Şimdi Ara

Erdoğan: Masada çözme yolunu ararız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DAHA MASASI MI KALDI BUNU YA onu evladı şehit olsa böyle konuşurmuydu
    “Türkiye’deki teröristlerle mücadele bitti mi, Kuzey Irak’a gidelim” diyen Başbakan, “Gerekirse Talabani ve Maliki’yle görüşürüm. Mesele masada çözme yolunu aramak. Diğeri en son yapılacak iş. Demokrasinin zaafa uğratılması oyununa gelmemeliyiz” dedi.

    ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla yapılacak Terör Zirvesi öncesinde Kuzey Irak’a olası sınırötesi operasyona karşı çıktı.

    Erdoğan, partisinin yeni genel merkez binasının açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Kuzey Irak’a olası operasyon ve askerlerle hükümet arasında görüş ayrılığı olduğu yorumlarına karşı şunları söyledi: “Bakınız her zaman gelen rakamlar var. Ne deniyor, Kuzey Irak’ta 500 tane terörist var. Ne deniyor? Türkiye’de dağlarda 5 bin terörist var. E şimdi Türkiye’deki 5 bin terörist ile ilgili mücadele bitti mi yani bu halledildi mi, Kuzey Irak’taki 500 kişi ile uğraşma safahatine gelinecek...”

    TALABANİ VE MALİKİ İLE GÖRÜŞÜRÜM
    Erdoğan, “Önce içerdeki halledilmeli, sonra Irak tarafı mı düşünülmeli, burada halledilmiyorsa kim sorumludur?” sorusu üzerine, “Bunlar hep beraber düşünülmesi gereken şeyler ama öncelikler noktasında, biliyorsunuz şüphesiz siyasi irade olarak bizler nihai kararını veririz” dedi. 1 Mart tezkeresinde kendisinin tavrının belli olduğunu söyleyen Erdoğan, buna karşı o gün olumsuz tavır alanların bugün Kuzey Irak’a operasyondan söz ettiğine dikkat çekti.
    Baykal’dan Erdoğan’a K.Irak tepkisi

    Haberlerin Irak’la ilişkileri etkileyebileceğini belirterek, basından hassasiyet isteyen Başbakan, “Belki önümüzdeki gün veya haftalarda Sayın Maliki’yi de çağırmak suretiyle, burada kendileriyle de bu konuları oturup görüşürüz, konuşuruz. Bütün mesele bu işlerin hepsini bizim masada oturarak konuşarak çözme yolunu aramaktır. Bu diğer konuşulan şeyler (Kuzey Irak’a operasyon) en son düşünülecek, en son yapılacak işlerdir” dedi. Barzani’nin geçmişten çok farklı davrandığını belirterek, “Ben onunla görüşmem, dedim. Ama başka kademelerdeki elemanlarımız görüşebilir. Ama ben Irak Devlet Başkanı Talabani ile Başbakan Maliki ile görüştüm, görüşürüm” dedi. Talabani ve Maliki’nin de Türkiye hakkında geçenlerde olumsuz konuştuğunun hatırlatılması üzerine de Erdoğan, şunları söyledi: “Dünyada bize karşı olumsuz konuşanlarla da bir süre görüşmüyoruz. Ancak sırası gelince görüşüyoruz. Nitekim Sarkozy’de olduğu gibi. Biz dünya ile sürekli kopuk halde mi yaşayacağız? Yoksa birlikte yaşamanın yollarını mı arayacağız? Biz istihdam istihdam diye bağırıyoruz. Onların (Fransızların) kurduğu fabrikalarda bizim insanlarımız çalışıyor, masada görüşeceğiz, biz problemleri masada çözmekten yanayız, çözmekten yana bir üslup içindeyiz ve bundan sonra da öyle olacağız.”

    DEMOKRASİYİ ZAAFA UĞRATMAYIZ
    Erdoğan, Meclis’in genel görüşme ya da karar için toplanma olasılığına ilişkin bir soru üzerine de, “Gerekirse...” karşılığı verdi. Seçim sürecinde atılacak adımların dikkatli olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Bu iş eğer ‘olmazsa olmaz’ bir noktaya gelmişse yapılacak işlerdir. Olmazsa olmaz bir noktaya gelmemişse niçin şu seçim sürecimizi sıkıntıya düşürecek bu tür adımları atalım. Şu anda bizim için demokratikleşme noktasında daha ileri bir demokrasi, çok çok önemli. Şu anda bütün bu terörle ilgili atılan adımlar da biliniz ki demokrasiyi, barışı zaafa uğratmak içindir. Bu oyuna gelmememiz lazım.”

