Şimdi Ara

Epox Anakart, Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Epox 8k3ae marka ve modelinde anakartım üzerinde amd xp 1700 çalışıyor (1466mhz). Bir aydır güç kaynağımla ilgili sorunlar yaşıyordum (garip sesler geliyor, geç açılıyordu fakat bilgisayar sürekli açık olduğundan pek problem olmuyordu). Güç kaynağımı değiştirdim, yeni taktığım güç kaynağını da 1 hafta kadar kullandım fakat bu da aynı duruma geldi. Anakartın parçalarının sıcaklığına bakayım dedim, kondansatörlerden işlemci etrafında olan birkaçı dokunulamayacak derecede ısınmış haldeydi (1-2 dakika açık kaldıktan sonra).
    Şu an bilgisayar açılmıyor, ne görüntü var, ne bir uyarı sesi.. Tüm parçaları, hatta ram'i bile sökmeme rağmen speaker'dan herhangi bir ses gelmiyor. Sağlam bir güç kaynağında da denedim, yine aynı sonuç. Açıkçası ben sorunun anakart arızası olduğunu düşünmeye başladım.
    Sorun nedir, neyden kaynaklanmış olabilir? Ne yapmalıyım? Eğer anakart arızasıysa, tamir yapan yerler var mıdır?

    Ilgilenen herkese teşekkür ederim..







  • Bios ayarlarında sorun olmuş olabilir. Birde jumperlarla felan oynadınmı bu yüzden güç kaynakları akımdan etkilenmişde olabilir. Epox anakartlar çok hassas bios ve jumper olaylarına dikkat !
  • PSU sorunluysa ilk bakman gereken o olmalı hernekadar çalışıyor gözüksede arızalı olabilir ki fanının dönüyor olması çalıştığı anlamına gelmez, ikici ihtimal bios üçüncü ihtimal anakart arızası
  • Görüntü gelmiyorsa eğer bios yanmış olabilir yani problem anakartta olabilir veya ekran kartın bence teknik servise gönder donanımların bi test edilsin veya imkanın varsa ekran kartını ram ini ve işlemcini baska bir PC de dene eger sorun yok ise sorun anakart tadır .
  • abi sen göçertene kadar devam demişsin ısınan pc kullanılırmı anakart yada üzerinde herhangi bir devre gitmiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.