Şimdi Ara

Epson EH-TW6100W mi, Sony VPL-HW55ES mi? (SONY SATIN ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    yeni yeni projeksiyona merak saldım. konuya tamamen yabancıyım, baştan söyleyeyim.
    panasonic zt60 plazma almaya niyetliyken, aynı bütçeye güzel bir sistem kurabilirim diye düşündüm.
    sadece akşamları hava karardıktan sonra bluray 3d full hd mkv vb formatlarda filmleri izlemek, arasıra da maç keyfi yapmak niyetim. oyun konsolu vb işim olmaz.
    projeksiyonu kuracağım yer evin salonu olacak, yaklaşık 35 m2 salon, evim işlek bir cadde üzerinde ve 3.katta olduğu için dışarıdan akşamları biraz ışık alıyor. ancak stor perdeler ile içeriye vuran direkt ışığı kırabiliyorum. salonda tavan beyaz, duvarlar ise bej rengi, bir duvar yine açık renk desenli duvar kağıdı şeklinde. koltuk ve kanepeler de bej rengi.
    projeksiyonu perdeye 4-5 mt gibi konumlandırabilirim, izleme mesafesi de salonun yerleşim planına göre yine en yakın 4mt en uzak 5 mt gibi olacak.

    bu detayları paylşatıktan sonra aklımdaki sorulara geçeyim;

    1. başlıktaki iki cihaz arasında kaldım. aralarında ciddi bir fiyat farkı da var aslında, eşdeğer modeller bile değiller belki.
    izleyeceğim ortamı zifiri karanlık yapamayacağımı da gözönünde bulundurursak, hangisiyle daha iyi bir sinema keyfi yaşabilirim bu cihazlardan?
    doğal renkler ve yüksek siyah seviyesi önemli tabi.

    2. duvara monte etme şansım olmadığı için, tripod ayaklı bir perde alacağım ancak neye dikkat etmem gerekir bilmiyorum.
    mat beyaz, cam tozlu, high contrast, gri vb perde türleri çıktı karşıma. yukarıdaki donanım ve ortam için en verimli sonucu hangisinden alırım?

    3. ağırlıklı 16:9 ve 2.35:1 medya seyredeceğim, alacağım perde ebatı olarak 240cm*200cm veya 213cm*213cm yada 240cm*180cm hangisi mantıklı olur izleme ve yansıtma mesafesini gözününde bulundurarak? (daha büyük perde için yerim yok, daha küçüğü de keyif vermez gibi geliyor o mesafeden)

    4. perde kazancı olarak 1.0-1.3 ve 2.5 gibi oranlar var, hangisini neye göre tercih etmeliyim?

    5. şu an kirada oturuyorum, ileride daha ufak salonu olan veya bir odasını sinema odasına çevirebileceğim başka bir eve çıkarsam, bu donanımı (en azından projeksiyon cihazını) daha kısa yansıtma ve izleme mesafesinde (3 mt misal) sorunsuz kullanabilirmiyim?

    bu konularda tavsiyelerinize ihtiyacım var. bütçe 10bin tl gibi.
    beklentilerimi karşılayacak başka cihaz öneriniz veya bu bütçenin yarısına da çok başarılı bir sistem kurabilirsin derseniz, onları da duymak isterim.

    şimdiden teşekkürler, sevgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcin -- 28 Mart 2014; 14:28:36 >







  • @korçin, epson 6100 ile sony hw55es arasında Sony açık ara öndedir.
    Perde tercihini de fixed frame kullanma imkanın yok ise bütçenize uygun ise tensioned yani gerdirmeli perde tercih edebilirsin. Fiyat / performans açısından full screen gri kontrast perde isabetli seçim olur ...

    http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/tensioned-motorlu-pmk25
  • teşekküler hızlı cevabınız için.
    gerdirmeli dediğiniz perdeleri duvara yada tavana asmak gerekiyor sanırım, öyle bir şansım yok ne yazıkki.
    ayaklı perdelere bakıyorum mecburen.
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    @korçin, storlu - motorlu - tensioned perde modelleri tavana ya da duvara monte edilebilir. Mekanınızın resimlerini paylaşırsanız farklı öneriler alabilirsiniz ...
  • Belirttigim gibi monte etmem gerekecek bir perde cozumu degil tasınabilir bir perdeye ihtiyacım var.
    Bu nasıldır sizce?
    http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/fullscreen-tripod-ayakli-projeksiyon-perdesi-yuksek-kontrast-240x180-pmu148