    TERÖRÜN TANIMINDA SIKINTI VAR
    Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı ile gerektiğinde görüştüklerini ifade eden, “ne Yaşar Paşa ile ne diğer komuta kademesiyle sorunları olduğunu” söyleyen Erdoğan, “Adeta, Başbakan, Genelkurmay Başkanım ile görüşmüyormuş, havasını sürekli uyandırmak, en çok çirkin olan bu. Ama terörün tanımındaki, içeriğindeki sıkıntı maalesef hepimizi üzmektedir” dedi.

    Erdoğan, terörle ilgili toplantılardan birine katıldığını, askerlere “Bizden yana istediğiniz de vermediğimiz bir şey var mı?” diye sorduğunu, “Hayır” yanıtı aldığını belirtti. Mayına çözüm olarak asfalt önerisine karşı “Asfaltı da kesiyorlar tabaka halinde ve altına mayın yerleştirip kapatıyorlar” diyen Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal’ın ‘Irak’a karşı Suriye taktiği’ izlenmesi önerisi için ise “Suriye’den istediğimiz tek kişiydi, karar veren de bir kişi. Irak öyle değil ki, farklı, hiç benzemiyor” diye konuştu.

    Kampanyanın sebebinin AK Parti’nin ikinci dönem iktidarını engelleme çabası olduğunu kaydeden Erdoğan, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerle “ulusal ortak platform” oluşturulması gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

    EMEKLİ PAŞALAR SAYGI SINIRINI AŞIYOR
    “Şunu açıkça söylüyorum bazı emekli generaller, paşalar televizyon televizyon dolaşıp hükümete karşı adeta böyle saygı sınırlarını aşan ifadeler kullanmak suretiyle toplumda sanki bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içine giriyorlar, bunlar hoş şeyler değil.”

    TÜSİAD YANLIŞ SÖYLEMİŞ
    Başbakan, tahriklerin toplumu ve piyasaları olumsuz etkilediğine dikkat çekerken de, “Yani diyebilir misiniz, ‘hayır bizim için ekonomi önemli değil, güvenlik önemli’...” ifadesini kullandı. Bir gazetecinin “TÜSİAD böyle dedi” sözleri üzerine ise Erdoğan, “Dediyse yanlış demiş. Güvenliğini sağlayacaksanız, ekonomik gücünüzün olması lazım, yoksa yarın güvenliği de sağlayamazsınız. Bunlar yanlış yaklaşımlar” karşılığı verdi.
    ALINTI:NTV-MSNBC VE AJANSLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ey11 -- 13 Haziran 2007; 2:06:13 >







  • az kaldı az
  • Bekleyin Geliyoruz
  • Bri önceki hükümet bu gibi konularda çok daha sertti ve taviz vermezdi. Ama şimdiki hükümet biraz daha gevşek davranıyor gibi görünüyor ama düşününce ülkemiz uzun süredir ilkkez bu kadar istikrarlı, enflasyon düşüyor. Böyel bir durumdayken iyi düşünülmeden alınmış bir kuzey ırak'a girme kararı tüm dengeleri altüst edecektir. Bakın buraya yazıyorum Irak'a girdiğimiz gün borsa altüst olacak, ertesinde enflasyon yükselecek, uluslararası alandaki türk kimliği ABD ile aynı yani işgalci olacak. Şahsi fikrim bilinçsizce Irak'a girmektense oradan TR'ye girişleri engellemek için çok daha sıkı önlemler alınması olacaktır. Lakin geçişler engellenirse yurtiçinde canımızı yakan olayların sayısı azalacaktır. Ayrıca PKK'nin kaynağı olarak sadece ve sadece K.Irak'ı görmek büyük bir yanılgıdan başka birşey değildir. Daha dün fransada PKK yandaşı pekçok kişi yakalandı ve AB ülkelerinin hemen hepsinde PKK ve yan organları rahatça faaliyet göstermektedir. K.Irak sadece bize terörün kaynağı olarak gösterilmektedir. Ayrıca ırak'a girmek demek acımızjn durması anlamına mı gelecek yoksa artması anlamına mı gelecek bunu iyi çözümlememiz gerekli. Belki şimdikinden çok daha büyük kayıplar vereceğiz (Bkz. ABD askerleri ve ırak). Şimdi yapmamız gereken sakinliği muhafaza edip muhalefet partilerinin oy toplamak amacıyla şehit mirasıyla oynamasına izin vermemek. Bu ülke AKP hükümetini bildiği gibi CHP hükümetini de bilir. Baykal'ın konuşmadan öteye gidemediği icraatlari herkes bilir. Şimdi her nedense oy amacıyla militarist bir yaklaşım sergileyerek askerle kolkola pozlar vermektedir. Bu sözlerimden AKp hükümetini savunduğum düşünülmesin. Ben ülkemin bekaasını istikrarını düşünmekteyim. Saygılar..




