Şimdi Ara

ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor
    Elektrikli araçlar için şarj hizmeti sunan ENYAKIT, 2024 planlarını açıkladı. Şirket , 2024 yılında elektrikli araç şarj cihazı sayısını 300’e çıkararak Türkiye’de yüzde 95 ulaşılabilirlik sağlamayı hedefliyor.



    ENYAKIT Genel Müdürü Tayfun Şenses, sektördeki diğer firmaların istasyonlarını çoğunlukla ülkenin batısında konumlandırdığına dikkati çekerek, şirket olarak elektrikli araçla özgürce ve kesintisiz seyahat imkanı sunmak için ülkenin her yerini kapsama alanına aldıklarını vurguladı. Halihazırda batı bölgesindeki istasyonlara ek olarak Ağrı, Artvin, Rize, Şırnak, Muş, Erzurum, Erzincan, Bingöl gibi şehirlerde ENYAKIT’ın şarj istasyonları faaliyet gösteriyor.



    ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor
    ENYAKIT, toplam 130 adet yüksek hızlı elektrikli şarj cihazıyla hizmet veriyor. 2024 yılında bu sayıyı 300’e yükseltmeyi planlıyor.



    Ayrıca Bkz.Türkiye'de en çok elektrikli araç şarj istasyonu bulunan 10 şehir



    Ağın tamamında yüksek hızlı şarj cihazı kullandıklarına dikkat çeken Şenses, şunları söyledi:



    "Ağımızın yüzde 100'ü yüksek hızlı şarj cihazı olan tek firmayız. Kesintisiz ve özgürce seyahat için teknoloji geliştirirken, müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor ve bütün hizmet verdiğimiz noktalarda misafirlerimiz için sosyal hizmet imkanı sunuyoruz. Sabit fiyat avantajı ile kullanıcılarımızı ayrıcalıklı bir dünya ile buluşturuyor, araç şarj işlemlerinde, alım miktarına göre kademeli indirim sağlayan ilk firma özelliği taşıyoruz. ENYAKIT üyeleri, yüksek hızlı şarj istasyonlarını kullandıkça, indirim kazanıyor. Böylece elektrikli araçlarını özgürce kullanırken, bütçelerini de koruyan doğa dostu bir ekosistemin de parçası oluyorlar."









  • Büyük maliyet helal olsun. Ciddi yatırım. Böyle vizyoner birilerinin gelip bu işe el atması ve devleti de yönlendirmesi lazım. Çoğu şarj istasyonunda benzinli araçlar park halinde. Kimse de bişey yapamıyor. İnsaf ederse belki yer bulabiliyorsunuz.


    TR'deki şarj istasyonlarının %99'u yavaş şarj ve uzun yolda kullanılması mümkün değil. Çoğu evdeki prizden daha iyi değil. plugshare'e girin bakın millet saç baş yoluyor. "Hızlı AC" diye bişey uydurmuşlar ama 22kw vermesi gereken istasyon çoğu yerde 7kw bile değil (22de hızlı değil zaten) Togg'u ortalama alırsan 11-12 saat beklemen lazım (tabi önünde kimse yoksa varsa onu da bekleyeceksin)


    Uygulama indirip "şurda şarj varmış" diye gidilen bir yer aşağıda. Çoğu böyle zaten. Bu işe gerçekten bir "marka" lazım.



    ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor




  • bilade B kullanıcısına yanıt
    Zaten araçların belki de %95'i 22 kw desteğine sahip değil, çoğunda 7,4 veya 11 standardı var.

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Doğru. Chery ve Vw de 7 ile şarj oluyor. Tesla 11kw vs


