Şimdi Ara

Enflasyonun ve zamların suçlusu olarak Allah'ı gösteren 'hacı'! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adamın montunun fermuarı yok fermuarı orda kamerayı bulmus konusmaya calısıyor yenı mont alamıyor kendıne ekonomı savunuyor saka gıbı yemın edıyorum saka gıbı ülke.

  • Allahtan davacıyım hekim bey




    Allahın Allah bin belasını versin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snurks1499 -- 27 Mayıs 2022; 22:6:20 >
  • bu manyaklar Allah'ı ana muhalefet lideri sanıyor heralde... tövbe tövbe....
    ey güzel Allah'ım sen bilirsin gayri dayanacak gücümüz kalmadı dini kullanıp her tür kötülüğü pisliği yapanlardan kurtar artık bizi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğal kanuncu liberaller gibi ekonomi yasalarını Tanrı'nın belirlediğine inanıyorsa makul bir inanç. Sonuçta enflasyonu yaratan, eriyen bir hazineyi sömürücü bir anlayışla zamlarla desteklemeyi dikte eden ilgili ekonomi kanunları ve siyasi iktidarlarla çıkar gruplarının kendi menfaatleri doğrultusunda bu ekonomi kanunlarını kullanmaları. İktidarlar zengini daha zengin yapacak şekilde orta ve alt gelir gruplarının zenginliğini vakumlayan enflasyonist bir düzeni tercih edebilirler. Böylece refahını yitiren toplum sefaletten inlerken toplam servet sömürücü nitelikteki dar bir parazitik toplumsal katmanda birikir. Bu yüksek reel ücrete ve haliyle geniş ulaşılabilir taleplere sahip güçlü bir orta sınıfa ve çeşitli maddi grupların sermaye-yoğun nitelik kazanan yaratıcı girişim gücüne dayalı sürdürülebilir büyümenin de sonu olur. Durgunluk ve sefaletle yüzleşecek balon büyüme kaçınılmaz olur. Enflasyonun ve zamların suçlusu olarak Allah'ı gösteren "hacı"! 

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    Hocam video'dan bağımsız konuşuyorum, şöyle bir hadis Rumuz-ul Ehadis'te vardı denk gelmiştim;


    -Allah bir topluluğa gazap ederse onların fiyatlarında pahalılık, çarşıda kesatlık, aralarında fesat çoğalır ve iş başındakilerinin zulmü artar.


    Bir ayette ise: Davranışları sebebiyle zalimlerin bir kısmını diğer kısmına yönetici yaparız.


    Hadislere veya ayetlere baktığım zaman ve yaşananlara baktığım zaman gerçektende bizim toplum ne derece bozulduysa o derece başına gelmeyen kalmadı. Başımıza bir tek bomba yağmadığı kaldı, geri pek çok sıkıntıyı yaşıyoruz. Ha yarın bir gün yunan köpekleri amerika ve avrupa desteği ile aldıkları silahlarla batı bloğumuzu bombalar, onu da yaşarız, zaten deli gibi hazırlandıkları şey bu. Yine de Allah esirgesin, batılı yamyamlar diğer ortadoğu ülkelerinde yaptıklarını bize yaparlarsa, Allah onların bunu yapmasına müsade ederse, bu gün şikayet ettiğimiz her şeyi unuturuz, o derece büyük bir derdimiz olur yani. Peki niye? Allah neden izin verir?


    Geçmişten günümüze baktığımız zaman, herkes şu lafı söyler: bizim toplumun mayası bozuldu, der. Nereye gitsek tartı da hile görüyoruz. Müslümanım diyor ama paraya tapıyor, müşterisini kandırıyor. İnsanlar arabasını tamir ettirmeye korkuyor, ulan acaba bu beni kazıklar mı bu tamirci diyor. Müslüman bir toplumda ise her tüccara, her patrona, her işçiye gözü kapalı güvenilebilmesi lazım. Ama ahlakımıza baktığımız zaman kâfir toplumlardan daha ahlaksız bir yapı hakim maalesef. Kul hakkı, küfür, sabırsızlık, birbirine nefret. Sarkıntılık, dedikodu, ki dedikodu, faiz, ki faiz zina'dan 70 kat günah. Alınan her faiz, bir başka ailenin cebinden bankaların gasp ettiği para çünkü. Kul hakkının her türlüsü bizde var zaten maalesef.


    Bunlar siyasetten bağımsız olarak yıllar yılı gelişen şeylerdi. Bunlar işin ahlak kısmı, islamın emri olan ahlak yaşanmadığında, Allah o topluma gazap eder. Fiyatlar artar, kötü yöneticiler başa gelir, kıtlık artar. Bizde hepsi var. Bir de emirler kısmı var, islamın emirleri de zaten uygulanmıyor. İslamın adı var, ama şöyle bir başını kaldır bak, hemen hemen herkesin hem hareketleri, hem yaşam biçimi, giyimi kuşamı, sosyal medya paylaşımları bile hristiyanlar gibi. Onların adetlerini yapan bir dünya müslüman var, sadece biz eğleniyoruz diye kulp buluyorlar hepsi o. Ama Allah'ı kandırmak mümkün değildir. Bu fasıklık oluyor örneğin.