  • AZ ÖNCE GECE HABERLERİNDE ZİRVE ÇIKIŞI BAŞBAKANI VE KONUŞMALARINI İZLEDİM VE DE KENDİSİNİ ÇOK TAKDİR ETTİM...OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ KONUŞTU...GENELKURMAY DA DESTEK VERDİ..ORTAMI GERMEK İÇİN ŞARTLANMIŞ OLANLARA,ŞAKŞAKÇI,YAYGARACI MEDYASINA DA GÜLÜYORUM...NTV VE CNNTURK GİBİ ÜÇ PARALIK KANALLARI DA KUMANDAMDAN SİLDİM...TAMAMEN PSİKOLOJİK VE KIŞKIRTICI YAYIN YAPIYORLAR...TOKATLANA TOKATLANA SERSEMLEŞTİLER BUNLAR..UZUN VADEDE FATURASINI ÖDERLER...ÖMÜRLERİ UZUN DEĞİL!!!!
  • dünyada bir likidite bolluğu var.bütün borsalar rekorlar kırıyor. FED (ABD merkez bankasısı )in faizleri artırdığı ilk gün kim hükümet olursa olsun,büyük yıkım olacağını düşünüyorum. bu perşembe ABD de açıklanacak enflasyon verileri çok önemli.

    bizim fark edemediğimiz şeyin artık ekonomimizin bizim yönetimimizden çıkdığıdır.özelleştirme idaresi o kadar satışa rağmen ( izmir ,iskenderin limanları, TUPRAŞ , TELEKOM, EREGLİ, alimiyum fabrikalrı, elektrik dağıtım şirketleri ) açık veriyor. cumhuriyet tarihini en çok borçlanması 400 milyar dolar dış borc. 31 milyar dolar cari açık.%78 yabancıların elinde olan patlamaya hazır el bombası İMKB .

    bir diğer senaryo ABD ekonomisin büyümeğe devam edip FED faiz artırımı yapmamasıdır bu dönem 3- 5 yıl gibi sürerse İMKB gene rekor üstüne rekor kırar . cari açık sınırlanıp , reel faizler aşagı çekilirken sıcak para kaçmazsa 5 yılın sonunda gelinen noktada üretimin ayakta kalabilmesi çok önemli olacak .bu süreçte mutlaka büyük yatırımlar yapılmış olmalı .

    Ama bu ülkede son 3 yıl içinde birakın büyük bir tesis , üretim merkezi yapmayı mevcut olanlar satılmışdır.

    bu meyanda hükümete kim gelirse gelsin sonu hiç parlak olmayacak. ( mevcutlar tekrar denenirse dramatik sonuçlar ortaya çıkabilir.)


    bu yazıya tekrar döner bakarız.

    (amatör bir gözlem sadece)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 13 Haziran 2007; 2:39:30 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kommodor

    AZ ÖNCE GECE HABERLERİNDE ZİRVE ÇIKIŞI BAŞBAKANI VE KONUŞMALARINI İZLEDİM VE DE KENDİSİNİ ÇOK TAKDİR ETTİM...OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ KONUŞTU...GENELKURMAY DA DESTEK VERDİ..ORTAMI GERMEK İÇİN ŞARTLANMIŞ OLANLARA,ŞAKŞAKÇI,YAYGARACI MEDYASINA DA GÜLÜYORUM...NTV VE CNNTURK GİBİ ÜÇ PARALIK KANALLARI DA KUMANDAMDAN SİLDİM...TAMAMEN PSİKOLOJİK VE KIŞKIRTICI YAYIN YAPIYORLAR...TOKATLANA TOKATLANA SERSEMLEŞTİLER BUNLAR..UZUN VADEDE FATURASINI ÖDERLER...ÖMÜRLERİ UZUN DEĞİL!!!!


    Doğan medya kanalları paso akp yanlısı yayın yapıyorlar cnn turkde dahil erdoğana ters düşecek bi yayın yapmamışlardır canım... çünkü Erdoğan, Doğan amcasının yaklaşık 1trilyon ytl vergi borcunu niye sildi??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: internetboy

    dünyada bir likidite bolluğu var.bütün borsalar rekorlar kırıyor. FED (ABD merkez bankasısı )in faizleri artırdığı ilk gün kim hükümet olursa olsun,büyük yıkım olacağını düşünüyorum. bu perşembe ABD de açıklanacak enflasyon verileri çok önemli.

    bizim fark edemediğimiz şeyin artık ekonomimizin bizim yönetimimizden çıkdığıdır.özelleştirme idaresi o kadar satışa rağmen ( izmir ,iskenderin limanları, TUPRAŞ , TELEKOM, EREGLİ, alimiyum fabrikalrı, elektrik dağıtım şirketleri ) açık veriyor. cumhuriyet tarihini en çok borçlanması 400 milyar dolar dış borc. 31 milyar dolar cari açık . %78 yabancıların elinde olan patlamaya hazırel bombası İMKB .

    bir diğer senaryo ABD ekonomisin büyümeğe devam edip FED faiz artırımı yapmamasıdır bu dönem 3- 5 yıl gibi sürerse İMKB gene rekor üstüne rekor kırar . cari açık sınırlanıp , reel faizler aşagı çekilirken sıcak para kaçmazsa 5 yılın sonunda gelinen noktada üretimin ayakta kalabilmesi çok önemli olacak .bu süreçte mutlaka büyük yatırımlar yapılmış olmalı .

