Şimdi Ara

Epson L210 çizgi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam. Yazıcı ile standart kalitede baskı yaptığımda çıktıda silik bölümler oluyor. Fakat baskı kalitesini yükselttiğimde normal hatasız çıktı alıyorum. Fakat bu seferde çıktı süreleri uzuyor ve mürekkep sarfiyatı da artıyor. Bakım bölümünden defalarca kafa temizleme yaptım ama en ufak bir değişiklik bile olmadı. Ekte verdiğim fotoda yazılar dahil siliklik mevcut. Ve silik yerler hep aynı yerde ve bir tanesi bile düzelmiyor. Uzun zamandır durum böyle. Ne yapabilirim?

    Epson L210 çizgi sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yazıcıyı uzun süre kullanmadıysanız muhtemelen kafa tıkanmıştır. Kafa açıcı solüsyonlarla belki açılabilir. Nasıl yapıldığı ile ilgili youtube da videolar var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Yazıcıyı uzun süre kullanmadıysanız muhtemelen kafa tıkanmıştır. Kafa açıcı solüsyonlarla belki açılabilir. Nasıl yapıldığı ile ilgili youtube da videolar var.

    Yazıcıyı çocukların ders çıktılarından dolayı sıklıkla kullanıyoruz. Ama dediğim gibi bayağı bir zamandır standart kalite baskı almıyoruz bu çizgi sorunundan ötürü. İşin ilginci baskı kalitesini yükseltince sorunsuz çıktı vermesi garip açıkcası. Acaba standart yada düşük kalitede farklı nozzle mu kullanıyor?

    Hepsiburada dan kafa temizleme solüsyonu sipariş verdim. Hayırlısı bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Solüsyonu her türlü uyguladım ama en ufak bir düzelme belirtisi bile olmadı. Zaten solüsyonda sabunlu su gibi bir şey. Solüsyon kesmedi ayrıca alkolde uyguladım. Sonuç değişmedi. Ne biçim tıkanıklıktır anlamadım. Baskı kalitesini düşürdükçe çizgilerde artıyor. Yani kafa tıkalıysa tıkalıdır. Yüksek kalitede de çizgi yapması
    gerekli o zaman. Bir videoda sıcak su uyguluyordu eleman. Zarar verir diye denemedim açıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endorphine -- 1 Kasım 2020; 22:14:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.