    Şimdi müslümanların böyle olması Allah'ın bela yağdırmasına sebebiyet verir. Kâfirlerin akıbeti ise zaten ebedi cehennem, onlara yaptıkları yanlışı hatırlatmak için bir bela indirilmiyor, zaten ebedi cehennemlik. Aslında umumi belalara düçhar oluyorlar. Dünya'nın her halinden onlar da etkileniyor, hasta oluyorlar, aralarında bazen savaş çıkıyor. 2 büyük dünya savaşı kafirler arasında yapıldı, üçüncüsünü de zaten kafirler başlatacak. Bkz. Rusya - Ukrayna. Bunlara bu yüzden cehennem köpekleri denilir, yer yüzünde yaptıkları tek şey her yeri cehenneme çevirmektir, bozgunculuk, pislik, gidecekleri yerde zira cehennemin dibi. Müslümanlar din ve ahlakta daha sabitken Avrupaya kadar hükmetmişti oysa.


    Ama müslümanların sonradan sonraya iyice bozulup, bu yamyamlara benzer bir yaşam tarzı sürmesi Allah'ı bize karşı gazaplandırıyor işte. Normalde bizim onlar gibi olmamamız lazım, ama çok benziyoruz, kendimizi çok kaybettik. Nankörlükte büyük bir günahtır, bu gün batıya toz kondurmayıp kendi dedesine sırf müslüman olduğu için söven bir sürü genç var. Bak bu nankörlerinde Allah belasını o toz kondurmadıkları kâfirlerin ellerinden veriyor. Yaşadığımız her sıkıntının arkasından çıkıyorlar, sınırlarımızdaki mayınları bile temizleten kâfir batılı devletlerin şirketleri. Sonra ne olduğu belirsiz milyonlarca adam ülkene gelip düzenini bozuyor, ve sen batı'da batı diye ağlıyorsun, kendi atana ötene sövüyorsun. Allah adamı o taptığın cehennem köpeklerinin eliyle rezil eder işte, ama dönmüyorlar, görmüyorlar, uyanmıyorlar bir türlü. Nankörlüğün cezası daha bu dünyadayken veriliyor.


    Bir de mantık bakımından düşünebilirsin; herhangi bir iyilik, bir bela ya da müsibet, ve tüm güzellikler, her şey ama her şey zaten Allah tarafından yaratıldı. Başına gelenden haberdar olmaması mümkünmü? Rüzgar'da sallanan her bir ağaç yaprağından, kainattaki bütün kum taneciklerinin hareketlerinden haberdar, ve hepsinin hükmedicisi Allah, senin başına gelen bela'dan habersiz mi yani? Peki isterse başındaki belayı kaldırabilir mi? Kaldırabilir, peki neden her şey daha kötüye gidiyor? Demek ki Allah'ın gazabını hak edecek bir şeyler yapılıyor.


    Bir başka hadis; ahir zamanda her geçen gün bir diğerini aratacak.


    Bir bela geldiği zaman Allah'ı hatırlamak, kimilerine göre Allah'ı haşa suçlamak şeklinde algılanıyor. Yav, kitapta Allah kendi kelamında diyor ki; Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder.  


    İçinizden bir babayiğit var mı bizim toplumumuz Allah'ı gazaplandıracak işler yapmadı diyebilecek? Ateistlere sormuyorum ha, müslümanlara sorum. Bu memlekette aldatmalar, karısı dibinde otururken sosyal medyada kız kovalayan kocalar, akrabasına tecavüz edenler, iş yerlerinde mobbing yapanlar, kuyu kazanlar, kul hakkı yiyenler, torpilcilik, daha neler neler. O kadar çok genele yayıldı ki bunlar. Diyorum ya işte, iyi gene başımıza cehennem köpeklerinin bombaları yağmıyor. Ama böyle devam ettiğimiz müddetçe, yağmayacağının garantisini kim verebilir?


    Allah'a savaş açıpta kazanmak mümkün değildir. Dinden yüz çeviren bir müslüman topluluğa belalar gelebilir, bu Allah'ın kendi vaadidir zira. Bunun iki sebebi var; 1- yaptıklarımızından dönmemiz için, uyanalım diye yani. 2- yaptıklarımızın cezasının burada verilmesi, cehennemden ve kabir azabından kefarettir.


    Bakın dolar 16, benzin 20 küsür, asgari ücretin hali ortada, nasıl da kıvrandırır adamı Allah? Bu kadar aciz, bu kadar muhtaç insanoğlu, hala mı dönmeyeceksin? Tamam biliyorum, buna vesile olan hükümetler, yetkililer vs. var. Olay şu ki, o insanları o makama getiren ve uzun süreler orada tutan kim? Başta da söylediğim gibi, Davranışları sebebiyle zalimlerin bir kısmını diğer kısmına yönetici yaparız...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 27 Mayıs 2022; 22:32:29 >




  • EthanCarter III kullanıcısına yanıt

    Daha çok izlensin diye,ne kadar izlenme o kadar para kazanma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke için en büyük tehlike bunun gibi zihniyette olanlar.

  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt

    milyonlarca var günlük yaşamda akşama kadar karşılaşabileceğin kadar çok

  • David Attenborough kullanıcısına yanıt

    Enflasyonun ve zamların suçlusu olarak Allah'ı gösteren "hacı"! 

  • gerçek islam bu.

    çamur atmayın.

  • Bunlar sapık ve sapkın
    Şeyh uçmaz , mürid uçurur diye bu cenah tanımlayan atalarımız vardır bizim.

    Bunların ataları da helvadan put yapıp tapıyorlardı

    Enflasyonun ve zamların suçlusu olarak Allah'ı gösteren "hacı"!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 27 Mayıs 2022; 23:39:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dede dinlerin çıkış amacını mükemmel şekilde özetlemiş. Din insanı böyle ahmaklaştırır işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.