Şimdi Ara

Erasmus'a gittiğin üniversiteden mezun olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
17.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar...
    Arkadaşlar şuan Portekiz'de erasmus yapmaktayım ve 3. sınıfım. Sormak istediğim birkaç soru ve almak istediğim görüşler var. Ağustos itibariyle Erasmus'u tamamlayıp Türkiye'ye döneceğim. Ancak önümüzdeki dönem de geldiğim bu okulda okumak istiyorum. Erasmus öğrencisi olarak devam edemeyeceğimi biliyorum ki sormak istediğim zaten okulun öğrencisi olarak devam edip edemeyeceğim?
    Geldiğim okulda kalmak istememin sebebini de açıklayayım. Öncelikle önümüzdeki sene burada okuyamazsam bile okulumu bitirince yüksek lisans için buraya tekrar geleceğim. Ancak önümüzdeki sene burada okursam dili de halletmiş olurum. Ayrıca Türkiye'de asla elde edemeyeceğim bir staj şansını da burada yakaladım. Dolayısıyla önümüzdeki sene burada kalıp, üstüne de yüksek lisansı ve bahsettiğim bu staj fırsatını değerlendirebilirsem önemli bir gelişim kaydetmiş olacağım kendi adıma.
    Bahsettiğim staj için dil kesinlikle gerekiyor. O yüzden önümüzdeki sene dilimi geliştirmek için kesinlikle burada kalmam gerekiyor. Dil konusunu Türkiye'de yaşadığım şehirde halletmem imkansız. Kısacası Erasmus'a geldiğim üniversitede eğitimime devam edebilir miyim? Ayrıca görüşlerinizi de merak ediyorum. Sizce erasmusa geldiğin üniversite de kalmak ne kadar mantıklı?
    Acaba bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Türkiye'deki üniversiteme sordum fakat çok yardımcı oldular!!! O yüzden sizlere de sormak istedim. Biraz bilgi sahibi olduktan sonra buradaki üniversiteyle de görüşeceğim.
    Şimdiden çok teşekkürler!







  • Okul yatay geçişle seni alırsa bitirirsin ancak denklikte sıkıntı çıkar çok uğraştırırlar
  • Erasmus ile gittiğin okuldan bir şekilde kabul alman gerekiyor. Buradaki okulunun sana yardımcı olamaması normal. Kabul alman için de kendini akademik ve sosyal anlamda iyi şekilde ön plana çıkarmaktan başka bir şey gelmiyor aklıma. Bu arada Portekiz'de hangi şehir ve hangi okuldasınız? Ülke, şehir, okul sizi memnun etti mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denk konusu önemli. Onu nereden öğrenebilirim acaba?
    Ayrıca Portekiz'de geldiğim şehir küçük bir şehir ve üniversitenin eğitiminden gayet memnunum. Ayrıca bahsettiğim staj olayı üniversitede alacağım eğitimden çok daha önemli. Bir anlamda okulu dili öğrenmek için istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cevapyokmu

    Denk konusu önemli. Onu nereden öğrenebilirim acaba?
    Ayrıca Portekiz'de geldiğim şehir küçük bir şehir ve üniversitenin eğitiminden gayet memnunum. Ayrıca bahsettiğim staj olayı üniversitede alacağım eğitimden çok daha önemli. Bir anlamda okulu dili öğrenmek için istiyorum.

    Kardeşim yöke dilekçe ile başvuracaksın üniversitenin tanınırlığı var mı diye onlar sana 1 aya kadar cevap yazarlar
  • Hocam bende seneye munihe lmu hukuka erasmusla gitmeyi düşünüyorum.Okul hibe olarak aylık 400 euro olacak şekilde 10 aylık ücreti toptan veriyor.Parayı çok harcayan birisi değilim, temel ihtiyaçlarımı giderecek şekilde kullanırım, erasmusa gezmeye tozmaya bara puba değilde hakikaten dil öğrenmeye ve üniversite tahsilimi orada devam ettirmek için gitmek istiyorum.
    1-Aylık 400 avro ile münihte geçinebilirmiyim?Ve ya bu para yetmeyecekse ek iş imkanları nelerdir, erasmus öğrencisi için
    2-Erasmustan bittiği halde lmu'da hukuk tahsilimi devam ettirebilir miyim?
    3-Almancaya yeni çalışmaya başladım.Seviyem başlangıö düzeyinde seneye ekime kadar toparlayabilir miyim?Önerilerin neler?
    4-Almanya'da eğitimime devam etmek buradaki hukuk tahsili mi bırakmaya değer mi?Lmu için ankara hukuku bırakacağımı düşünüyorum açıkçası
    5-Munih te para olmadan geçinemezsin diyorsan şu universitelerin hukuk bölümünde de erasmus yapma imkanım var hangilerini önerirsin.Almanyaya okul 400 avro olacak şekilde veriyor tüm şehirler için..Ayrıca eğitiminin de iyi olması önemli devam etmeyi düşündüğüm için.
    University of Koeln

    Universitat Bremen

    Ludwig-Maximilians-Universitat Munchen *Hedefim

    Universitat Saarland

    Universitat Augsburg

    Georg-August-Universitat Göttingen

    Universitat Mannheim

    Passau University

    Eberhard Karls Universitat Tübingen

    Universitat Regensburg
    6-Erasmustan sonra almanya da eğitime devam edersem basıl geçinebilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asza kullanıcısına yanıt
    ne yaptın hocam merak içindeyim bende seneye hem üniversite sınavına hemde amerikada okumak için SAT sınavına gireceğim,belli ki SAT'yi baya zorlayacağım... müsait olduğunda kısaca anlatsan.
  • up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbahreyn

    ne yaptın hocam merak içindeyim bende seneye hem üniversite sınavına hemde amerikada okumak için SAT sınavına gireceğim,belli ki SAT'yi baya zorlayacağım... müsait olduğunda kısaca anlatsan.
    Hocam sinava girdiniz mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.