    Araçlarda uzun yol için hızlı şarj portu var da yollarda hızlı şarj yok işte ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor  Öyle olunca da al şehir içinde gez eve dön aracı haline geliyor. Şehirlerarası yollarda 80-100 portlu dev EV şarj alanları olmadıkça bu iş zor. AVM'ye kuruyorlar gece kapalı ve şehir içinde ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor Yok bilmemne kuruyemişçisinde ama önüne otobüs çekmişler vs vs Çok zor çok..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilade -- 27 Aralık 2023; 18:41:42 >
  • Bilen bilmeyen elektrikli araç kullanan kullanmayan sallamış durmuş! 5 eylülden beri Togg kullanıyorum yorumlara bakıp ta aldanmayın, şehirlerarası yollarda %99 oranında hızlı şarj mevcut şuan için gidipte sıra beklediğim olmadı, şarj alanına içten yanmalı aracını parkeden yok mu var ama abartıldığı kadar yok onun çoğuda şehir içinde. Elektrikli araçla uzun yol yapılır mı? elbette yapılır %20-90 arası şarj aralığında kullanıldığında klima açık ortalama hız 100-120 km iken sakin kullanırsanız 300km rahatlıkla yapabilirsiniz, o kadar km de 30dk lık mola verip şarj etmek zoruna giden tabiki de elektrikli araç almasın

  • bilade B kullanıcısına yanıt
    Doğuda tüm yollarda hızlı şarj var, artık yeni yatırım yapan herkes full hızlı şarj ağı kuruyor, doğuya da yeni yeni geliyor, haliyle burada her yer hızlı şarj, böyle bir avantajımız oldu :) Ama ülkede düzgün ısı pompalı termal yönetimli gelişmiş Çin aracı yok, bu yüzden 2024 modellere bakacağız artık. Gerçi batıda da bol bol DC şarj var, Voltla uygulaması istasyonları görmek için bulabildiğim en iyisi, bir deneyin derim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Bizi dinlemeyip Gürcistan'dan İstanbul'a gitmeye çalışan saç baş yolan dostumdan biliyorum. Şarj planladığın yerde ya şarj yok ya offline ya da önüne biri çekmiş. Bir sürü farklı uygulamaya sürekli üye olmaya çalışıp çağrı merkezi tırmalayarak geçti yolculuğu.


    Plugshare sitesinden de bakabilirsiniz(bütün dünya var). Büyük şehirlerde AVM dışında ben göremedim. O da akşam kapanıyor zaten. Var dediğiniz O2 gibi yerlerde de 1-2 tane var max. Boş yakalarsan ne ala. Artvin - Samsun arası da sadece AC var. (Hatta Bolu'ya kadar sadece AC var) Bolu'da da Highway var neyse ki yoksa Ankara'ya gidemeyecek hiç kimse. Durum ortada zaten.

  • bilade B kullanıcısına yanıt

    Şu yolda mı DC şarj yok? Şu yolda mı saç baş yoldu ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor 


    Bari ufak atın, Allahtan Voltla var da bakabiliyoruz.



    ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor


    ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor


    ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor


    ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor




  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Uygulamadan kopyala yapıştır kolay. Zahmet edip "sadece DC" bile seçmemişsin ki DC yazanların çoğu DC değil.


    Peki Dc dediklerine girip baktın mı?


    30kw DC mi var dünyada ?!


    ZES DC'ler servis dışı diyor bak. Sorun orda zaten.


    ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor
    ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor


    Yine de güzel uygulamaymış, gitmeden otel vs telefonu olanlarla ilgili aranır bilgi sahibi olunur ama çoğu otel müşteri değilsen kullandırtmıyor (Kuşadasında var Tesla DC olan otel ama sokmuyorlar başka araç, saçmalığın daniskası)


    Google'dan arayıp bu topic'i bulanlar da dikkat etsin. Salt app'e güvenip yola çıkmasın aman. Kağıt üstüyle yolda gördükleriniz ( ya da göremedikleriniz) bambaşka.





  • Geçen migrosun birinin önünde şarj istasyonu gördüm 2 tane, önlerine de normal araç park etmişler.ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor ENYAKIT, Türkiye geneline yüksek hızlı şarj cihazları kuruyor  Biri şarj etmek istese edemeyecek.

  • Deníz kullanıcısına yanıt
    Ortadoğuda sıradan bir gün. Avm'lerde engelli park yerleri bile normal araçlarla dolu. Bizim millet düşünecek de elektrikli araç park yerini mi boş bırakacak?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Enyakit guzeldir berceste 3 sapancada kullandim dunde gerci yavasti entresan bir sekilde 55 kw basti normalde 80-85 alirdim hep belki arasam duzelebilirdi.Uzun yolda DC haric zaten kurmanin anlami yok avmde falan iyi bir tek ac

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karfur otoparkına 3 tane şarj konmuş baktım linea parketmişler bu otoparklarda akşam 10 da kapanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.