Şimdi Ara

Endüstri Mühendisliği sonrası Makine Yüksek Lisansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Endüstri Mühendisliği mezunuyum ve makine alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Bunun bana getirileri ne olur?

    Yüksek lisans bitişinde yan dal programlarında olduğu gibi(ortak derslerden dolayı) makine mühendisliği ünvanı almak gibi bir durum olabilir mi?

    CAD / CAM alanında ilerlemek istiyorum. Tasarım alanında çalışabilmek için yüksek lisansın bana nasıl bir faydası olabilir?

    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi?



  • Geç gelmiş bir cevap olacak belki ama başkalarının işine yarayabilir. Ben makina mühendisiyim nişanlım endüstri mühendisi. Maalesef ikisinde mühendislik olmasına rağmen çok az benzer dersler var. Size faydası olur mu birşey diyemem ama büyük bir avantaj olacağı kesin. Makina mühendisinin işini yapmasanız bile neyi nasıl yapacağını bilmek bile çok şey kazandırır. Aynı şekilde makinaci olup endüstrici gözü ile bakmak.

    Yüksek Lisans yapmak kesin fayda sağlar diyemem az önce de dediğim gibi. Ama öyle bir firma denk gelirki tam aradığı adam olursunuz. Nasip biraz da yani. Can alıcı noktaya gelirsek eğer makina zor bölümdür. Yüksek lisansı da epey zordur. Endüstri ile çok az ilişkisi olduğu için direk yüksek lisans yapmak farklı bir dalda sizi çok çok zorlar ki hele bu bölüm makina ise.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.