Şimdi Ara

EOS 400D ama hangi Lens?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selam hepinize uzun zaman sonra bende bi D-SLR makina almaya karar verdim neyse ki makine de 400D ye karar kildim ama is lens e gelince tikandi.
    Ortada degisik ozellikler ve fiyatlarda bi suru lens var hangisini alayim karar veremedim.

    400D ile gelen 18-55 lens cidden kotu gozukuyor onun yerine yeni kitlerle birlikte gelen EF 18-55 f/3.5-5.6 IS mi almak daha mantikli olur ama onun fiyati da tek basina 200 USD. 18-55 ise 80 USD ye geliyor kit alindiginda.

    Tabi genis aci zoom un yaninda bi de tele zoom almak istiyorum Canon EF 75-300 mm f/4-5.6 III USM var fiyati 200 USD ama pek onermiyorlar optik ve malzeme kalitesi acisindan. Telephoto icin de 300 USD falan ayirabilirim gibi.

    Canon un 55-250 si var IS li, Canon Agustos sonu gibi duyurusunu yapti ama daha piyasada goremedim.

    Hep Canon Lens bakiyorum ama Sigma Lensler kalite acisindan nasil bilmiyorum.

    Makinayi Thanks Giving de ayin 20 si gibi New York da B&H Photo Video dan almayi dusunuyorum. Bi yandan kataloglari falan inceliyorum (Bu ara BH nin kataloglari 700 kusur sayfa, cennet gibi) netten de siteleri dolasiyorum ama adamlar onerdikleri lenslere L serisi lensleri yazmislar. Lensler makinanin fiyatindan pahali ki benim icin gereksiz ve pahali.

    Durum bu dedigim gibi aklim acayip karisti, yardim lutfen







  • Ana zoom lense ne kadar ayırabilirsin yazmamışsın Genelde önerilenleri kıyas sırasına göre kişisel olarak sıraliyim;

    Tamron 17-50 2.8
    Sigma 18-50 2.8
    Sigma 17-70 2.8-4

    Fiyat\performans bazında süper lenslerdir.

    70-300 alcaksan Canon IS USM modelini almalısın yok bütçe zorlarsa sigma 70-300APO paklar
  • ben 17-70 sigma ve 70-300 sigmadan memnun sayılırım
    fiyatına göre iyi iş çıkaran lensler bende de 400D var
  • Peki bi siralama yapacak olsak tele zoom ve wide zoom icin neler onerirsiniz

    Sigma 70-300mm APO lens 220 USD, ona yakin veya daha ustunde ne onerilebilir?
  • sigma 70-300 ün büyütme oranı cok iyi fakat çapı ve yavaşlıgı unutulmamalı :(

    fiyat - performans denilirse ok alınmalı :)
  • 70-300 Apo objektif onunla 3 sefer fotoğrafa çıktım. Açıkcası sert ışık isteyen objektif. Ek flash filan varsa güzel. Yoksa elde zor kullanılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 9 Kasım 2007; 11:21:18 >
  • Merhaba,

    Belki ilginizi çeker. Yalçınlarda sadece bugün canon eos 400d + 18-55mm lens 598E+KDV 6 taksit. Ve Canon 120YTL para iadesi yapıyormuş.
  • Aynı kampanya Vatan Bilgisayarda da varmış. Hakkını yemeyelim.
  • arkadaşlar bende eos400d severler derneğine bugun itibari ile katılmış bulunuyorum üzerindeki standart 18-55 mm lens. Fakat ben yanına birde sigmanın 70-300 mmbir lensini almak istiyorum fiyatı yaklaşık 270 ytl civarlarında

    gelelim sorularıma

    1) forumlarda okuduğum kadarıyla sigma fiyat/performans konusunda çok iyi peki sigam lens alırken çekim teknikleri konusunda özellikle dikkat etmem gereken bir konu varmı
    2)fiyatı kısa bir araştırmayla buldum sizce uygun bir fiyatmı yoksa daha uygun bulunabilirmi
    3)makro çekimler için bana önerebileceğiniz uygun fiyatlı lens varmı
    4)ikinci el lens ler hakkındaki fikirlerinizi alabilirmiyim

    şimdiden teşekkürler fotoğraf deneyimi sadece forumlardan oluşan birine vereceğiniz yardımlar için şimdiden çok teşekkürler:)
  • Sigma lensler guzel gibi nette de arastirdim kullanan cok insan var ama sanki Canon makinayla Canon lens daha fazla performans sergilermis gibi geliyor.

    Bi de netteki yorumlar pek hosuma gitmiyor adam L serisi lens kullaniyor geri kalan butun lensleri kotuluyor sanki herkes bi lense en az 700 USD verebilirmis gibi...

    Benim dusuncem su, daha onceden Film SLR tecrubem olmustu dijitalde de Finepix s5000 den D-SLR a atliyorum arada buyuk kalite farki olacak, ilk basta guzel gelecek ama sonradan da yetersiz kalmasini istemiyorum yani bastan guzel bi lens alayim ki ilerde husranla sonuclanmasin istiyorum.

    Bu ara Canon EF 28-105mm f/3.5-4.5 II USM ve EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM kombinasyonu nasil olur acaba 28 mm genis aci da sorun olur mu?
  • ya arkadaşlar bana da yardımcı olur musunuz? canon un merkezi amerika diye biliyorum,amerika da bi abim var ondan canon s3,s5,eos400d,eos350d fiyatlarını araştırıvermesini istedim ama o amerikaya yeni gittiği için canon a pek fazla rastlamadığını söledi. yer,fiyat ve tavsiye de bulunursanız amerikadan iyi bi cihaz da ben almak istiyorum. şimdiden çok saolun..
  • mrtmrl: abiniz eğer sabit bir yerde 4-5 günden fazla kalacaksa http://www.dpreviev.com adresinden amerikadaki internet sitelerinin satış fiyatlarını öğrenebilirsiniz. siteye girerek soldaki "camera database"'e tıklamanız, sonrasında da canon istiyorsanız canon'a tıklamanız gerekiyor. bunu yaptıktan sonra canon'un nerdiyse tüm modelleri çıkacaktır karşınıza. dilediğiniz modeli seçerek(fotoğrafına tıklamanız yeterlidir) hem tüm özelliklerini görebilirsiniz hem de "Support this site by purchasing from our affiliate merchants" yazan yerde seçtiğiniz aleti satan siteleri fiyatları ile birlikte görebilirsiniz. dilediğinizi seçip kargoyla abinizin kalacağı yere yollatmanız yeterlidir. yalnız sadece kredi kartı ile alışveriş yapılabiliyor. kargo süresini dikkate alınız alışverişi onaylamadan önce. kolay gelsin, hayırlı olsun şimdiden.
    onun dışında bir de "price street" yazan yerin yanındaki fiyat ise sokak satış fiyatını verir ortalama olarak.

    not: aynı sitenin giriş sayfasından "buying guide" 'ın üzerine gelip açılan menüden de "side by side" ı tıklarsanız dilediğiniz makinaları karşılaştırabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gargamesh -- 10 Kasım 2007; 14:41:07 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.