Şimdi Ara

Endüstri mühendisliğini bırakıp veterinerlik okumak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
5.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam. Uzatmadan lafa giricem. Çok bunalmış ve sıkılmış durumdayım lütfen bir iki cümle de olsa birşeyler yazın bana bir yol gösterin. Bi vakıf üniversitesinde endüstri mühendisliği okuyorum. 3.sınıfa geçtim bu sene ama bölümümü hiç sevmiyorum. Şuan da yaz okulundayım zaten. 4ders aldım bunları versem bile alttan 7-8 tane dersim kalıyor. Biraz baba zoruyla oldu. Hayalim makineydi. Şehirdışı tutuyor diye göndermedi burda bi yer yaz masrafın aynı olacak dedi ama şu anda da farkeden bişey olmadı evim okula çok uzak mecburen eve çıktım. Okula gelirsek acayip bunalmış durumdayım ne yaparsam yapayım dersleri veremiyorum. Çalışıyorum ediyorum ama yok. Girmiyor kafama bir türlü. Açık öğretimden 2.yıllık veterinerlik okuyup daha sonra tamamlamak istiyorum. Ama süreç nasıl işliyor dgs nasıl bir sınav, örgün eğitime geçtikten sonra kacıncı sınıftan başlıyoruz bu gibi şeyleri merak ediyorum. Ve sizce bu mantıklı bir hareket mi olur? Mühendisliği bırakıp veterinerliğe geçmek. Birde babayı ikna durumu var tabi bunun orası ayrı bi konu. Eğer yazan arkadaşlar olursa konu altında tartışalım beraber. Teşekkürler şimdiden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ne yapacan hocam veteriner olupta, akşama kadar hayvan dışkısı mı koklayacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvanları seviyorum. Onlarla ilgilenmek onlar için bişeyler yapmak hoşuma gidiyor. Konunun dışkı koklamayla alakası yok. Lütfen konuyla alakalı yorum yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BisikletJantı

    Hayvanları seviyorum. Onlarla ilgilenmek onlar için bişeyler yapmak hoşuma gidiyor. Konunun dışkı koklamayla alakası yok. Lütfen konuyla alakalı yorum yapın.
    Hocam mademki kararlısın hiç dgs falan uğraşma veterinerlik puanları düşük zaten direk üniversite sınavıyla kazan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet ama bu sene geç kaldım seneye hazırlanıp 1 sene daha kaybetmek istemiyorum. Zaten hazırlık dahil 3 sene kaybettim burada. Biraz tezcanlıyım biran önce birşeyler yapmak istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne istersen onu yap adamim kaybetsen bile suclayacagin tek insan sen olacaksin ki bu tecrube saglar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evcil hayvan veterinerliğimi yapacaksın. şehirde yaşayıp kedi köpek için mi sağlık hizmeti vereceksin yoksa kırsalda yaşayıp büyük ve küçük baş hayvanların sağlığı için mi çalışacaksın. Buna karar verdinmi. İkiside veteriner ama birbirinden çok farklı hayatları var.
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Şehir hayatı için uzmanlaşmak istiyorum hocam. Daha çok kedi köpek kuş papağan vs gibi evcil hayvanlar için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki mesleğinde içine girip kendi kararını vermelisin ama çok geç karar vermişsin seçimler açıklandı. iki iş içinde gidip 2 3 aylık denemeler yapacaksın para beklemeden ve ordaki yaşam tarzını öğreneceksin hangisi sana uygun gelirse hangisiyle ömür geçirebilirim dersen oraya yöneleceksin
  • Sonick S kullanıcısına yanıt
    Hocam endüstri mühendisliği benlik değilmiş bunu çok acı bi tecrübeyle öğrendim. Hayatımın en pişman olduğum dönemlerini yaşıyorum. Biran önce kurtulmak istiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SecurityPayne kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru söylüyosunuz biraz geç kaldım. Bu da beni çok düşündürüyo. 3 senemi çöpe atmak istemiyorum. Ama böyle de olmuyor. Çok arada kaldım buhran içerisindeyim. Biran önce bu durumdan kurtulmak istiyorum ama ne yapabiliceğim konusunda bir fikrim yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok kasmamaya çalış 3. senenin boşa gitmesi hayatının boşa gitmesinden iyidir bu sene bu dediklerimi yapmaya çalış ama kesin yap çünkü dışardan görmekle içine girmek çok ayrı şeyler. git bir veterinere durum böyle böyle de ücretsiz şekilde yanınızda çalışmak istiyorum de. endüstri mühendisliği içinde staj dönemi belirleyici olabilir.
