Şimdi Ara

Entelektuellik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bi gonderi gordum.Ilber ortayliya hocası sen entelektuel degilsin demis.Ilber de kizmis.En çok ben çalışıyorum dersinize demis.Hocasi aha bak entelektuel olsan kızmaz;neden entelektuel olamam hocam derdin,sorgulardın,demis.Sonra da ilber ortaylı hocam haklıydı entelektüelik sadece bilgili olmak değil bi yasam biçimidir davranış kulturudur de demis.3 kuşak ailesi okumuş olmayan kişiler entelektuel olamaz demis.Turkiyede de 3 kuşak ailesi okuyan pek kimseler yok.Ne düşünüyorsunuz bu konuda?


    Ben de oyle bi durumda direkt neden hocam diye sorardım mesela ben entelektuel miyim simdi?Aa ama 7 sülalem okumuyor yav.


    Altta da bi yorumda biri şöyle yazmıştı:Insanlar ırklarına ailelerine göre gördüğü eğitime göre ayrılır.Zenciler de entelektuel olamaz.Cok iyi üniversitelere gitseler bile sadece iyi eğitim almış olurlar.


    Ben baktim instagramina bu kişinin dandik bi universitede sosyoloji okuyor.Yetiştirme tarzı, aile bireylerinin bilgisi kültürü cevre bence de önemli ama zor sartlar altinda bu pozitif etmenlere koşullara sahip olmayan kişilerin de çok yükseldiğini biliyoruz.Bence bunlar cok daha değerli.Digerlerinin kendi bileğinin hakkıyla degil sansla sahip oldugu şeylerden dolayı övünüp yuceltilmesine zenci kardeşimizin sirf ırkı yüzünden yerilmesine sinir.oldum.Bu elitist asagilayici ve ayırıcı bakış fasistlikten başka bir şey değil.Turkiye'de de malum kesimin halka bu bakışı yüzünden olanlari biliyoruz.


    Ha bir de ergen kızın biri tabii lise eğitimini almışsan gibisinden bir şeyler yazmıştı bana.Gittigim lisenin önünden gecemez.Allah'in kibirlisine bakın.Hayret etmiştim.Evet farkli fikirlerdeyiz diye ad hominem yaparak entelektuel oldun ergen kız.


    İnsan hayatında ailesini ırkını ülkesini seçemiyor.Bu gibi insanın kendisinin seçemediği şeyler üzerinden övünmek ve insanlari bunlarla yargılamak rezillik bence.Bu avantajları sahip olmadan kendi kendini yetiştiren çalışan iyi yerlere gelmiş kişilere haksızlık olur bu.


    Ne düşünüyorsunuz bu konuda?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • "İlber hoca haklı. Konu kilit, üye ban."


    Bu davranış benim entel olmadığımın kanıtıdır.

  • Türkiye'de entelektüellik: metroda, o hengamenin içinde okuduğunu anlamadan kitap okumaya çalışmak.

  • bladeGny kullanıcısına yanıt

    Bazı metro hatlarında ve bazı saatlerde sorun olmuyor hocam.

  • Bazı uyduruk sıfatları yüceltmeyi bırakır ve hayata tamamen benmerkezcil bakmayı başarırsanız başkalarının sizi entel ya da varoş görmesi umrunuzda olmaz.


    Hayatta ilerle ama bunu başkalarının sana takacağı uyduruk sıfatlar için değil; daha çok para kazanmak, kendini ilerleme duygusuyla tatmin etmek, hedeflerini gerçekleştirmek için yap.

  • enteller gizlenmiş yamyamlardır.

  • bladeGny kullanıcısına yanıt

    Sizin gibiler yüzünden kitap okuyamiyoruz toplu taşımada.Hava atmak için okuduğumuzu sanmasınlar diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hz.Yasuo

    Sizin gibiler yüzünden kitap okuyamiyoruz toplu taşımada.Hava atmak için okuduğumuzu sanmasınlar diye

    ben şahsen okumam, kitabı boş yere çöp etmeye gerek yok, evime geçip yatağımda rahat rahat okuyorum

  • Şu 3 kuşak olayına katılıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • entelektüellik yalan tek gerçek sağ duyu

  • Peki bir zenci en iyi okullarda okusa da kendini çokça geliştirme de insanlığa fayda saglasa da 3 kusagi okumuş olan herhangi bi beyaz avrupalidan daha değersiz yani.Aynen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hz.Yasuo

    Peki bir zenci en iyi okullarda okusa da kendini çokça geliştirme de insanlığa fayda saglasa da 3 kusagi okumuş olan herhangi bi beyaz avrupalidan daha değersiz yani.Aynen

    Değerli olmak ayrı entelektüel olmak ayrı. İnsanlığa hiç fayda sağlamayan biri de entelektüel olabilir gayet. Mesela sen de şuan entelektüel sayılamayacağın için saçma bir tepki gösteriyorsun. Demek ki İlber hoca haklıymış.

  • Entelektüellik, entelektüel, entellectual vb terimler intellegere fiilinden geliyor; intellegere Latince "anlamak" demek. Herhangi bir ilgi nesnesi ya da meseleyi el verdiği ölçüde anlayan ve sistemli şekilde sorgulama yapan kimseye, kısaca eleştirel düşünce harekete geçiren kişiye entelektüel ve vasfına da entelektüellik deniyor. Nitelikli bir entelektüellik esasında zekayla ilgili ancak entelektüel vasıf kişinin arka planı, yetiştirilişi ve kumaşıyla da çok alakalı çünkü bunlar spesifik entelektüel duruşu yaratan bazı temel varsayım ve tavırların gelişmesinde rol oynuyorlar. Bu sebeple taşra kökenli bir kimseden dört dörtlük bir "entelektüel" çıkması kentli bir kimseye nazaran çok daha zordur; imkansız değildir ama çok daha zordur. Maalesef, kişisel kanı olarak düşüncem, Türkiye'de arada kalmış entelektüel tipte insanlardan çok sayıda bulunması yani Türkiye entelektüelliğin anlama vasıflarını kısmen taşıyan ancak ailevi veya kültürel şartlanmalardan ötürü ön yargılarını ve batıl inançlarını göremeyen insanlarla dolu. İyi bir entelektüel her zaman için iyi bir antropolog yani bir insan ve kültür bilimcidir; humanitas (insanlık) düşüncesine, insan olmanın anlamlarına ve dinamiklerine sarılmıştır bunu akıldan çıkarmamak gerekiyor çünkü bir entelektüelin her türden insana ulaşabilme kabiliyeti onun tanımlayıcı özelliklerinden birisidir, ulaştığı kişi buna hiç kıymet vermese de. Entelektüeller içerisinde en çarpıcı değişimleri yapmaya muktedir olanlar ise, doğa bilimci ve mühendis vasfı taşıyanlardır. Onlar insan yaşamını kökten değiştiren teoriler ve buluşlara imza atarlar. Bilimde bir pusulayı temsil ederler.





  • Young Sinatra kullanıcısına yanıt

    Ben öyleyim demedim zaten lol.2021 yılında bu tarz salakca ırkçı söylemleri gereksiz buluyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.