Şimdi Ara

EN SESSİZ , EN PERFORMANSLI FAN TAVSİYESİ LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Feel Hurricane 2 kasa sahibiyim.Mevcut fanlarımın yeterli olduğundan emin değilim artık.Bana 1 adet 14 cm(en öndeki fanın yerine) 2 adet 12 cm(yan plexi ve arka egzost fanı için) 1 adette psu fanı için tavsiyenizi istiyorum.Özellikle psu fanı.İnanılmaz ses çıkarıyor yeter artık Birde psu fanını nasıl sökeceğimi , nasıl takacağımı bilmiyorum.Resimli vbir şekilde anlatımı varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çokk teşekkür ederim






    Fİyatları unutmayalım..UV ledli olursa çok iyi olur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 28 Haziran 2010; 11:47:17 >



  • Aynı kasadan bendede var cpu fanı Xgmatec scorpion aldım süper sessiz..Ancak şunu belirteyim yandaki 14 cm sökmen gerekecek eski stok fanınıda söktünmü hardisk sesinden başka br şey duymazsın...Tik değilsen:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

    Merhaba arkadaşlar.Feel Hurricane 2 kasa sahibiyim.Mevcut fanlarımın yeterli olduğundan emin değilim artık.Bana 1 adet 14 cm(en öndeki fanın yerine) 2 adet 12 cm(yan plexi ve arka egzost fanı için) 1 adette psu fanı için tavsiyenizi istiyorum.Özellikle psu fanı.İnanılmaz ses çıkarıyor yeter artık Birde psu fanını nasıl sökeceğimi , nasıl takacağımı bilmiyorum.Resimli vbir şekilde anlatımı varsa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çokk teşekkür ederim






    Fİyatları unutmayalım..UV ledli olursa çok iyi olur..


    Selamlar. Bende de Feel Hurricane 2 var. Kasa içi sıcaklık olarak hurricane 2 gayet iyi. Benim anakartın ısısı 35-36 derece, hdd'nin ısısı 31-33 derece. Bu değerler gayet iyi. Eğer işlemci ısısı ile ilgili sorun yaşıyorsan kasa fanlarının çok büyük etkileri olmuyor. 2-3 derece olsun maksimum. Kasa fanları ramler, hdd, yan paneldeki ekran kartının üzerindeki fan ekran kartı için yarar sağlar. İşlemci ısısında sorun yaşıyorsan işlemci fanı almanı tavsye ederim. Şöyle diyeyim, bende i3 530 var işlemci. Prime95 torture testte stok fan ile 58-60 derece ısıyı stok hızı ile alıyordum. İşlemci fanını değiştirdim(zerotherm fz120 aldım) şimdi işlemci 3.6'da çalışıyor yük altında 58-60 derece. Aynı sıcaklık arada %25 hız farkı var. Ayrıca 12cmlik fan 1300-1750 rpm arası bir hızda döndüğü için o deli gibi dönen ufak fandan daha az ses çıkarıyor.

    Psu fanının çıkarıdğı sese gelirsek; marka belirtmediğin için hurricane 2 ile birlikte gelen psu'yu kullandığını farz ediyorum. Bende ki o kadar ses çıkamıyordu. Tozlanmıştır belki, istersen içini aç temizle. Ama içinde ufak bir fan var onun çıkardığı ses de büyük fanlılara oranla daha yüksek olacaktır. Ama dediğim gibi ben de kullandım (1 ay kadar önce değiştirdim) işlemci fanının yanında esamesi okunmaz psu'nun sesinin.




