Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği Okuyanlar veya Tanıdığı Olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz araştırma yapayım dedim çok farklı görüşler var. Biri öyle diyor biri böyle . Piyasadaki durumu hakkında okuduklarım iç açıcı değil. Şimdi düşünün adam kaç sene okuyor ygs lys giriyor bu bölümü okuyor. Üstüne üniversitede koşturuyor. Mezun olduktan sonra neler yapabilir ? Alacağı maaş rahat bir hayat sürmesi için rahat olacak mı ? Geleceği ne mesleğin?
    (Kendini geliştirmeye çalışan 2 yabancı dil bile biri için ) Yorumlarınızı bekliyorum



  • üstlere taşıyalım konuyu görmediniz herhalde
  • Tabi ki herhangi bir mühendis de oralarda görev alabilir. Zaten ceo olmaktan bahsetmiyorum. Sorum o değildi. Ayrıca sorunlara akıllı çözüm bulmak en büyük görevi endüstrinin ancak siz uyanık olan herkes bunu yapabilir demişsiniz endüstrinin ders programlarında yüzlerce bilimsel metod var bunu bilmeden nasıl optimizasyonu sağlayabir ki? Ben şunu merak ediyorum ayrıca mezun oldun çalışmaya başladın alacağın rakam rahat bir yaşam için yeterli olur mu ? Tabi burda kişiye bağlı ama genel olarak ? Sizin tanıdığınız vesaire var mı?
  • Endüstri Mühendisliği, Yönetici mühendis olarak da isimlendirilebilir. Yani teknik konuarda "biraz" bilgilendilirmiş sanayi-şirket yapısına uygun bir pozisyon için yetiştirilmiş mühendis ünvanlı kişi olarakta tanımlayabiliriz. Aldıkları dersler finans ağırlıklı. (1.sınıf dersleri zaten 1 2 bölüm dersi hariç her mühendislikte aynıdır. mat fiz kim cebir v.b)

    Hemen hemen her mühendis bana göre endüstri mühendisinin yerinde çalışabilir. (yasal bir prosedür varmı bilmiyorum ama yaptıkları işi pekçok mak-inş-ee mühendisi yapabilir.) Ama endüstri mühendisi bir makine-ee-inşaat-metalurji mühendisinin yerine çalışabilemez.

    Çok büyük kurumsallaşmış firmalar haricinde illede endüstri mühendisi arayan bir firma ben görmedim duymadım. Ne olur ? Koç sabancı gibi holdingler belli pozisyonlar, üretim hattı verimlilikleri, verim geliştirme gibi konularda çalıştırmak için yetenekli ve iletişim kabiliyeti yüksek endüstri mühendisleri arar ve işe alır. Bunlar haricinde orta-küçük ölçekli firmaların ilgilendiği ve ihtiyaç duyduğu bir mühendislik alanı değil.




  • MoneyTalks kullanıcısına yanıt
    Hocam bi iş arama sitesine girip arayın bakalım sadece end müh arayan firma var mı yok mu ? Bi adam yönetim işine niye gidip ee metalurji mezunu koysun ki ? He mezun olduktan sonra yönetimle ilgili bişey okumuştur o zaman tamam. End mühendisleri dışında ben bankada veya hastanelerde çalışan başka bi mühendislik duymadım siz de duymamışsınızdır duyamazsınız da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ECQ

    Hocam bi iş arama sitesine girip arayın bakalım sadece end müh arayan firma var mı yok mu ? Bi adam yönetim işine niye gidip ee metalurji mezunu koysun ki ? He mezun olduktan sonra yönetimle ilgili bişey okumuştur o zaman tamam. End mühendisleri dışında ben bankada veya hastanelerde çalışan başka bi mühendislik duymadım siz de duymamışsınızdır duyamazsınız da.

    Ben teknik ve sanayi sektöründen bahsediyorum. Banka hastane ilgi alanım değil. Yönetim dediğiniz şey eğer merkezi müdürlük genel müdürlük değilse gözünüzde fazla büyütmeyin. Zaten kurumsallaşmış pekçok firmayı incelerseniz kimya müh biri inşaat firmasında üretim müdürü olabiliyor. Nasıl demeyin olabiliyor. Yönetimle ilgili birşey okumuş diyorsunuz artık açıktan işletme okumayanı dövüyorlar resmen

    Alıntı yaptığınız yorumumda yanlış birşeyde göremedim açıkcası. Endüstri mühendisleri daha çok raporlama, verim geliştirme ve iş modeli gelişimi için ihtiyaç duyuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 22 Şubat 2014; 8:56:10 >




  • End.Mühendisliğinin çoğalması işletmeci ve iktisatçılar açısından pek işe yaramayacak sanırsam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.