ama bu projeler büyük işlemci gücü gerektiriyordu bunu ancak 3dfx gibi güçlü cip üreticileri çözer gibi görünüyordu ama 3dfx cakilmak üzereydi işlemci güçlü olmalıydı ama ayni zamanda az maliyetli olmaliydi güçlü işlemci isinan işlemci de demekti dreamcastten önce naomi projesi vardı uygun işlemcileri üreten de Hitachi ve nec vardı dreamcast projesi naomi den türemiştir bundan önce yapilan tüm kavgalar naomi için verilmiştir ancak sega bu nesil için fazla acele etti ve fazla ucuza kaçtı ea firması nin sega nin projeleri üzerindeki etkisi hikaye PlayStation un adi dreamcast projesini sarsmış isao nun olumu de yıkmıştır çünkü sega yi finanse edebilecek tek güç bu adamdı olum tarihine bakarsanız yani 16 mart 2001 e kırılma ani bu andır.bu zamana kadar sega mega drive sonrası zaten basarili degil di ama sega ismi hala güçlü bir marka ve bir başka yatırımcı ondan büyük paralar vurabilir ama gerçekten riskli çünkü bu kişi ayni zamanda da bir deha olmalı.

    Wiki den değil mikiden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 24 Ekim 2020; 2:4:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    Evet Naomi 1 in kirpilmis versiyonudur Dreamcast haklisin,ve bu buyuk kolaylik saglamistir adaptasyonda takdir edersin ki,o donem arcade salonlarindaki guncel bir oyunu evde oynamak utopik bir durumdu,herhangi bir Pc'de Model3 seviyesinde bir oyun oynamak ancak ruya idi,bu anlamda Naomi-Dc eslesmesi son derece akilli bir secimdi.


    Ama Sega Saturn, Sega'daki herhangi bir arcade boardin mimarisi degildir bu anlamda da istisnadir.Teoride muhtesem ama eylemde cuvallayan bir mimaridir Hitachi Sh2 temelli Saturn maalesef cok yormustur programcilari karisik sdklari yuzunden.Potansiyeli yuksek olsa da 399 usd lik cikis fiyati ile de hayal kirikligi yaratmistir Dunya'da.


    90'lari kasip kavuran Saturn zamanindaki Model 2 ve tarihin en basarili ve en pahali arcade boardi olan efsanevi Model 3 sahsina munhasir uretimlerdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    sega saturn 1993 te çıkan sega model 2 board un bir türevidir burada da sega yine ayni dreamcast teki stratejiyi izlemiş pahalı olan Intel işlemci yerine Hitachi sh2 cip kullanmıştır.dreamcast te Hitachi sh4 vardır.
    https://extremehomearcades.com/gamelist.aspx?cmd=1&index=00000149

    Model 2 nin oyunlarına bakarsan çoğu oyun Satürn ile ortaktır.




    Grafikleri de.

    https://www.youtube.com/results?search_query=Sega+model+2+vs+sega+saturn&app=desktop



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 24 Ekim 2020; 2:32:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnternet yalan yanlış bilgiler yumagidir doğru bilgiyi ancak o zamanları yaşamışlar doğrular.


    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    Bilmeyen bu yazıyı görünce sega nin sega earth adinda bir konsolunu varken erteledigini bilgi edinir internette dır ya doğru denir...

    Ama bu yanlıştır konsol piyasaya pioneer laser active adiyla çıkmıştır.


    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar



    Bir dev.dünya tarihinin gelmiş geçmiş gelecek en büyük oyun konsolu



    Kızımız dünya nin en büyük CD oyununu görünce heyecanlaniyor.

    MEGA LD

    Sadece sega ve kendi oyunlari değil nec moduluyle turbo grafx ve PC engine oyunlarını da oynatabiliyor.
    Veeeee tüm başarısız konsollar gibi bir cop.....heveslenmeyin.


    https://www.youtube.com/watch?v=wKinzHikIOg&app=desktop


    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    Sega wondermega.......neyse...bir de teradrive olacak...cdx....neptune...pluto...nomad...sega gerçekten bir zamanlar nereye ne vereceğini ne yapacağını şaşırmıştı.

    Keselim.başı döner insanin.En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    İmdaaat.

    Tuh...komsu geldi mega jet te var dedi.


    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar
    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    Amerika eski başkanı barrack obama da aradı amstrad mega PC dedi.
    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    Bizimkiler durur mu gayri resmi sega premier VCD

    Türkiya turkiyaaa
    En Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar

    boyle çok var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 24 Ekim 2020; 4:35:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    Pioneer'in büyük umutlarla ürettiği meşhur Laser Disc teknolojisi,ben Hi-fi ile ile uğraştığım dönemlerde edinmiştim Laser Disc player sırf merakımdan bunu da Dünya gözü ile kullandık demek içinEn Kıymeti Bilinmeyen (Underrated) Konsollar 


    Sony Sacd player ve Technics Dvd Audio player da edindim sonradan,aralarında Dvd Audio kalite olarak etkilemiştir beni.Ama tutmayınca tutmuyor işte,butik bir işten öteye geçemediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 24 Ekim 2020; 9:34:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faho

    Sega'nin Ea ile anlasmazliga dusmesi 1997 yilina dayanir.Sega, Black Belt adini verdigi 6.jenerasyon konsolu projesi icin grafik yongasi icin 3dfx firmasi ile anlasti ve somut sekilde Voodoo'nun cok ozel sekilde optimize edilmis bir versiyonu ile start vererek bir operasyon baslatti.
    3dfx de Ea ile hisse senedi/yatirimci ve diger acilardan bagi olan en populer grafik firmasi idi.Yasi yetenler ne demek istedigimi ve 3dfx in prestijini bilirler.