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar başka bir forumdan sony hw55es kullanıcı resimleri.
    böyle bir performans alabilmek için tamamen karartılmış, ayrı bir sinema odası mı yapmak gerekir illa ki, merak ediyorum...

     Epson EH-TW6100W mi,  Sony VPL-HW55ES mi? (SONY SATIN ALINDI)
     Epson EH-TW6100W mi,  Sony VPL-HW55ES mi? (SONY SATIN ALINDI)
     Epson EH-TW6100W mi,  Sony VPL-HW55ES mi? (SONY SATIN ALINDI)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcin -- 23 Mart 2014; 11:47:11 >




  • korcin K kullanıcısına yanıt
    @korçin, almayı düşündüğün cihaz Sony nin 1080p de üst segment cihazıdır. panasonic at6000 ve epson 9200 ün rakip modelidir. Sxrd teknolojisini kullanır ve görüntü performansı ve incelemeleri çok başarılıdır. Tercih edersen üzülmezsin. Parasının karşılığını verir. Bi önceki model olan hw50es modeli bile kullanıcısını çok memnun eden cihazdır. Bu modeli forumdan cemo62 nickli arkadaş kullanmakta. Temas kurarsan gerekli yardımı yapacaktır.
    Sinema ortamı oluşturmak için ortamın karanlık olması elbette olmazsa olmazdır. Eğer sinema odası imkanın var ise daha keyifli olur. Salon da kullanman gerekli ise imkanlar dahilinde sistemi salona kurarsın ...
  • dostum peki epsondaki 2300 ansilümene karşılık sony'nin 1700 olması, akşamları zifiri karanlık olmayan bir salonda (sokaktan gelen ışıklar nedeniyle) film izlerken verimsizlik yaratır mı?
    yani ucuz ve daha alt segment olan epsonun ansilümen değerinin yüksek olması, benim durumumda gözönüne almam gereken bir faktör mü?
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    @korçin, epson 6100 ve sony hw55es i soldan sağa genişliği 240 cm olan perde de kullandığınızı düşünelim.
    bu perde de Epson 6100 ..... 113 nits imaj parlaklığı verir. ( 100 nits i geçince siyah kalitesi düşer )
    aynı perde de sony hw55es ....... 84 nits imaj parlaklığı verir. Bu da epson a göre daha iyi siyahlar alacağınız anlamındadır. Kaldı ki Sony nin sxrd teknolojisi - yazılımı ve malzeme kalitesi açısından da Epson dan daha başarılıdır.
    Tam karanlık olmayan ortamda kullanım için Sony nin yüksek lümenli görüntü modunu seçebilrsin. Yüksek lümen gücüne 3d görüntüde ihtiyaç vardır. 2d görüntü için 500 - 850 lümen arası olması bile perde boyutuna göre oldukça yeterlidir ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 16 Mart 2014; 14:59:45 >
  • Çok teşekkür ederim bu aydınlatıcı bilgiler için.
    Tripod perdeden vazgeçip, gönderdiğiniz linkteki Aktivizyon firmasından Fullscreen marka 224x125 motorlu kontrast gri perdelerden aldım. Umarım yanlış bir seçim yapmamışımdır. Firma yetkilisi Cihan Bey de sağolsun epey vakit ayırıp farklı perdelerle demo yaptı.
    Projeksiyon cihazını sipariş etmeye kaldı şimdi iş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    @korçin, perdeniz hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Aldığın perdenin siyahlara ve renk doygunluğuna etkisi oldukça başarılıdır.
    Projeksiyon konusunda Sony senii üzmez. Memnun kalırsın ....
  • tekrar merhaba,
    sony de bir sorun çıktı, beyaz rengini temin edemiyorlar. birkaç hafta beklerseniz getirtiriz dendi.
    sony'nin, epson ile arasındaki 3.500 tl fiyat farkını hakedecek çok bariz bir üstünlüğü var mıdır peki, bu parayı vermeye ve beklemeye değer mi?
    siyah seviyesinde sony daha iyidir yazmıştınız, epsonda düşük lümenli ayarda benzer bir siyah seviyesi ve resim kalitesi elde edilemez mi?
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    @korçin, pm gönderdim ...
  • Sayın korcin epson 6100 ile sony hw55 i kıyaslamak yanlış olacaktır çünkü sony nin muadili epson 9100 dür (ya da yeni model 9200).

