Şimdi Ara

EP-630'mu, CX300 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Arkadaşlar dünden beri kafama takılıyor. Bazısı EP-630'u yüceltiyor, ama alışmasının zaman aldığını söylüyor. Bazısı CX300'ün basslarının hafif kaldığını söylüyor. Bir türlü karar veremedim gitti. Bu konuya bu başlıkta bir son vermeyi umut ediyorum.

    Şimdi 1 hafta sonra Sony NW-A3000 alacağım. Yanında gelen kulaklıklar kötü olduğundan ve aletten tam performans almak istememden mütevellit bir kulaklık almayı planlıyorum. Creative'i ses teknolojileri konusunda tartışmamıza gerek yok sanırım. Sennheiser desen ona keza. Şimdi benim dinlediğim müzik türleri; Heavy metal, power metal, death metal, klasik müzik, hard rock, progressive rock. (Abarttım sanırım :))

    Bu türlere göre bana en uygun kulaklığı önerir misiniz? Bassların daha öncede belirttiğim gibi sağlam olması gerektiğini söylememe gerek yok sanırım. Ama bu bass sesleri arasında boğulmak istediğimi göstermez. Ortalamanın üstü de olabilir. Ha bu arada MP3 Player'ımın kulaklık girişine uygun olması gerekiyor ayrıca.

    Playerdaki kulaklık girişini şu resimden görebilirsiniz:http://geizhals.at/img/pix/178666.jpg
    Tam belli olmuyor ama daha iyisini bulamadım. Aletin üstündeki deliler giriş yeri. PSP kullanmış olanlar bilirler onunkiyle aynı

    Teşekkürler.







  • arkadaşım,forumda bu konu çok işlendi,her ikisinin eşdeğer veya yakın olduğu,ancak,creative in f/P oranı nedeniyle avantajlı olduğu bu nedenle alınmasının uygun olacağı söylendi,aynı konuyu tekrar tekrar tartışmak sonuç getirmiycek gibi,karar tamamen senin.
  • Bir çok kez işlenmiş konular için açılan bir başlık daha.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MyStİCaL

    Bir çok kez işlenmiş konular için açılan bir başlık daha.


    sıkayet etmıssındır herhalde emre abı
  • Yazıyı dikkatli okumadınız veyahut anlayamadınız sanırım. O başlıklar altında geçen diyalogları okuduğumda kafam karıştı dedim, herkes kafasına eseni söylüyor ve arkasında bir gerekçe olmadan söylüyor bunu. CX300 al diyor kestirip atıyor mesela. Birçok kez işlenmiş bir konu yazacağınıza iki cümle ile yardım etseniz her şey hallolacaktı. Ayrıca mystical işlenmiş diyorsun ama senden önce mesaj atan uskan rumuzlu kişide bu konular işlendi yazmış. Madem forum bütünlüğünü sağlamak istiyorsunuz, neden sizden önce yazan arkadaşın mesajıyla aynı içeriğe sahip bir mesaj yazıyorsunuz? Bu tezatlık oluşturmuyor mu?
  • Yok cem bu şikayet edilecek gibi değil en azından bi üslubu var dün çok yoğundum yöneticiler sanırım sırf benim şikayetlerimle ilgilendiler
    quote:

    Orjinalden alıntı: cem2004_34

    quote:

    Orjinalden alıntı: MyStİCaL

    Bir çok kez işlenmiş konular için açılan bir başlık daha.


    sıkayet etmıssındır herhalde emre abı
  • Sayın Yöneticiler konuyu kapatırsanız sevinirim. Uzatmaya gerek yok. Tanımadığı bir insan hakkında "bu" diye konuşan biriyle tartışacakta değilim zaten.

    @uskan

    kısada olsa cevabınız için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MyStİCaL

    Yok cem bu şikayet edilecek gibi değil en azından bi üslubu var dün çok yoğundum yöneticiler sanırım sırf benim şikayetlerimle ilgilendiler
    quote:

    Orjinalden alıntı: cem2004_34

    quote:

    Orjinalden alıntı: MyStİCaL

    Bir çok kez işlenmiş konular için açılan bir başlık daha.