  •  EN SESSİZ , EN PERFORMANSLI FAN TAVSİYESİ LÜTFEN


    http://www.hizlial.com/bilgisayar/overclock-sogutma/gelid-120-mm-ledli-pwm-wing-12-uv-yesil-kasa-fani_30.067.1084.0003.htm#tabs

    Sessizlik ve modifikasyona önem verenler için Gelid wing serisi fanlar

    Özellikler

    - Nanoflux Bilye Sistemi
    - Maksimum hava akımı için özel optimize edilmiş kıvrımlı kanat yapısı
    - Su geçirmez / Toz tutmaz
    - Çok Uzun Ömürlü (100.000 Saat 7/24)
    - Standart demir fan vidası yerine silikon sessizleştirici fan vidası
    - Fan Kontrol Ünitesi

    WING 12 (FN-FW12PL-18)
    Sessiz 120 mm Ledli PWM Fan

    Wing serisi fanlar özellikle oyuncular için ve saatler boyu pc başında çalışıp gürültüden şikayetçi olan kullanıcılar için tasarlanmıştır. Toz tutmaz, su geçirmez. UV reaktif yapıları sayesinde kasa modlamaya da uygundur. Patentli nanoflux motoru ve özel kıvrımlı yaprak yapısı sayesinde yüksek hava akımını düşük devirlerde sağlayabilir. Fan yaprakları tamamen yerinden çıkarılabilir yapıdadır.

    Nanoflux Bearing (NFB) Nedir?
    Patentli Nanoflux teknolojisi, elektro manyetik akımla birlikte fan motorunun sürtünmesiz olarak devir daim yapmasını sağlar. Bu sayede geleneksel fanlarda sürtünmeye bağlı gürültü oluşurken elektro manyetik yapılı Nanoxia fanlar da bu tip bir gürültü oluşmaz.

    - Nanoflux Bearing Önemli Detaylar (NFB)
    Nanoflux motor sayesinde sessiz bir hava akımı sağlanırken, fan yaprakları tamamen çıkarılabildiğinden gerekirse suyun altında bile temizlenebilir ve aynı zamanda 100.000 saat üzerinde ömüre sahiptir.

    - Nanoflux Bearing (NFB) teknolojisinin geleneksel fan bilyeleri ile farkı
    Bilyeli fanlar Nanoflux motoruna oranla bazı dezavantajlara shiptir. Geleneksel bilyeli fanlarda, fan bilyesi yağ sayesinde dönüş yapmakta ve fanın içindeki yağ azaldıkça gürültü seviyesi artmaktadır. Ayrıca kısa ömüre sahip olmaktadırlar.

    Çift bilyeli fanların ömürleri uzun olsa da; çift bilye yapıları yüzünden daha fazla hava akımı vermekle beraber oldukça gürültülü ve hassas bir yapıya sahiptirler.

    GELID Nanoflux fanlar ise elektro manyetik olarak çalıştığından şaft ile motor arasında sürtünme oluşmaz ve bu sayede hem oldukça uzun ömürlü hem de oldukça verimli çalışır.

    Fan Hız Kontrol Ünitesi
    Ürünle beraber gelen fan kontrol ünitesi sayesinde fan 5V ile 12V arasında kontrol edilebilmektedir. Bu sayede fan yüksek perfomans ile optimize hız arasında ayarlanabilir.

    Silikon Fan Sabitleştiriciler
    Geleneksel demir kasa fanları kullanıldığında kasa ile fan arasında titreşime bağlı mekanik bir gürültü oluşmaktadır. Gelid Wing kutusunda ürünle beraber gelen silikon fan vidaları sayesinde titreşimin sebep olduğu gürültüye son vereceksiniz.

    Teknik Özellikler

    Hava Akımı (CFM) : 75.6
    Motor : Nanoflux Bearing (NFB)
    Kablo Uzunluğu (mm) : 500
    Konnektör : 4 Pin Moleks
    Akım (A) : 0.45
    Boyutlar (mm) : 120 x 120 x 25
    Fan Hızı (RPM) : 600-1800
    Gürültü Seviyesi (dBA) : 10 Minimum - 26.8 Maksimum
    Sertifikalar : UL, CUL, CE, RoHS Compliant
    Statik Basınç (mmAq) : 2.66
    Voltaj (V) : 12
    Garanti : 5 yıl
    Ağırlık (gr) : 120




  • arkadaşım en iyi ürünleri ve hesaplı fiyattahttp://www.firebal.net/asp/index.asp adresinde bulabilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.