    Ama bu ülkede son 3 yıl içinde birakın büyük bir tesis , üretim merkezi yapmayı mevcut olanlar satılmışdır.

    bu meyanda hükümete kim gelirse gelsin sonu hiç parlak olmayacak. ( mevcutlar tekrar denenirse dramatik sonuçlar ortaya çıkabilir.)


    bu yazıya tekrar döner bakarız.

    (amatör bir gözlem sadece)


    Hiç de amatör değil bence tamamen gerçekçi bir yaklaşım olmuş




  • FEd uzun suredir faiz arttırımı yapmiyor bildigim kadariyla eger yaparsa dediklerin gerceklesebilir. Artı mevcutlarin denenmesinden bahsetmissin ki kesinlikle dogrudur. Hep alisik oldugumuz simalar ve resmen kimligini gozler onune sermis bunulan genc parti gelecek acasindan umit vaadetmemektedir. Guvendigim tek siyeset adamini da (ismail cem) kaybetmisken gorunen tablo icler acisi. Acikcasi birinin siyaseti biyiklardan ve alayli siyasetcilerden kurtarmasi gerekli :)


    quote:

    Orjinalden alıntı: internetboy

    dünyada bir likidite bolluğu var.bütün borsalar rekorlar kırıyor. FED (ABD merkez bankasısı )in faizleri artırdığı ilk gün kim hükümet olursa olsun,büyük yıkım olacağını düşünüyorum. bu perşembe ABD de açıklanacak enflasyon verileri çok önemli.

    bizim fark edemediğimiz şeyin artık ekonomimizin bizim yönetimimizden çıkdığıdır.özelleştirme idaresi o kadar satışa rağmen ( izmir ,iskenderin limanları, TUPRAŞ , TELEKOM, EREGLİ, alimiyum fabrikalrı, elektrik dağıtım şirketleri ) açık veriyor. cumhuriyet tarihini en çok borçlanması 400 milyar dolar dış borc. 31 milyar dolar cari açık.%78 yabancıların elinde olan patlamaya hazır el bombası İMKB .

    bir diğer senaryo ABD ekonomisin büyümeğe devam edip FED faiz artırımı yapmamasıdır bu dönem 3- 5 yıl gibi sürerse İMKB gene rekor üstüne rekor kırar . cari açık sınırlanıp , reel faizler aşagı çekilirken sıcak para kaçmazsa 5 yılın sonunda gelinen noktada üretimin ayakta kalabilmesi çok önemli olacak .bu süreçte mutlaka büyük yatırımlar yapılmış olmalı .

    Ama bu ülkede son 3 yıl içinde birakın büyük bir tesis , üretim merkezi yapmayı mevcut olanlar satılmışdır.

    bu meyanda hükümete kim gelirse gelsin sonu hiç parlak olmayacak. ( mevcutlar tekrar denenirse dramatik sonuçlar ortaya çıkabilir.)


    bu yazıya tekrar döner bakarız.

    (amatör bir gözlem sadece)




  • Allah kahretsin ki "borsa yükselir,faizler oynar" tek öncelik olmuş...
  • adamlar gelip büyük bir hangar yapıyorlar.dolduruyorlar rafları üstüste.
    hazır kuruluşları beleş fiyata satın alıyorlar.bunlarıda millete yabancı sermaye diye yutturuyorlar.
    Osmanlı nın lale devrinin bir benzerini halka ekonomi iyi,istikrar var diye bir daha
    yutturmaya çalışıyorlar.
    Borsa zaten milleti belli bir düşünce noktasında tutmak için çalışıyor.Sağa bakma,sola bakma,
    öksürme hapşırma,teröriste operasyon yapma. neden?
    Çünkü borsa düşer.Sıcak paracıların cebi boşalır.
  • Masada çözüm?
  • Amerika'yla oturacakları masadan bahsediyorlar herhalde...
  • benim merak ettiğim nokta şu.o masada sadece amerikamı olacak??
    quote:

    Orjinalden alıntı: Laz

    Amerika'yla oturacakları masadan bahsediyorlar herhalde...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.