Şimdi Ara

EN Sessiz Fan Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımdaki kasanın fanlarını gürültülü olduğu gerekçesiyle değiştirmek istiyorum. Alacağım fanlar 120mm ve kırmızı ledli olacak. Önceliğim sessizlik, biri HDD lere üfleyecek ki sistemin yüklü olduğu ssd, diğeri WD cavalier black 10 dk da kapanıyor yinede HDD i o fanın soğutacağını unutmayalım. 2. si kasa içine hava üfleyecek normalde yok ekstra görsellik için (madem sessizlik istiyosun 2. fanı takma demeyin şimdiden söyleyim ). xilence, zalman, enermax, termaltake, xigmatek, akasa markalarının ilgili modelleri var (xilence markasına sempatim var). Bunların içinden yada farklı bir fan tavsiye edebilirseniz sevinirim. Bu arada kasam Lian Li Armorsuit üzerindeki fanlar kaç dB de çalışıyor bilmiyorum bilen biri paylaşırsa sevinirim. Öncelik SESSİZLİK Ayrıca Yine kırmızı ledli 140mm fan tavsiyesi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mettcem -- 10 Ekim 2010; 2:13:50 >







  • Çok sessiz bir fan istiyorsan Zalman öneririm, gerçekten kaliteli soğutma ürünleri var ancak fiyatı biraz yüksek.

    Xilence daha uygun fiyatlı bir marka. Hdd vb alternatif parçaları soğutmak için idealler çünkü pek çok boyutta fanları var.
  • akasa apache 'nin özel yaprak tasarımı sayesinde gürültüyü minimuma çektiğini duymuştum. en sessiz fan o diyolardı, kendim test etmedim henüz.
  • noctua marka kasa ve cpu fanlari sessizdir ama fazla devirli degildir ve pahalidir.biraz daha devirli olsun iyi sogutsun ama cok da sesli olmasin hesapli olsun dersen xilence derim.kasa fanlari tutuluyor hesapli diye ama cpu fanini kullanan gormedim o konuda iyileri pek hesapli degil.xigmatek markasi sessiz ve hesapli olarak bir iki urune sahip.zalman filan pahali olur gerek yok uzerindeki fan yapiyor sesi alirsin bir kontrolcu devrini dusurursun 60-70 liralik fanlarin.gelid var cpu fan olarak yine sessiz ve 70 lira civari.kasanda cok fan varsa dunyanin en sessiz cpu fanini bile alsan yine de ses olacaktir.kapagi acik birak kasa fanlarini azalt ondekilere hddlere filan gerek yok ben oyle yaptim tower kasa kullaniyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    noctua marka kasa ve cpu fanlari sessizdir ama fazla devirli degildir ve pahalidir.biraz daha devirli olsun iyi sogutsun ama cok da sesli olmasin hesapli olsun dersen xilence derim.kasa fanlari tutuluyor hesapli diye ama cpu fanini kullanan gormedim o konuda iyileri pek hesapli degil.xigmatek markasi sessiz ve hesapli olarak bir iki urune sahip.zalman filan pahali olur gerek yok uzerindeki fan yapiyor sesi alirsin bir kontrolcu devrini dusurursun 60-70 liralik fanlarin.gelid var cpu fan olarak yine sessiz ve 70 lira civari.kasanda cok fan varsa dunyanin en sessiz cpu fanini bile alsan yine de ses olacaktir.kapagi acik birak kasa fanlarini azalt ondekilere hddlere filan gerek yok ben oyle yaptim tower kasa kullaniyorum.

    verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ancak cpu soğutucusu için kullanmayacağım cpu soğutucusu olarak corsair h70 var bende ve kendi fanlarıyla baya sessiz pompa seside yok ben kasanın kendi fanlarını daha sessiz fanlarla değiştirmek istiyorum. 2 tane 120mm kırmızı ledli 2 tane 140mm kırmızı ledli. 140mm de ledli olarak fazla alternatifim yok ama xigmatek te var 16 dB 63,5 cmf diyor ne kadar gerçek bir idda bilgin varmı çünkü bendekiler 25 dB 55 cmf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mettcem -- 13 Ekim 2010; 15:36:53 >




  • arkadaşlar fanların kırmızı ledli olmasını istiyorum fiyat farketmez debisi 40cmf nin üzerinde olsun yeter ama SESSİZ olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mettcem -- 13 Ekim 2010; 15:30:47 >
  • kasa fani istiyorsun o zaman isin o kadar zor degil.sanirim bahsettigin fan bu.elindeki fanlardan sessizdir 1000 devirde ses yapmaz 140mm.

    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-clf-f1452-clf-serisi-140mm-kirmizi-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=45711

    http://www.xigmatek.com/product.php?productid=58&type=specification

    dusuk devir yuksek cfm diye bir sey yok ne kadar devir o kadar hava ve ses.140mm oldugu icin cok cfm veriyor o fanda sorun yasamazsin ama 120mm dusuk devirde fazla cfm vermez o yuzden daha devirli satilir genelde.120mm xilence veya xigmatek alsan 1500 devir olur ideali 1200-1000 filan sessizlik isteyenler icin.su fan 1200 devir.sen elindeki fanlarin dbsine bakma devrine bak 1200'den yuksekse bu daha sessizdir.1200 devir altinda baya sessiz olur ama o devirde donen fan bir ise yarar mi ve bunun icin fan kontrolcu alman lazim.

    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2640




  • Teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mettcem -- 13 Ekim 2010; 23:11:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.