Şimdi Ara

Epson L365 Fotoğraf Basıkı Renk Solma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, uzun süredir epson l365 kullanıyorum. Özellikle fotoğraf çıktısı almak için hp, epson, kodak ve rovi marka fotoğraf kağıtlarına çıktılar alıyorum özellikle siyah renklerde açıkta duran fotoğraflarda bordoya yakın bir renk olmaya başlıyor. Fakat albüm yada çerçeve içinde 1 yıl önce aldığım çıktılar bile ilk günkü gibi duruyor. Bu sorun mürekkeptenmi yoksa kağıttan mı kaynaklanıyor acaba? (Kullandığım mürekkepler epsonun orjinal mürekkepleri)



  • 4 renk kullanan L serisi epsonların mürekkebi ile 6 renk kullanan L serisi epsonların mürekkepleri farklıdır. 4 renk L serisi'nin orjinal mürekkepleri solma direnci olarak oldukça düşük bir mürekkep hatta bu açıdan pek çok muadil mürekkebin dahi altında kalıyor. elbette kağıtlarda önemli ancak saydığınız kağıtlar güzel kağıtlar tabi 280 gr ve üstü türlerini kullanmalısınız. daha yüksek solma direnci için epson 6 renk mürekkeplerin 4 ana rengini (c-m-y-bk) LM-LC yok) kullanablirsiniz fakat 6 renge göre üretilen bu mürekkeplerin LMsi ve LCsi kullanılmadığında küçük renk sapmaları baş gösterebilir. ben olsam baskılarımı albümde saklarım orjinal değilde muadil mürekkep kullanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem baskı m.

    4 renk kullanan L serisi epsonların mürekkebi ile 6 renk kullanan L serisi epsonların mürekkepleri farklıdır. 4 renk L serisi'nin orjinal mürekkepleri solma direnci olarak oldukça düşük bir mürekkep hatta bu açıdan pek çok muadil mürekkebin dahi altında kalıyor. elbette kağıtlarda önemli ancak saydığınız kağıtlar güzel kağıtlar tabi 280 gr ve üstü türlerini kullanmalısınız. daha yüksek solma direnci için epson 6 renk mürekkeplerin 4 ana rengini (c-m-y-bk) LM-LC yok) kullanablirsiniz fakat 6 renge göre üretilen bu mürekkeplerin LMsi ve LCsi kullanılmadığında küçük renk sapmaları baş gösterebilir. ben olsam baskılarımı albümde saklarım orjinal değilde muadil mürekkep kullanırım.

    İlginiz için teşekkürler :) her renkten yedek almıştım birer adet bitene kadar kullanacağız artık. Albümde saklamak sorun değilde ah şu bayanlar her yere fotoğraf koyma isteği nedir anlamıyorum buzdolabında sağda solda...

    Hangi marka mürekkep kullanmak cihaz ve solmamazlık adına daha iyi olur acaba?




  • Albüm dışında kullanacağınız fotoğraflarınızı laminasyon yapıp koruyabilirsiniz. Ben indirimden tchibodan 20 tlye laminasyon makinesi almıştım.

    Aslında en güzel çözüm selefon kaplamak fakat makineleri bildiğim kadarı ile pahalı.

    Forumda bir arkadaş da inkjet baskılarını fixative sprey ile koruyordu ama sonuç ne kadar tatmin edici bilgim yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.