    sıkayet etmıssındır herhalde emre abı





    baktımda bayagı sıkayet edılcek topıc var yanı. hepsı bır anda geldı bugun




  • Dostum azıcık zamanla bu sorularının cvb ın çok kısa sürede bulabilirdin EP630 u işlediğim kendi başlığım var CX300 ün işlendiği başlıklar var bizim burdaki telkinimiz sadee konu kalabalığının olmamasına yönelik. Bizim burda farklı konuları tartışmamız gerekirken benzer başlıklara forum kurallarını okuyun msj ını yazıyoruz bunu sebebide yeni üye olanların soruları için başlık açmalarının bir nebze önüne geçmek.
    quote:

    Orjinalden alıntı: its2up

    Yazıyı dikkatli okumadınız veyahut anlayamadınız sanırım. O başlıklar altında geçen diyalogları okuduğumda kafam karıştı dedim, herkes kafasına eseni söylüyor ve arkasında bir gerekçe olmadan söylüyor bunu. CX300 al diyor kestirip atıyor mesela. Birçok kez işlenmiş bir konu yazacağınıza iki cümle ile yardım etseniz her şey hallolacaktı. Ayrıca mystical işlenmiş diyorsun ama senden önce mesaj atan uskan rumuzlu kişide bu konular işlendi yazmış. Madem forum bütünlüğünü sağlamak istiyorsunuz, neden sizden önce yazan arkadaşın mesajıyla aynı içeriğe sahip bir mesaj yazıyorsunuz? Bu tezatlık oluşturmuyor mu?




  • Ayrıca bu derken seni değil konuyu kasdettim, yanlış anlaşılmaya meal verdiysem kusura bakma.
  • Öncelikle sert konuşmuş gibi göründüysem kusuruma bakmayın. Böyle bir huyum var. Tartışmak değilde, cevap vereyim size.

    Mystical anlıyorum sizi, özellikle forumda bazı kişilerin üslupları o kadar basitki insanın midesi bulanıyor. Türkçeyi iyice yozlaştırıyorlar. Ama benim konuyu açma amacım şuydu.

    Yanlış hatırlamıyorsam EP-630 ile ilgili mini incelemeyi yazan sizsiniz. O denemeyi baştan sona okudum, gayette açıklayıcı olmuş açıkçası. Ama orda Trance müzikle test ettiğinizi belirtmişsiniz. Bense Heavy metal'den bahsediyorum. Ve dikkat ettiyseniz bassların benim için önemli olduğunu defalarca vurguladım ilk yazımda. Böyle bir konu açmam o müzik türüne göre (h. metal) hangi kulaklığın daha iyi bass performansı vereceğidir. Çünkü takdir edersiniz ki, trance müzik ile heavy metal'de kullanılan bass partisyonlarının çok farkı vardır. Trance'de müzik enstrümanı kullanma gibi bir şey yoktur çünkü. Her ses bilgisayar aracılığıyla oluşturulur. Ama benim dinleyeceğim çoğu albüm mastering işlemi gerçekleştirilmeden piyasaya sürülmüş albümler olduğu için benim bahsettiğim bass biraz daha farklı. O yüzden o müzik türlerini sıraladım oraya. Ayrıca son 1 aydır sadece bu forum bölümüne giriyorum. Yani kulaklıktır, mp3 playerdır bütün başlıkları takip ediyorum az çok. Ama ordaki cevaplar beni tatmin etmedi. Çünkü aklımda olan sorular orda yoktu. Ayrıca EP-630 ile ilgili bir başlığın altına CX300 ile ilgili bir soru sormak abesle iştigal olur kanısındayım. O yüzden böyle bir konu açma gereği duydum. Yoksa inanın bende forum bütünlüğünü düşünen bir insanım. Bu başlık diğer başlıklarla görüşüne göre aynı konuları işliyor gibi gözükse de, temelde sorunlarım(ız) biraz farklı...




  • dostum benim tercihim ep-630 dan yana oldu keşke o topiclere yazsaydın sorununu ama neyse ben iki kulaklıgıda deneme fırsatım oldu hemen hemen aynı sayılabilecek kulaklıklar ama benim tercihim hem ucuz hemde aynı öz. yani pek farkları yok hatta dediğin gibi bağzı üstünlükleri bile benim tercihim EP-630 oldu
  • @its2up