    Görüntü kalitesine önem veriyorsanız sony hw55 i alırsanız bir daha arkanıza bakmazsınız. 6100 sizi keser mi kesmez mi bilmiyorum biraz da sizin beklentilerinizle ilgili bir durum. Sadece siyah seviyesi olarak düşünmeyin. Netlik, keskinlik, doğru renk üretimi, motion, sinematik görünüm vb bunlar çok önemlidir.

    Sony hw55 es sinema best modunda bahsettiğiniz cihazdan ve 9100 den daha parlaktır. (calibrated lümens değeri daha yüksektir, ki esas önemli olan da budur)

    Eğer ben gündüz aydınlıgında izlicem derseniz o zaman 2400 lümen işe yarar ama renkler dağılır ve unutmayın filmler karanlık ortamda izlenir. Çünkü her ne kadar lümeni yüksek olsa da gündüz tat vermiyor o görüntü. Bu kadar para dökecekseniz ve eğer gündüz izleyecekseniz böyle pahalı bir cihaz almayın derim. Çünkü bu cihaz (gerek sony 55 gerek epson 9100 olsun) karanlık ortamda hakkını verirler.

    Selam ve sevgilerimle

    Cem




  • max-well kullanıcısına yanıt
    Cevaplandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız icin cok tesekkurler.
    Belirledigim butcenin ust sınırında sony hw55es vardı hep, alt sınırında ise kayda deger bir tek epson tw6100w cıktı karsıma.
    Wireless goruntu transfer imkanı bulunması da ilgimi cekti aslında, ne kadar verimli calısır bilmiyorum ama gerekliyse o adaptorden de alıp denemek istiyorum.
    Bu arada bugun birkac sony center ile gorusup, en sonunda distributore de ulasarak bir 10 gun kadar beklemeyi goze alarak, n11.com daki hepsisony magazasi uzerinden beyaz hw55es modelini siparis verdim. Umarım bekleyis daha uzun surmez.
    Projeksiyon cihazlarına cok yeni oldugum icin cihaz geldiginde yine sizlere danısma ihtiyacım olacak gibi gozukuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony nin de ayrı satılan wireless kiti var (hw55 için )

    Hayırlı olsun, memnun kalacağınıza eminim.
  • Evet, buldum adaptorunu de ama piyasada pek bulunmuyor sanırım. Alman sitelerinde gordum, 300 eur civarı fiyatı.

    Bir sorum daha olacak;
    Hw55es ile yaklasık 6 mt den 100" bir perdede sorunsuz goruntu alabilirmiyim tavana monte edersem?

    Olmazsa mecburen bir sehpa uzerinde kullanacagım daha yakın bir mesafeden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alırsınız tabiki o mesafeden bırakın 100 ü isterseniz 150i üstü bile alırsınız. Projeksiyonlar için genel kanı cihaz perdeden uzaklaştıkça parlaklık azalır kontrast yükselir; yaklaştıkça ise parlaklık artar kontrast düşer. Ama elinizdeki cihazın parlaklık gibi bir sıkıntısı yok zira perdeniz de çok aşırı büyük bir perde de değil. Yani sıkıntı olmaz.
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    @korçin, cihazınız hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Sony isabetli seçim olmuş. Görüntü kalitesi açısından oldukça başarılıdır. Sony nin lümen değerine hiç takılmayın. Görüntü devi Sony ye güvenebilirsin. Tekraradan hayırlı olsun ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.