  • Hiç geç kalmadın çalışmaya başka sınav için. 27 yaşındayım ben bile düşünüyorum sınava baştan girmeyi. İleride daha çok pişman olursun asıl o zaman geç kalmış olursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evcil hayvan veterinerligi istiyorsan, Ankara İstanbul gibi her hayvanı görüp kendini geliştirebileceğin bir yerde okuman lazım. Diğer yerlerde çoğunlukla ya büyükbaş görürsün ya da teoride okursun.
    Acikogretimde 2 yıllık laborant veteriner sağlık bitirip veterinerlige gecsen bile bocalarsin. Çünkü pratik ile ezber aynı değil. Sen en iyisi otur ÖSS çalış.
    Ve şunu unutma hiçbir şey için geç değildir. Hayallerinin peşinden git.
    Evliyim 4.universitemi okuyorum :)
    Babanı da al karşına anlat derdini. Boyle böyle diye. Hatta imkanın varsa senden yana olacak bir aile büyüğü, babanin ikna olmasını sağlayacak birini getir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BisikletJantı B kullanıcısına yanıt
    Buna nasil karar verdin ki, ne yaptin simdiye kadar?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SecurityPayne kullanıcısına yanıt
    Hocam durumun detayına inersek olaylar şöyle. Babam tekstil işiyle uğraşıyor 3 kardeşiz en büyük benim. İşi biran önce bana devretmek istiyor. Çok yoruldu ve senelerdir bunu yapmak istiyor. Bunun işimize çok yaricağını düşünerekten beni endüstri mühendisliğine yönlendirdi bi kuzenim vasitsasıyla. Ama ben farkına vardım ki bu iş hiç benlik değil. Mühendislik benlik değil. Sonra yazokulu vizelerine hazırlanırken artık yapamicağımı bıkkınlık geldiğini anladım ve açıköğretimin sitesine girdim. 2 yıllık bölümlere bakıyodum hiç yoktan okur biran önce mezun olur hayatıma bakarım babamın işini yaparım diye. Laborant ve veterinerlik bölümünü gördüm ve içimden dedim ulan acaba diye. Daha sonra düşünceler dönmeye başladı kafamda. Dgs ile uzatırım veteriner olurum klinik açarım vs vs. Hem daha önce de kafam da vardı ama bastırılmıştım ve unuttum veterinerliği. Böylece tekrar aklıma ve hayatımın gündemine yerleşmiş oldu. Ama ne yapıcağımı bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    1 sene hazırlık okudum bu sene de ikinci sınıfı bitirdim. Bir üst mesajda bahsettim nasıl buna karar verdiğime okuyabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SineMelawen kullanıcısına yanıt
    Hocam evliyken okumak nasıl bişey? Zor olmuyor mu hayatınız için. Kız arkadaşımla iki senedir beraberiz. Beraber yaşıyoruz aramızda 2 yaş fark var o mezun çalışıyor. Ama ben mezun olamadan evlenmemiz zor gibi. Eğer okulu bırakıp tekrar girersem de sınava vs bu süreç iyice uzayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BisikletJantı B kullanıcısına yanıt
    Şöyle soyleyim. Evliyken ben Ankara'da okudum, eşim baska sehirdeydi. Zor oldu tabi. Ama şu an ikimizde aynı şehirdeyiz ve ben tekrar okuyorum. Zorluğu sadece Zaman az oluyor ama kesinlikle mutlu ve memnunuz. Eğer ki birbirinizi seviyorsanız evlilik için beklenebilir. Kaldı ki evlilik bir imza sadece.
    Okulu bırakmayıp laborant veteriner sağlık okusan gene uzayacak o süreç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SineMelawen kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam sadece imzadan ibaret bunun ikimizde farkındayız sadece abisi ve babası bilmesi için biraz ciddiye bindirmek istemiştim ben hiç yoktan abisinin bilmesi için. Kafamdaki plan laborant veterinerliği bitirip söz nişan bişey yapıp daha sonra dgs ile devam etmekti. Ama ne kadar mantıklı bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.