Şimdi Ara

'EPOS ELS3.. serisi' hoparlörler hakkında deneyim/bilgisi olan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  'EPOS ELS3.. serisi' hoparlörler hakkında deneyim/bilgisi olan var mı?


    Merhaba,

    EPOS'un ELS303 (front tower), ELS3 (surround), ELS3C (merkez) hoparlörleri hakkında forumdaki üstadlardan deneyimi veya bilgisi olan var mı?

    Bir arkadaşıma Wharfedale 9.6'ya alternatif olarak önermişler. Onkyo TX-SR604 ile kullanacak. Ancak benim ne EPOS markası ne de modeller hakkında bir fikrim yok malesef.

    Gördüğüm kadarıyla İngiliz hoparlör üreticisi, TR distribütörü Sigma Elektronik (Ankara)...
    http://www.epos-acoustics.com/

    Başka bir yerde okuduğum yorumda EPOS 303'te tizlerin Wharfedale 'lere göre daha açık, midlerin daha kuru (yani Wharfedale'deki ekstra sıcaklık yok, bunun karşılığında ise detay daha yüksek) ve basların daha sıkı ve kontrollü olduğundan bahsedilmiş. Açıkçası Wharfedale'lerde tizlerdeki kısmi yetersizliği ve özellikle konumlandırmadan kaynaklanan bas uğuldaması gibi sıkıntıları kimi kullanan arkadaşlar bahsetmişler ancak benim şahsi deneyimim olmadığı için birşey de diyemiyorum. Şimdi bu model hakkında yukarıdaki gibi yorumlar var ve fiyatı da nispeten daha uygun 9.6'lara nazaran.

    Fikir sahibi arkadaşlar yorumlarını esirgemezlerse çok memnun olacağım. Şimdiden teşekkürler!

    Power Handling: 200 Watts Max
    Frequency Response: 48Hz - 20kHz
    Impedance: 4 Ohms Nominal
    Sensitivity: 87dB/1 watt/1 metre
    Amplifier Compatibility: 50 - 300 Watt
    Configuration: 21/2 Way System
    Weight: 10kg
    Size W x H x D (mm): 175 x 850 x 195



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adnan Ak -- 7 Eylül 2008; 0:51:52 >







  • Epos nispeten Wharfedale 'den hep daha küçük bir üretici oldu ve 2000'lerin başında Hi-Fi'dan Surround'a geçişte tüm ingiliz markalar gibi bu iki marka da fena sallandı.

    Wharfedale Çinlilere satıldı sanırım 2002 senesiydi. Epos , ATC, Mourdaunt Short , Mission, Kef , Quad , Monitor Audio , Spendor gibi markalar ellerindeki Stereo setleri surround paketleri haline getirdiler. Bu markalar aksine başarılı oldu ve JBL,Infinity Bose gibi piyasayı ele geçirmekte olan markaları zora soktular kaliteleriyle diğer ülkelerde de başarı kazanıyorlar.

    EPOS ELS serisinin kökleri 2002 senesine gidiyor. Polypropylene mid/bass sürücüleri ve aluminium dome tweeterlara sahip bu seride gerçek ağaç kaplama yerine vinyl kaplama kullanılarak fiyatı aşağıya çekmeye çalışılmıştır.

    ELS303'ler için sizin belirttiğiniz gibi sert baslar ama güçlü üst baslar (ki aranan bir özelliktir 2,5 yollu sistemlerde) ve aluminyum tweeterlar ile detaylar önde bir sahne yakalrasınız ancak bu seti ROTEL-YAMAHA-DENON-PIONEER-MARANTZ gibi canlı prezentasyon üreten amfilerle değilde daha derin ama naturel SONY - HARMAN KARDON - NAD gibi amfilerle sürmek daha doğru olur. Zaten 13 santimlik bass'lardan çokda fazla bir bass üretimi beklemememek doğru olur.

    Enstrümanların yoğun bir şekilde içiçe geçtiği zor pasajların üstesinden kolayca gelebilir iyi bir subwooferla en zor filmleri parlatabilir.Ancak çok zorlanırsa çokda üst seviye olmayan tweeterları distorsiyon üretebilir.

    Ama bass tutkunuysanız ve subwoofera yatırım yapmayacaksanız (min. 400-500 watts ve 25cm olmalı) bence Wharfedale 9,6 serisi ipeksi tınıları ve daha altbasları geniş slope ile çalmasıyla tatmin edebilir.
    Tabi yukarıda saydığım parlak amfilerle çalıştığında ve uygun yerleşimle.




  • Merhaba,

    Detaylı ve samimi cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet, ELS serisi EPOS'un Mi serisine nazaran daha orta halli bir alternatif ve bahsettiğiniz şekilde vinyl kaplamaymış. Ama ses karakteristiği müzik ve güzel bir sub uyumu ile sinema için gayet uygun olacakmış gibi gözüküyor dediğinize göre. Definitive Prosub200 veya benzeri bir sub düşünüyor sisteme.

    Arkadaşta Onkyo TX-SR604 var, Onkyo ile ilgili genel yorumlarda Yamaha'nın parlak prezentasyonuna nazaran daha doğaldı diye hatırlıyorum, yanılıyor muyum acaba? O zaman bahsettiğiniz AVR + hoparlör uyumunu sağlayabilir diye tahmin ediyorum.

    Sesi çok zorlayacağını düşünmüyorum arkadaşın tizleri distorsiyone edecek kadar. Bir de Onkyo 604 95watt x 7 (8 ohm'da), bu arada ELS serisi 4 ohm'muş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adnan Ak -- 23 Haziran 2008; 23:04:07 >
  • Evet EPOS 4 ohm ve ONKYO 5 kanal beslemeyle 5 x 100 watts sağlıklı güç üretiyor 8 Ohm da 5 x 85 watts üretirken.

    ONKYO ses rengi bakımından Yamaha ve Denon kadar olmasada parlak prezentasyon verir. EPOS ile kullanılacaksa Audissey EQ 'in akıllı kollarına kendini bırakmalı nedeni ise 604 ve 674 serisi ONKYO'ların üst frekanslarda (tiz seslerde) zorlayıcı olması.

    Sub için ise Definitive Pro200 iyi bir tercih olabilir. Fiyatını tam olarak bilmiyorum ama Wharfedale SW250 'de düşünülebilir .

    Bu arada bu takımın fiyatının 1.000 YTL olması inanılacak bir durum değil. Tüm takımın USA fiyatı 1.500 USD civarında görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.