Şimdi Ara

enerji sektörü mü makine sanayii mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle kısaca kendimi tanıtayım; ön lisans mekatronik mezunuyum, askerden yeni geldim ve herhangi bir iş tecrübem yok.

    asıl konuya gelicek olursak bu gün tekstil makinaları yapan bir fabrika da cnc lazer kesim operatörü olarak kabul edildim. şartları; hafta içi 08:00 - 18:00 saatleri arasında çalışıyor fabrika cumartesi 08:00 - 16:00, pazar tatil, vereceği ücret 1000 - 1100tl arasında olucak. herhangi bir prim ve ya ikramiye yok. şu konumda bunlara pek takılmıyorum aslında benim için tecrübe kazanmam ve işi öğrenmem önemli şu anda.

    bu fabrika hakkında kişisel yorumum; çok büyük bir fabrika ve tekstil de kullanılan bütün makinaları yapabiliyorlar, sanforlar, ram lar, kontinüler vs vs. cnc lazer kesimi fabrika için önemli bir bölüm, bu bölüm durduğunda fabrika da duruyor. işi en ince detayına kadar öğrenebileceğim olanakları sunacaklarını belirttiler. bu da benim için ileriye dönük daha iyi yerler için iyi bir referans ve basamak olanağı sunuyor.

    öteki yandan bu gün bir enerji firmasında çok önemli bir tanıdık bulup pazartesi günü için görüşme ayarladık. büyük ihtimal olucak işim elektrik teknisyeni olarak. şartlarını henüz bilmiyorum pazartesi günü öğrenicem.

    ama bu enerji firması araya girince çok kafam karıştı, kendime göre çizdiğim bir hedefim vardı o da; tamem cnc üzerine kuruluydu. enerji sektörüde bir anda piyangodan çıkar gibi birden bire çıktı karşıma oraya girmem sonucunda referans ve tecrübe konusunda inanılmaz faydası olucak bana.

    sonuca gelirsek; yaşım henüz 23 ve attığım her adım geleceğime doğrudan etki edecek. herkes gibi geleceğimi sağlam temeller üzerine kurmak istiyorum. cnc lazer kesim operatörlüğü işine kabul edildiğime çok sevinmiştim bu gün ama bu elektrik teknikerliği fırsatı da karşıma çıkınca kafam oldukça karıştı. şu anda oldukça kararsız bir durumdayım. sonuçta iki sektörde gelişime açık ve iyi para kazanabileceğim sektörler. o yerlerden ayrıldığımda rahatlıkla başka bir yerlerde iş bulabilirim.

    siz benim yerimde olsaydınız hangini seçerdiniz?







  • enerji
  • 2-3 sene para kazanmayı unut.

    3 senelik tecrübeden sonra maaşın artmıyorsa istifa dilekçeni vereceksin.

    3 senelik tecrübe ile birçok şirkette minimum 1600 liraya başlarsınız diye düşünüyorum.

    Ama her şeyden önce o işi öğrenmeniz,tecrübe edinmeniz gerekiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.