Şimdi Ara

Epson Projeksiyon Teknik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AUTO IRIS:

    Bu özellik ekrandaki görüntünün siyah ağırlıklı olduğu durumlarda görüntüdeki siyah bölgelerin daha koyu görünmesiı için geliştirilmiş bir teknolojidir.
    Ekranda resim koyu ağırlıklı olduğunda otomatik olarak lambadan gelen ışığın şiddetini düşüren iki kapağın step motor tarafından kontrol edildiği bir mekanizma sayesinde gerçekleştirilmektedir.


     Epson Projeksiyon Teknik


     Epson Projeksiyon Teknik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 4 Nisan 2014; 9:22:15 >







  • FRAME INTERPOLATION:

    Videodaki hareketli sahnelerin daha akıcı görünmesi için geliştirilmiş bir teknolojidir. Tamamen yazılımsaldır mekanik herhangi bir unsur bulunmamaktadır.
    Teknolojinin temeli ard arda sıralanmış olan video resimlerinin her bir çerçevesinin arasına yazılım tarafından otomatik olarak hesaplanarak en uygun olan ara çerçeve resmi yerleştirmektir. Örneğin mkv film izliyorsunuz mkv videolar genelde saniyede 23 çerçeve sunar. Bu teknoloji aktif edildiğinde fazladan çerçeve eklediği için sanki video saniyede 46 çerçeveymiş gibi izlenim verir. Böylece hareketli görüntüler daha akıcı bir hal alır.

     Epson Projeksiyon Teknik




  • SUPER RESOLUTION:

    İzlediğimiz videonun daha keskin hatlara sahip olması için geliştirilmiş bir teknolojidir. Tamamen yazılımsaldır. Yüksek işlem gücü gerektiren bir özelliktir. Hepinizin aşina olduğu gibi düşük çözünürlüklü videolar daha bulanık görünür. Bizler isteriz ki bü tür düşük çözünürlüklü videolarda tıpkı yüksek çözünürlüklü videolar gibi keskin görüntülere sahip olsun. İşte bu teknoloji sayesinde orjinali gibi olmasada oldukça etkili bir keskin resim kalitesine kavuşmuş oluyoruz.

     Epson Projeksiyon Teknik


     Epson Projeksiyon Teknik


    Fakat şunu bilmenizde fayda var, keskin ve kaliteli videolarda bu özellik tam tersi etki ederek görüntüyü bozmaktadır. Özellikle kaliteli animasyon filmlerde bozulma daha belirgin olarak ortaya çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 4 Nisan 2014; 10:01:47 >




  • LCD Alignment:

    3LCD teknolojisi 3 farklı LCD nin bir prizma yardımıyla 3 farklı rengin birleştirilerek perdeye yansıtılmasına dayanmaktadır. Fakat bir handikap olarak bazen bu LCD lerden gelen renkler perde de üst üste gelmesi gerekir iken bir kaç piksel kaymış olabiliyorlar. Bu da keskin görüntülü resimlerde hale oluşmasına neden oluyor. Bu hale görüntüsünü netleştirmek için LCD Alignment ayarını kullanıyoruz. Özellikle bilgisayar bağladığınızda yazılarda çok önemli bir fark yaratıyor.

     Epson Projeksiyon Teknik

    Haleli renkler bir birinden kaymış durumda

     Epson Projeksiyon Teknik

    Ayardan sonra düzelme görülüyor.



    Ayar bu şekilde yapılıyor piksel piksel renkler tek tek kaydırılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 4 Nisan 2014; 11:26:37 >




  • Projeksiyon menülerinde kafa karışıklığına neden olan bir takım özellikleri kendimce açıklamaya çalıştım umarım faydası olmuştur. Değerli katkılarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
  • Faydalı bir konu devamını bekliyoruz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.