    Dostum şu konuya bir açıklık getirmek istiyorum, taktir edersinki içinde bulunduğumuz bölümü sahiplenme dürtüsü içerisindeyiz ve hergün inanılmaz başlıklar açılıyo bir üst konuda yanıtı onlarca kez verilmiş sorular için. Sanırım bu bölümde en fazla konu şikayet eden üyeyim ama gerçekten bıktım, güncel olarak takip ettiğim başlıklar 2 günde 3 sayfa geriyo gidiyo. Her neyse bu konudaki hissiyatımı ortaya döktüğüm kanaatindeyim.
    Gelelim EP630 CX300 ikilmine. Şimdi burada aynı fabrikadan çıkmış iki ürün var teknik detaylara girmeden önce aradaki en büyük fark fiyat nerdeyse 30ytl gibi bir fark söz konusu bunun dışında EP630 un kablosu dandik hissi veriyor ama durum bole değil alışma süreci sonunda kullanımı gayet kolay. Teknik detaylara gelince belirttiğim gibi elektronik müzikler eşliğinde test ettim özellikle baslar konusunda iyi yorumundan öteye gitmedim çünkü dinlediğim müiklerde h. metal deki yoğun basslar kullanılmıyo.
    Bassların gerçek performansını görmek için P.O.D, L. Park ve Massive Attack'ın yoğun bass kullanılmış parçalarını dinledim son ses te midler iyi ama çok başarılı değil ama bass lar gerçekten başarılı ses te herhangi bir bozulma yok ve gayet net şarkıları dinlediğim ürün Creative MUVO2 4gb ses ise 25 de idi, ses çok yüksek geldiği için şarkıların sonunu getiremedim.




  • @mystical

    70 YTL'ye kadar önerebileceğin en iyi kulaklık nedir peki?

    Bu arada benim h. metal'den kastım, Iron Maiden, Black Sabbath, WASP ve Judas Priest gibi gruplar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi its2up -- 5 Eylül 2006; 18:19:02 >
  • Kanal tipi olarak EP630 var ben açıkçası CX300 e yaklaşık 70ytl verilmesi taraftarı değilim. Bu arada kanal tip kulaklık kullandınmı bilmiyorum izolasyon sağladığını ve dışarıdan ses almadığını belirtmek isterim. Kullanımı taşıması falan zor olmasa ben PX100 ve PX200 kullanmayı çok isterim ama taç şeklinde olduklarından onları taşımasıda ayrı bi dert gerçi fiyatlarıda 100 ytl civarı.

    İşin özü şunu söyliyebilirim; 70ytl ye alıcağın CX300 ila 40ytl ye alıcağın EP630 arasında bariz bir fark yok.
  • Px'ler o kadar da zor değil taşınabilirlik açısından,katlayınca pek büyük olmuyorlar bence ama ara sıra bir um1 filan alsam diye düşündüğüm de oluyor sırf taşıma kolaylığı yüzünden...
  • Ben dışarda yağmur yağarken elimde taşımamak için şemsiye almadan çıkarım evden Elimde bişe taşımam hiç sevmem yani boyutları çok problem yaparım genelde Kısa vade de imzama bi PX100 eklenecek ole yada bole
    quote:

    Orjinalden alıntı: johnmalkow

    Px'ler o kadar da zor değil taşınabilirlik açısından,katlayınca pek büyük olmuyorlar bence ama ara sıra bir um1 filan alsam diye düşündüğüm de oluyor sırf taşıma kolaylığı yüzünden...




  • ep630 ile cx300 arasinda şu iki farkta var. ep630 un jacki altin kaplama. altin sesi en iyi ileten maddedir. bu yönden bi artisi var. cx300 altin kaplama degil normal. bide bu çok alakali mi bilmiyorum ama ep630 kablosu 1.2 m cx300 1.7 yada 1.5 metre. kablo mesafesi artikca ses kalitesi düşerdiye biliyordum. şekil bakimindanda beni en çok zorlayan ep630un kablosunun y şeklinde olmasi. bence j kablo türü daha rahat. kulaginizdan çikardiginiz zaman boynunuzda asili kalabiliyor. cx300 iyi yönüde bu kablosu j şeklinde. bu farklarida bence göz önüne al.
  • Yarın bir fuara gideyim diyorum. Beylikdüzü'nde oturuyorum zaten, yürüyerek gidebiliyorum fuara. Bakarsın standlarda deneme şansı bulurum, hiç sanmıyorum ya..
  • Bende yarın gidicem fuara çok yakın değilim Sarıyerden gelicem ama değeceğine hiç şüphem yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.