Şimdi Ara

Enigma mı Android mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
3.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerlisabo34

    senede en az bir sıfırdan kurman gerekir"Saygıdeğer arkadaşım amaç bu forumda bilgi vermek yerine birini analiz etmekse en büyük yanlış bu forumda yok eğer bilgi paylaşmaksa o zaman bildiklerimizi aktaralım.

    Tenkit etmek yerine bende önce burada bildiklerinizi benden önce aktarsaydınız.

    1 haftada siz dreamboxa yeni yazılım öğreniliyorsa ağırlıklı olarak yıllardır dreambox desteği sunan onlarca forum sizi doğruluyor öylemi. Bilgisayar bile zor kullanan dreamboz sahibi insanlar 1 haftada ftp,dreambox, edit dcce2 dreamboxa ccam yüklemeyi buket oluşturmayı image yüklemeyi öğrenecek öylemi hemde silikon vadisene uğramadan.arkadaşımız enigmamı androidmi diye soruyor.

    bende bağlantı hızı iyiyse iptv diyorum 20 tane çanak takacağına ucuza alacağı bir ip yada android box la bu işi çözersin diye tavsiyede bulunuyorum sizde ben olsam hd uydu kullanırım deyin yanlış diye hakim gibi kara vermeniz garip bir üslup.

    enigmada netflix yok öylemi buyrun size İPK

    https://www.turk-dreamworld.com/attachment.php?attachmentid=36932&d=1576844419

    KODİ siz gülel güle kullanın.

    Ayrıca en az senede 1 defa kurman gerekir diyorum yani bir tahmin vurgusu yapıyorum

    bu sizin anlayamdığınız gibi kesinlikle sende 1 fadesi değil.

    başkasının bildilerini böyle satır satır değerlendirmenizi hoş karşılamadım burada arkadaşa bildiklerimle yardımcı olmaya çalıştım sizde öyle yapın birini yanlış bilgi ile suçlamak onu bu hoş olmayan duruma düşürmekten daha dostane ve dayanışmacı olur.

    Uydu alıcıları tavsiye başlıklarında yazdıklarım okunmamış.


    Foruma birkaç mesaj yazanların, onlarca mesaj yazmış bir üyeyi "bilgi vermemekle" itham etmesi de ayrı bir olay.  


    Hiçbir şey bilmezken, 1 haftada Enigma2 kullanmayı öğrendim. Bunu da büyük marifet saymıyorum. Olması gereken, basit bir süreç olarak görüyorum. Siz yabancı dil bilmiyorsanız, bilgisayar bilmiyorsanız, bilgisayardan anlamıyorsanız, bu benim sorunum değil. Yok eğer yabancı dil ve bilgisayarınız varsa, 1 hafta öğrenmek için ekstra bir emek vermeye yanaşmıyorsanız, üşengeçseniz, bu da benim sorunum değil.


    "Enigma2 için ayrı bir Netflix eklentisi yok" cümlesi anlaşılmamış, bir Enigma2 cihaza özgü Netflix bağlantı modülü eklendi diye bütün Enigma2'ler kapsanmış olmuyor. O linkteki eklenti her Enigma2 cihazda çalışmaz. Anlaşıldı mı şimdi? Android cihaza Google Play Store'dan bir apk seçip kurmaya benzemez o iş.


    20 tane çanak alınacağını kim diyor? "Multifeed aparat" ve "multifocus anten" gibi şeyler var. İki yöntemde de bir antenle 8-10 uydu izlenebiliyor. Ayrıca 20 uydu dolusu (!) binlerce kanalı kimse izlemez zaten. IPTV'de 5-10 bin kanal olsa ne olacak yani? Sanki hepsini izleyeceksiniz de... Sanki Türkiye internet altyapısı kusursuz da... Sanki internet yayınında uydudan çok daha yüksek kalite var da...


    Netflix ve Türkvod niye bu kadar ön planda ayrıca? Uydu alıcısında uydudan, işlemcilerden, tuner'den, demodülatör'den ziyade bu ikisi konuşuluyor.


    Türkvod yasadışıdır. Türkvod'un bağlantı kurduğu o son sürat izle bilmem ne sitelerin hepsi yasadışıdır ve sunucuları hangi ülkede olursa olsun, normalde kapatılmaları gerekir. Çünkü telif haklarıyla korunan içerikleri izinsiz yayınlarlar. Türkvod aynı zamanda ücretlidir.


    Netflix de ücretlidir. Ama Türkvod'un aksine yasaldır.


    Ücretli iki eklentiyi, cihaz alımı aşamasında en öne koymaktan vazgeçin.


    Kaldı ki film izlemek için hiç kimse Netflix'e veya Türkvod'a muhtaç değildir.


    Cihazlar da donanım bazında irdelenir, VOD'lar üzerinden değil.


    İyi günler.





  • Edit : MarcosDH adlı üyenin 10 Nisan 2021 13:46:20 Tarihli Hakaret,sataşma ve küçümseme içerikli mesajı DH Adminlerince silindiğinden tarafımdan editlenmiştir.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Konu ile ilgili Dip not : Bu ülke dar gelirlilerden açlık sınırı altında yaşam sürdürmeye çalışan insanlardan oluşmaktadır. Emekli maaşı 2400 tl altında olan milyonlar var. Bunlar isteselerde Netflix d-smart vs izleyemezler.

    Zor paralarla cihazlara para ayırırlar. Aldıkları cihazı 20 yıl kullanmak isterler.


    Evimde 3 Enigma birde 100 tl aldığım redline g140 var. Görüntü kalitesi kafayı dikmezseniz Enigmalardan ayıramazsınız. cccam sorunsuz. Bir çok androidden daha iyi.

    Buna benzer ucuz onlarca cihaz var.


    Sonuç Enigmalar Uydu alıcılardır. Alış Tuner hassasiyetinden, Kanal düzenlemeye Hiç bir cihaz marka model en ucuz enigma2 ile boy ölçüşemez.

    Android medyatik cihazdır. Uydu kısmı kısıtlıdır.

    Ben iyice medyatik olacam derseniz bütçeniz yeterse MS tabanlı cihaz alın kardeşim. Aynı PC gibi kullanacağınız 100 lerce marka model var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 29 Haziran 2021; 6:11:57 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.