Şimdi Ara

Eps ve Akü ilişkisi (yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen sene direksiyonum rolantide çok hafifti, okadar yumuşaktıkı çok memnundum.

    Geçen sonbaharda sahilde arabamın aküsüne fazla yüklendim; 1.5 saat kadar parklar açık teybim açık halde durdum aradada klimayı açtım (hata yaptığımı biliyorum)

    Ardında ocak ayında memlekete arabasız döndüm ve 3hafta kadar aracım istanbulda kaldı. Ama 2.kez hata yaptım ve alarm sistemini aktif halde bırakıp memlekete döndüm.

    İstanbula geldiğimde korkarak kontağı çevirdim ve hiç sorun yaşamadan aracım çalıştı ama direksiyonumda eskisine göre rolantide ve manevra yaparken bir ağırlık hissettim.

    Eski tüy gibi dönen direksiyon gitmiş yerine ortalama bir direksiyon gelmişti? Geçen günde arabamı çalıştırmaya gittiğimde kabin lambasına gözüm çarptı. Arabayı çalıştırdıktan sonra kabin ışık gücü yarı yarıya arttı. Akümü kontrol ettiricem gerekirse değiştireceğim ama eps ile bir alakası olabilir mi? Sizce eps yani elektrikli direksiyonla akü ilşkisi var mıdır? Akü zayıfsa direksiyona etki eder mi?







  • Araçlarda ışık güçleriyle ilgili bir çalışma vardı. Seyir halinde voltaj 12 ile 16 arasında değişiklik gösterebiliyor bu da farklı ışık güçlerine neden olabiliyor. Tavan lambası da büyük ihtimale eskisi gibi değil sadece çalışmadan önceki haline göre daha parlak. Bu önemli bir gösterge.

    Hayati sistemlerde regülatör vardır fakat bir yere kadar kompanse edebilir. Yazdıklarınız mantıklı görünüyor. Bu üç haftada İstanbul'da sıcaklık çok değişkenlik gösterdi, lastik havaları da biraz inmiş olabilir. Bence bir süre aksesuarlara fazla yüklenmeden kullanılırsa düzelecektir, anladığıma göre akü sağlıklı. Park etmek için direksiyonu da hareket halinde iken kullanmaya gayret edin, özellikle yokuş aşağı pozisyonda ve durur vaziyette çok enerji ister.
  • Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bu anlattığım olay geçen sene gerçekleşti. Yaklaşık 1 senedir direksiyonum eskisine göre sert. Servisede götürdüm direksiyonla ilgili hiç bir sıkıntı bulamadılar. Kafama takılan azda olsa akü sorunu kalıyor. Önümüzdeki hafta akümü kontrol ettireceğim gerekirse şarja sokacağım.
  • Aküyü çok rahat araba kendisi dolduruyor..yapacağınız iki gün sadece iki gün elektrik tüketimini kısmak...Radyo, klima, kalorifer, cam rzistansı, silecek, far, sis lambası, dörtlü flaşör, sinyal lambası gibi hiç bir tuketim yapmadan iki gün arabayı kullanın..Kendine geliyor...Stop lambaları ile arabadaki gösterge lambalarını engelleme şansı yok...Onlar yanıyor..Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.