    Ancak esas sozu gecen kanat olan Sega Japonya,bu secimde muhafazakar davrandi ve Sega Amerika'nin 3dfx ile olan anlasmasini feshetti ve prototipler durduruldu,buna da 3dfx in onemli yatirimcilarindan Ea oldukca bozuldu hatta dava acildi 3dfx tarafindan Sega'ya ve mahkeme yoluyla 70 milyon dolar bir para aldilar Sega'dan.Isao Okawa cebinden verdi bu parayi Dreamcastin gecikmemesi icin itiraz bile etmediler karara.

    Yani Ea firmasi, 3dfx temelli ozel Vodoo grafik cipseti ve Ibm islemcili Blackbelt'in cikmasini istedi ve bu sistemin cok basarili olacagini dusunuyordu,ancak Sega Japonya,eski dostu Hitachi,Nec ve Powervr ile gelecek vaadeden Videologic firmasi ile isi pisirdi.Cunku bu versiyonda konsol basi maliyetler ciddi manada dusuyordu.199 usdlik guzel fiyata bu sekilde ulasabildiler.
    1998 Kasim sonunda Dreamcast tanitilip Japonya lansmani yapildi ve sirf Nec'in malzeme tedarik edememesi yuzunden 500binden fazla on siparis yetistirilememistir Japonya'daki ve bu bir skandaldi.Bu sefer de Ea tarafindan ancak 1 milyon Dreamcast satildiktan sonra size oyun yapariz dediler,Sega 9.9.99'da Abd lansmani ile Guiness rekorlar kitabina girecek satis yapti ve agresif sekilde piyasaya girdi ama bu sefer de Ea yan cizip Sega of America baskani Bernie Stolar'in kisisel cabalari ile Sega'nin 2k oyunlarini yapmasi icin kurdugu Visual Concepts firmasi projelerini iptal etmelerini rica ettiler,cunku Ea firmasi 2k sportstaki potansiyeli ve tehlikeyi gordu,Sega da bunu kabul etmedi haliyle.Bu da ipleri tamamen kopardi.
    Halbuki Ea ile Sega'nin arasi Cartgridge donemde harika idi ve Ea'nin yukselmesinde Sega'nin yeri cok onemlidir.Ea firmasi bunu dile getirmistir defalarca.Bu olayda Sega ne kadar muhafazakar kaldi ise Ea da kivirmistir,suc varsa bu suc gorecelidir.
    Ayni sekilde Namco'nun system 12 tabanli arcade oyunu Soul Calibur'un Dreamcast versiyonu hala tum zamanlarin en iyi 3d dovus oyunu olarak gorulur ve kiriksiz 10 puan alan ve Metacritic'de en tepede kalan nadir oyunlardandir,5 ve 6. Jenerasyondaki sicramayi net olarak gosteren ve Dreamcast'in potansiyelini 1999da gosteren yegane oyundu ve Sony bu basaridan sonra cilgina donmus ve Namco'ya dahi rest cekmistir bir daha Sega'ya oyun yapmamalari hususunda.Yapmalari halinde tum anlasmalari feshedeceklerine dair tehdit etmislerdir.Sonra da asli olmayan teknik veriler ve tehditler ile oyun firmalarini ve oyunculari manuple etmistir bir guzel Sega aleyhine.

    Sonuc olarak Sega,kendi icindeki cok baslilik yuzunden ve secimleri dolayisi ile kendi etti kendi buldu,muhazafakar davranmayip 3Dfx'li versiyonu secse ve Ea ile ile win-win yolunu secse daha mi iyi olurdu hala tum onemli Dunya oyun forumlarinda tartisilir,ancak net bir cevabi yoktur bu sualin,potansiyeli gercek manada kullanamadan ve programcilar tarafindan yetenekleri hakkini verecek sekilde kesfedilemeden fisi cekilen bir konsoldur Dreamcast,ayrica isin yukarda ufak sekilde degindigim isin oyun firmalari bazli Sony kaynakli bir ton etmeni de soz konusudur,ayrica 1997 de projesi somutlanan bir operasyonda dvd mevzusu oldukca utopikti o donem ve o donemin sartlari goz onune alindiginda elzem degildi,ayrica bu sekilde maliyetler inanilmaz artiyordu,Sony ise film endustrisindeki dostlugundan oturu Warner Bros ile isbirligi sayesinde Dvd video teknolojisinin tekel olmasini tasarlamistir ve ongormustur onceden,mesela o donem cikan Dvd Audio teknolojisi basarili olamamastir vaadettigi ses kabiliyetine nazaran ve o donem piyasaya cikan Hifi bazli yuksek fiyatlara satilan nice dvd audio player tarih olmustur bu da ayri bir istisnadir,Sega'nin basariszligi ve surec hakkinda 10-20 paragraf daha yazi yazarim da bu saatte desmeye gerek yok.
    Sega Dreamcast i bence 3dfx firması ile anlaşıp DVD rom yapsalardı bir de üstüne EA oyunlarını sadece dreamcaste çıkarsaydı PS2 nin şuan adı bile söyleyen olmazdı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.